Parhaat aloittelijan, naisten ja lasten laskettelusukset

Vertailussa parhaat aloittelijan, naisten ja lasten laskettelusukset

Laskettelusukset ovat hyvin olennainen osa mukaansatempaavaa ja nautinnollista laskettelukokemusta. Omien laskettelusuksien hankintaan kannattaakin käyttää hetki aikaa ja pohtia mitkä sukset sopivat juuri sinun tarpeisiin. Laskettelusuksien valintaan vaikuttaa muutama hyvin olennainen tekijä. Laskettelijan taitotaso määrittelee kuinka pitkät suksien kannattaa olla ja tämän lisäksi suksien pituus ja jäykkyys kannattaa valita taitotason perusteella. Yleensä kevyet ja lyhyemmät sukset ovat helpommin hallittavat ja näin etenkin aloittelijalle lajiin tutustuminen ja kehittyminen onnistuvat huomattavasti helpommin oikeanlaisilla suksilla. Laskettelusuksi vertailun alla käymme vielä tarkemmin läpi oikean suksen valintaan vaikuttavat kriteerit.

Olemme valinneet vertailuun mielestämme parhaiten sopivat sukset aloittelijalle, naiselle, miehelle ja lapsille. Sopivan suksen valintaan on tietenkin useita eri tekijöitä, mutta vertailun suksivalinnoista on hyvä lähteä liikkeelle ja tutkia olisiko kyseinen malli juuri sinulle sopiva. Seuraavaksi katsomme tarkemmin laskettelusuksi vertailua.

Laskettelusuksi vertailu

Parhaat aloittelijan laskettelusukset: Head V-Shape V2

Head V-shape V2 laskettelusuksi

Head V-Shape V2 laskettelusuksi sopii niin nuorelle kuin aikuisellekin aloittelevalle laskettelijalle. Head V-Shape V2 suksi on kevyt ja kapea malli, joten seksi on helposti hallittava malli. Se on erinomaiset rinnesuksi etenkin aloittelijalle. Sukset ovat kevyet, helposti kääntyvät ja rinteiden ulkopuolella käsiteltäessä kevyet ja helpot kantaa. Ne ovat keveydesrtä huolimatta rinteessä tukevat ja vakaat. Etenkin aloittelijalle näm sukset tarjoavat erinomaisen lähtökohdan opetella oikea laskutekniikka ja harjoitella suksien käyttöä.

Parhaat naisten laskettelusukset: Salomon S/Max 8 W

Salomon S/Max 8 Women laskettelusukset

S/MAX W 8 on erinomainen suksi tottuneemmalle rinnelaskijalle, joka haluaa heti hyviä kännöksiä. Nämä sukset ovat tarkat ja helpot laskea, joten voit tehdä nopeita ja tarkkoja käännöksiä alusta lähtien. Edge Amplifiers -levyrakenne siirtää kaiken energian kantille ja samalla kantit ovat erittäin pitävät. Nämä kevyet sukset antavat enemmän kontrollia vähemmällä ponnistelulla. Puuydin ja monikerroksinen rakenne varmistavat ainutlaatuisen suorituskyvyn ja miellyttävän kontaktin suksen ja lumen välillä. Sukset sopivat loistavasti harrastajalle ja niiden loistava kontrolli tekee laskettelusta helppoa ja erittäin mukavaa.

Parhaat miesten laskettelusukset: Rossignol BlackOps Sender

Rossignol BlackOps Sender laskettelusukset

Rossignol Blackops Sender on all mountain -suksi, joka sopii niin kovaksi pakkautuneisiin merkittyihin rinteisiin kuin puuterilumelle. Suksessa on Poplar-puuydin ja Air Tip -teknologia, mikä tekee siitä tasapainoisen ja kevyen. Samalla teknologia laskee suksen svingipainoa hallittavuuden parantamiseksi. Suksen ”Damp Tech” vähentää alustasta aiheutuvaa tärinää, mikä varmistaa ylivoimaisen hallittavuuden kaikilla alustoilla ja kaikissa sääolosuhteissa. Monipuolinen ja tehokas suksi on hyvin miellyttävä laskea ja se sopii kovempaankin käyttöön.

Parhaat lasten laskettelusukset: Rossignol Hero Multi-Event Jr

Rossignol Hero Multi Event JR laskettelusukset

Rossignol Hero Multi-Event Jr on nuorille suunnitellut carvingsukset. Suksi sopii lyhyen säteen ansiosta lyhyisiin sekä keskisuuriin käännöksiin. Puuydin ja cap-rakenne saavat aikaan vakaan ja helposti kääntyvän suksen. Paino 900 g. Hero JR Multi Event on täydellinen valinta lapsille ja nuorille, jotka haluavat alkaa haastaa itseään suksilla. Suksissa on kilpatyylinen rakenne, mutta niiden cap helpottaa käännöksiä ja tekee käännöksistä vähemmän aggressiivisia. Suksien avulla harjoittelu ja oikean tekniikan löytäminen on tehty mahdollisimman helpoksi.

Mikä on sopiva laskettelusuksien pituus?

Sopivan laskettelusuksen pituuteen vaikuttavat käyttäjän pituus sekä taitotaso. Lyhimmillään suksien pituus on laskijan leuan tasolla ja pisimmällään sukset voivat olla jopa laskijaa pidemmät. Myös naisten ja miesten suksissa on eroja. Naisille tarkoitetut sukset ovat yleensä kevyempiä ja lyhyempiä kuin miesten sukset. Myös siteiden kiinnityskohta naisten suksissa on yleensä hieman edempänä kuin miesten suksissa.

Laskijan taitotaso vaikuttaa merkittävästi laskettelusuksien valintaan. Aloittelijan suksivalinnassa korostuu helppous ja keveys. Aloittelijan kannattaa valita hieman lyhyemmät sukset, koska ne ovat helpommin hallittavissa. Myös kevyemmät ja kapeammat sukset sopivat juuri laskettelun aloittaneelle, sillä nämä ominaisuudet helpottavat kääntymistä. Helposti kääntyvät lyhyet sukset nopeuttavat harrastuksessa alkuun pääsyä ja ne eivät reagoi yhtä nopeasti, jos laskija tekee virheen.

Harrastajan sukset ovat hieman leveämpiä ja jäykempiä kuin aloittelijan sukset. Jäykkyys tekee suksista hieman vaikeammin hallittavat, mutta ne lisäävät tuntumaa ja kestävät vauhtia paremmin. Suurin osa laskijoista kuuluu tähän kategoriaan ja suksia on valittavana moniin erilaisiin laskutilanteisiin.

lasten laskettelusuksien pituus

Lapsille sopiva suksien pituus on suositeltu olevan lapsen rinnan ja nenän välissä. Aloittelevalle ja kevyelle laskijalle voi valita hieman lyhyemmät sukset, kun taas kovaa ja aggressiivisesti laskevalle sopivat hieman pidemmät sukset. Lasten sukset ovat lähes poikkeuksetta ominaisuuksiltaan helposti hallittavat, jotta lapselle on helpompaa opetella oikeaa laskettelutekniikkaa. Näin ollen etenkin lapselle suurin vaikuttava tekijä suksen valintaan on juuri sen pituus.
Toivottavasti vertailustamme oli apua oikeaan suksi valintaan ja toivotammekin mitä parhaita lasketteluhetkiä ihan jokaiselle!