Paras aloittelijan, naisten ja lasten tennismaila

Vertailussa paras aloittelijan, naisten ja lasten tennismaila

Tennis on yksi historian vanhimpia urheilulajeja ja se on erittäin suosittu harrastus vielä nykypäivänäkin. Tennistä pelaa jopa yli 50 miljoonaa harrastajaa ympäri maailman. Tennis on fyysinen ja tekninen laji, josta on hyötyä niin fyysiseen kuin henkiseen hyvinvointiin. Iso osa tennispeliä on tennismaila. Tennismailan tulee olla tarpeeksi hyvä ja kunnossa, jotta peli on sujuvaa ja mielekästä. Tulemme kertomaan tässä artikkelissa miten valitset itsellesi sopivan mailan ja vertailemme parhaita mailoja keskenään.

Tennismailan ominaisuuksiin vaikuttavat mailan materiaali, paino, jänteet, kehyksen koko sekä kehyksen paksuus. Sopivan kokoisen kahvan valinta on myös tärkeää, jotta mailasta saa hyvän ja tukevan otteet jokaiselle lyönnille. Perusajatus mailan valinnassa on, että mitä isompi mailan kehys on, niin sitä isompi lyöntipinta on. Nämä mailat sopivat erityisesti aloittelijoille, sillä ne ovat anteeksiantavampia ja tekniikan hiominen on helpompaa. Mailan kehyksen profiili vaikuttaa paljon lyönnin niin sanottuun sweetspottiin eli parhaaseen osuma-alueeseen. Paksumpi kehys tarjoaa isomman sweetspotin ja siksi se on usein aloittelijalle paras vaihtoehto. Näistä ominaisuuksista on hyvä olla ainakin tietoinen valitessasi mailaa. Kerromme mailan ominaisuuksista lisää hieman alempana.

Tennismaila vertailu

Paras aloittelijan tennismaila: Babolat Boost Strike

Babolta Boost Strike

Babolat Boost Strike on hyvä tennismaila aloittelijalle. Mailan kehäkoko on melko suuri, jotta lyöminen on helppoa ja siinä on hyvä kontrolli. Näin hyvän tekniikan hiominen on helpompaa. Kehyksen koosta on tehty myös hieman paksumpi, jotta lyönnin sweetspottia on saatu suuremmaksi. Aloittelijalle on tärkeää saada paljon onnistuneita lyöntejä, jotta kehittyminen on helpompaa ja motivaatio pysyy korkealla.

Babolat Boost Strike on hyvin kevyt maila, sillä se painaa vain 280 grammaa. Tämä tekee mailan käsittelystä hieman helpompaa ja nopeampaa. Lyönteihin ei saa voimaa yhtä paljoa kuin painavammalla mailalla, mutta kaikkien ominaisuuksien ansiosta pelaaminen ja pallon lyöminen on kontrolloitua ja kehittävää. Babolat Boost Strike tennismaila on tarpeeksi laadukas vaihtoehto myös hieman edistyneemmälle pelaajalle. Tämä tarkoittaa sitä, että aloittelijankaan ei tarvitse heti olla vaihtamassa mailaa uuteen kun pelin parissa kehittyy. Boost Strike on loisto valinta erityisesti aloittelijalle sekä hieman kokeneemmalle tenniksen harrastajalle.

Paras naisten tennismaila: Head Graphene 360+ Radical MP

Head Graphine 360 Radical MP

Head Graphene Radical MP on loistava valinta edistyneemmälle tennispelaajalle. Maila on yksi Headin klassisimmista mailamalleista, mutta silti erittäin suosittu ja varma valinta. Mailan avulla lyönteihin saa monipuolisen yhdistelmän tehoa, kontrollia ja kierrettä alustasta riippumatta. Mailan spiral fibres kuidut pehmentävät ja tekevät jokaisesta lyönnistä pehmeän tuntuisen. Mailan paino on 300 grammaa eli mailan käsittely on varsin näppärää. Maila on saatavilla 2 ja 3 tuppikoolla.

Head Graphine 360+ Radical MP on yksi parhaista mailoista naiselle, sillä se tarjoaa kevyen ja pehmeän tuntuman jokaisella lyönnillä. Kontrolloituun lyöntiin on kuitenkin helppo löytää tarpeeksi tehoa, sillä 16/19 jänneväli on harvempi. Tämä tarjoaa enemmän vauhtia lyönteihin. Radical MP on erittäin laadukas tennismaila edistyneille pelaajille, jotka haluavat monipuolisen mailan käyttöönsä. Ota lyönneistäsi enemmän irti Head Graphine Radical MP:n avulla!

Paras miesten tennismaila: Wilson Pro Staff RF97

Wilson Pro Staff RF97

Wilson Pro Staff RF97 on erittäin laadukas tennismaila kokeneille pelaajille. Huippulaadukas Braided Graphite -hiilikuiturakenne on jäykkä ja tuo roimasti tehoa lyönteihin. Mailan pienestä kehäkoosta huolimatta lyöntien kontrollointi ja tarkkuus eivät kärsi liikaa. Jokaisessa lyönnissä on helppo tuntea pallo ja saada aikaan hyviä lyöntejä. RF97 mailan painopiste on vahvasti kahvapainotteinen, joka tekee lyönneistä kontrolloidumpia.

Wilson RF97 sopii erityisesti miehille, sillä mailan paino on 340 grammaa. Painavan mailan ansiosta lyönteihin saa rutkasti voimaa taakse. Jännetiheys on myös harva, joka luo osaltaan lisää nopeutta lyönteihin. RF97 on saatavilla tuppikoolla 4, joka sopii isokätiselle pelaajalle. Tehokas maila antaa mukavasti voimaa jokaiseen lyöntiin, mutta antaa silti tarpeeksi kontrollia, jotta pelaaminen on tasapainoista. Ota seuraava askel tenniksen parissa Wilson Pro Staff RF97 avulla!

Paras lasten tennismaila: Wilson Pro Staff 25 Junior

Wilson Pro Staff 25 Junior

Wilson Pro Staff 25 Junior on loistava tennismaila lapselle. Tennismailaan on helppoa saada hyvä tuntuma sekä reilusti kontrollia, mikä on tärkeää oikeaa tekniikkaa hiotessa. Mailan paino on 235 grammaa, joten sen käsittely on hyvin helppoa ja nopeaa. Wilson Pro Staff 25 Junior on erittäin laaduka tennismaila, joka on valmistettu huipputekniikalla. Tämä maila antaa loistavat puitteet kehittyä tulevaksi tennistähdeksi. Maila sopii erityisesti 7-9 –vuotiaille. Ota seuraava askel kohti huippusuorituksia Wilson Pro Staff 25 Juniorin avulla!

Näin valitset itsellesi sopivan tennismailan!

Materiaali

Hyvä tennismaila valmistetaan hiilikuituvahvisteisen muovin ja alumiinin sekoituksesta. Kalliimmat mallit saattavat sisältää materiaalia ja osia, jotka ovat tehty myös titaanista tai kevlarista. Nämä edistyksellisemmät materiaalit helpottavat ja parantavat pelituntumaa ja lyönnin kontrollia. Voidaankin sanoa, että hyvin usein kalliimpi maila tuo myös pelillisesti lisää tehoa ja kontrollia lyönteihin.

Kehyksen paksuus eli mailan profiili

Mailan profiili vaikuttaa hyvin paljon lyöntien kontrollointiin. Kapea kehys antaa enemmän kontrollia, mutta hyvä osuma-alue eli sweetspot on tällöin pienempi. Erityisesti aloittelijan kannattaa pitää sweetspot isompana, joka on hieman anteeksiantavampi huonommille osumille. Paksulla kehyksellä pelaaminen on helpompaa.

Paino

Tennismailan paino vaikuttaa selkeästi niin lyönteihin kuin mailan ominaisuuksiin. Kevyen mailan käsittely ja hallinta on helpompaa. Kevyt maila antaa lyönteihin vähemmän vauhtia, joten kovien lyöntien saavuttamiseksi tarvitaan enemmän voimaa. Useimmat mailat painavat 275–340 grammaa. Kehityksen myötä on pystytty valmistamaan kevyempiä malleja vauhdista tinkimättä.

Jänteet

Jännitys muokataan hyvin usein mailan muihin ominaisuuksiin, jotta mailan ominaisuuksissa säilyy sopiva tasapaino. Esimerkiksi kapeaprofiilisessa mailassa on yleensä tiiviit jänteet ja paksuprofiilisessa harvempi jänneväli. Yleiset jännevälit ovat 16×19 (harvempi) ja 18×20 (tiiviimpi). Tiivis jänneväli lisää hallittavuutta, mutta vastaavasti harvempi jänneväli tuottaa enemmän vauhtia lyönnistä palloon.

Tennismailan koko

Kehäkoko

Kehäkoko kertoo kuinka iso mailan lyöntipinta on. Etenkin aloittelijan ja harvemmin pelaavan kannattaa valita maila, jossa on hieman isompi kehys, sillä maila on tällöin anteeksiantavampi, eikä lyönnin osuma vaadi täydellistä tarkkuutta hyvän lyönnin saamiseksi. Pienempi kehokoko vaatii hyviä osumia palloon, mutta toisaalta lyönnit ovat tarkempia. Kehäkoko on yleensä 95–105 neliötuumaa

Tennismailan kahvakoko

Kahvakoko on hyvin tärkeä asia sopivaa tennismailaa valitessa. Oikean otteen saamiseksi mailan kahva ei saa olla liian iso eikä pieni. Hyvä ote tulee saada liikaa puristamatta, jotta pelaaminen on rentoa eikä siitä synny vammoja. Hyvin selkeä sääntö sopivan kahvakoon löytämiseen on, että kun pidät mailasta kiinni, niin peukalon ja sormien väliin mahtuu yksi sormi. Kahvan koot luokitellaan asteikolla 0–5. Koot 1 ja 0 sopivat junioreille, koko 2 sopii usein naisille ja miehet tarvitsevat yleensä koon 3 tai 4. Etenkin kokeneemmat pelaajat käyttävät nk. overgrippiä eli grippiteippi. Grippiteipillä optimoidaan kahvan koko ja suojataan perusteippaus. Overgripin voi myös vaihtaa, jolloin saat helposti puhtaan ja hyvän gripin mailaan. Näin hyvä ote mailaan säilyy jatkuvasti.

Toivottavasti tennismaila vertailustamme oli sinulle hyötyä ja löydät itsellesi sopivan mailan. Toivotamme mahtavia tunteja tenniksen parissa aivan jokaiselle!