Paras proteiinijauhe

Paras proteiinijauhe vertailussa

Proteiinijauheet ovat suosittuja ravintolisävalmisteita, jotka tarjoavat helpon ja kätevän tavan lisätä proteiinin saantia ruokavalioon. Ne ovat erityisen suosittuja urheilijoiden, kuntoilijoiden ja kehonrakentajien keskuudessa, mutta niitä käyttävät myös monet muut, jotka haluavat lisätä proteiininsaantiaan tai tukea lihasmassan kasvua. Proteiinijauhe helpottaa arkea ja auttaa sinua liikunnallisten sekä terveydellisten tavoitteiden saavuttamisessa. Proteiinijauheet eroavat niin koostumukseltaan kuin maultaan merkittävästi toisistaan. Tämä artikkeli kertoo, mikä on paras proteiinijauhe juuri sinulle.

Aminohapot – joista proteiini koostuu – ovat elintärkeitä ravintoaineita kehollesi. Riittävä proteiinin saanti on välttämätöntä kehon normaalin toiminnan varmistamisen lisäksi, mikäli haluat esimerkiksi lihasten kasvua tai laihduttaa rasvamassaa polttaen. Optimaalisen proteiinimäärän kerryttämistä päivittäisellä tasolla helpottavat erilaiset proteiinijauheet. Proteiinijauhetta voit juoda veden tai maidon kanssa sellaisenaan, sekoittaa esimerkiksi puuroon tai pirtelöön ja käyttää vaikkapa leivontaan. Yleisin ja ehkä myös paras tapa hyödyntää proteiinijauhetta on juoda sitä treenin jälkeen nesteeseen sekoitettuna.

Yksi proteiinijauheiden suosion syistä on niiden kätevyys. Ne voidaan sekoittaa helposti veteen tai maitoon, ja tuloksena on nopea ja helppo proteiinipitoisen juoman valmistus. Tämä tekee proteiinijauheista erityisen suosittuja treenin jälkeisen palautumisen yhteydessä, kun keho tarvitsee nopeasti ravinteita lihasten korjaamiseen ja kasvattamiseen.

Mikä proteiinijauhe sopii minulle?

Seuraavana esittelemme kolme omalla tavallaan hyvää proteiinijauhetta, jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan markkinoiden parhaimpia. Kaikki suosittelemamme proteiinijauheet ovat Star Nutritionin valmistamia runsaalla makuvalikoimalla. Kyseessä on Pohjois-Euroopan myydyin lisäravinnemerkki. Raaka-aineina Star Nutrition käyttää korkealaatuisimpia mahdollisia raaka-aineita, mutta tuotteiden hinta on silti siitä huolimatta keskimäärin halpa. On myös hyvä mainita jo tässä kohtaa, että erikseen ei ole olemassa naisten ja miesten proteiinijauheita, vaan proteiinin tarpeet ovat molemmilla sukupuolilla aivan samanlaiset.

Proteiinijauheen valinta riippuu useista tekijöistä, kuten tavoitteistasi, ruokavaliosi tarpeista, mahdollisista ruoka-aineallergioista tai intoleransseista, terveydentilastasi ja henkilökohtaisista mieltymyksistäsi.

 1. Heraproteiini: Heraproteiini on yksi suosituimmista proteiinijauheista, sillä se sisältää runsaasti välttämättömiä aminohappoja ja imeytyy nopeasti. Se sopii hyvin palautusjuomiin tai tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeaa proteiinin saantia.
 2. Kaseiiniproteiini: Kaseiiniproteiini imeytyy hitaammin kuin heraproteiini, mikä tekee siitä sopivan pitkäaikaiseen proteiinin saantiin. Sitä suositellaan usein ennen nukkumaanmenoa tai pitkien aikavälien välipaloiksi.
 3. Soijaproteiini: Soijaproteiini on kasvipohjainen vaihtoehto niille, jotka välttävät eläinperäisiä tuotteita tai ovat laktoosi-intolerantteja. Se sisältää kaikki välttämättömät aminohapot ja on yleensä hyvin siedetty.
 4. Riisiproteiini: Riisiproteiini on toinen kasvipohjainen vaihtoehto, joka sopii erityisesti kasvisruokavaliota noudattaville. Se on hypoallergeeninen ja helppo sulava proteiininlähde.
 5. Muut kasvipohjaiset proteiinijauheet: On myös muita kasvipohjaisia proteiinijauheita, kuten herneproteiini, hamppuproteiini ja maapähkinäproteiini. Nämä vaihtoehdot voivat tarjota erilaisia ravinteita ja makuja.

Lisäksi on olemassa erilaisia proteiinisekoituksia, jotka yhdistävät useita proteiininlähteitä. Näitä sekoituksia käytetään yleisesti varmistamaan kattava aminohappoprofiili ja parempi imeytyminen. Seuraavaksi kerromme parhaat ja suosituimmat proteiinijauheet. Voit myös katsoa Suomen laajimman proteiinivalikoiman tästä!

Paras proteiinijauhe vertailu

Hyvä ja halpa proteiinijauhe: Whey-80

Whey-80-proteiinijauhe

Whey-80 heraproteiinikonsentraatti on Suomen suosituin proteiinilisä. Star Nutritionin valmistama proteiinijauhe liukenee hyvin nesteen joukkoon ja maistuu valehtelematta todella hyvälle mausta riippumatta! Kyseessä on hinta-laatusuhteeltaan paras proteiinijauhe, sillä suhteessa moneen muuhun proteiinivalmisteeseen Whey-80 on halpa. Negatiivisena puolena mainittakoon se, että kyseinen tuote ei sovellu laktoosi-intoleranssista kärsiville. Heraproteiini ylipäätään on ravintorikkain proteiinien lähde ja sikäli sopii parhaiten esimerkiksi lihasten kasvatukseen.

Markkinoiden paras proteiinijauhe: Whey-100

Whey-100-proteiinijauhe

Whey-100 on heraproteiini-isolaatti, joka tarkoittaa sitä, että tuotetta on suodatettu valmistusprosessin aikana niin, jotta laktoosi saadaan poistettua. Whey-100 sisältää kaikki tarpeelliset aminohapot ja siinä on minimoitu laktoosi- sekä rasvapitoisuus. Kyseessä on edellä mainittua Whey-80 -proteiinijauhetta hieman kalliimpi ja napsun laadukkaampi valmiste. Jos et tarvitse laktoositonta eli maidotonta proteiinijauhetta, niin näiden kahden proteiinijauheen erot jäävät melko pieneksi.

Sopiva proteiinijauhe vegaaneille: Soy Protein Isolate

Soy-protein-isolate-proteiinijauhe


Jos olet vegaani tai sinulla on laktoosi-intoleranssi, niin Soy Protein Isolate -proteiinijauhe on sinulle hyvä valinta. Kyseessä on täysin laktoositon proteiinijauhe. Miinuspuolena soijaproteiinissa on mielipiteitä jakava maku, mutta onneksi tässä Star Nutritionin proteiinijauheessa on monta eri makuvaihtoehtoa. On myös hyvä tietää, että siinä missä yllä mainittujen heraproteiinien hyödynnettävyys elimistössä on 92 prosenttia, niin soijaproteiinin kohdalla vastaava luku on 72 prosenttia. Ehkä jo hiustenhalkomista, mutta heraproteiinia käyttämällä todennäköisesti saa marginaalisen hyödyn verrattuna kasvispohjaiseen proteiinijauheeseen.

Katso Suomen laajin proteiinijauhe valikoima tästä, josta löydät varmasti juuri sinulle sopivan proteiinijauheen!

Kuinka paljon proteiinia tulee saada ja millaisista lähteistä?

On oleellista muistaa, että suurin osa päivän proteiininsaannista olisi hyvä tulla suoraan ruoasta. Jos tavoitteena on lihasten kasvu tai laihdutus, niin sopiva määrä proteiinia päivää kohden on noin 2 grammaa per painokilo. Merkittävästi tämän suuremmasta proteiinin määrästä ei ole enää hyötyä, oikeastaan päin vastoin. Selvästi liiallinen proteiinin saanti voi olla haitallista munuaisille.

Parhaat proteiinilähteet

Vaikka tavoitteet olisivat pelkästään terveellisessä elämäntyylissä, niin siltikin proteiinin määrä saa olla lähelle 1,5g per painokilo. Koska harva jaksaa tai haluaa laskea päivän aikana syömiään ravintomääriä, niin on aivan riittävää, jos jokaisella aterialla on kohtalainen määrä jotakin proteiinin lähdettä. Proteiinijauheen lisäksi hyviä proteiinin lähteitä ovat esimerkiksi:

 • lihat ja kalat
 • maitovalmisteet sekä kananmunat
 • pavut, linssit ja herneet
 • pähkinät
 • soijavalmisteet

Yllä mainituista proteiininlähteistä on hyvä huomata, että kala, kananmuna sekä pähkinä sisältää runsaasti myös rasvoja, jotka tosin ovat tyydyttymättömiä eli ns. hyviä rasvoja. Sen sijaan esimerkiksi moni liha sisältää runsaasti tyydyttyneitä eli yleisesti huonona pidettyjä rasvoja. Vertailun vuoksi proteiinijauheet ovat yleensä hyvin pitkälti puhtaasti proteiinia.

Jäitkö vielä miettimään tarvitsetko arjen apulaiseksi proteiinijauheita tai onko proteiinin saantiin ylipäätään tarvetta kiinnittää huomiota? Kerromme sinulle kolme isoa syytä, miksi proteiinia on todella tärkeää saada riittävä määrä päivittäin:

 1. Kehosi ei pysty tuottamaan proteiinia itsenäisesti. Kehossa sillä on kuitenkin monenlaisia terveyden kannalta tärkeitä tehtäviä. Ensimmäisenä kehoon saatavat proteiinit käytetään näihin terveyden kannalta välttämättömiin tehtäviin ja vasta sen jälkeen rakennusaineeksi lihaksille. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että proteiinijauhetta nauttimalla normaalien ruokailujen lisäksi todennäköisesti varmistat riittävän proteiinimäärän myös lihasten kasvun tueksi.
 2. Keho tarvitsee monessa eri hetkessä proteiinia. Mikäli liikut ja urheilet, niin tärkeimmät ajankohdat jolloin proteiinia tulisi saada ovat aamu, ilta ja harjoituksen jälkeinen aika. Mikä olisi sen helpompaa, kuin nauttia nopea ja hyvänmakuinen palautusjuoma heti harjoituksen jälkeen ison ruokailun sijaan. Harjoituksesta palautuminen alkaa myös nopeammin, kun kehosi saa heti harjoituksen jälkeen riittävästi proteiinia. Myös aamupalaan tai iltapalaan proteiinijauhe sopii mahtavasti esimerkiksi puuron tai smoothien kaveriksi.
 3. Edellä annetun esimerkin lisäksi proteiinijauhe on yksinkertaisesti todella kätevä keksintö. Oli sitten lomamatka tai muuten vain kiireinen päivä matkustelun suhteen, niin sinulla kulkee välipala mukana koko ajan – tarvitset vain juomapullon ja muutaman lusikallisen proteiinijauhetta. Proteiinijuoma on ravintoarvoiltaan hyvä, mutta myös äärimmäisen helppo ja nopea juoda. Proteiinijauheet ovat loistava lisä normaalien ruokarutiinien kaveriksi!

Proteiinijauheen hyödyt

Mies juo proteiinijuomaa

Proteiinijauheilla on useita hyötyjä, erityisesti kun niitä käytetään osana tasapainoista ruokavaliota ja terveellistä elämäntapaa. Tässä on muutamia proteiinijauheiden tunnetuimpia etuja:

Lisää lihasmassaa ja voimaa: Proteiinijauheet ovat erityisen suosittuja voimaharjoittelijoiden, kehonrakentajien ja urheilijoiden keskuudessa, koska ne voivat edistää lihasmassan kasvua ja voimantuottoa. Proteiini on kehon rakennusaine, ja riittävä proteiininsaanti on tärkeää lihasmassan ylläpitämiseksi ja kasvattamiseksi.

Parantaa palautumista: Kova fyysinen harjoittelu aiheuttaa lihaskudoksen vaurioita, ja proteiinijauheet voivat auttaa nopeuttamaan palautumista. Proteiinit tarjoavat aminohappoja, jotka ovat välttämättömiä lihaskudoksen korjaamisessa ja uudelleenrakentamisessa harjoituksen jälkeen.

Tukee painonhallintaa: Proteiinijauheet voivat auttaa painonhallinnassa useilla tavoilla. Ensinnäkin, proteiini lisää kylläisyyden tunnetta, mikä voi auttaa vähentämään ruokahalua ja napostelua. Lisäksi proteiini vaatii enemmän energiaa ruoansulatukseen kuin hiilihydraatit tai rasva, mikä voi edistää hieman suurempaa energiankulutusta.

Helppo ja kätevä: Proteiinijauheet tarjoavat helpon ja kätevän tavan lisätä proteiinin saantia ruokavalioon. Ne voidaan sekoittaa nopeasti veteen tai maitoon, ja tuloksena on proteiinipitoinen juoma, joka on helppo kuljettaa mukana treeneissä tai kiireisissä päivissä.

Monipuolisuus: Proteiinijauheita on saatavilla erilaisista lähteistä, kuten herasta, maidosta, soijasta, riisistä ja kasvikunnan proteiineista. Tämä antaa mahdollisuuden valita juuri omaan ruokavalioon sopiva proteiininlähde ja maku.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että proteiinijauheet eivät ole välttämättömiä terveellisen ruokavalion kannalta. Monipuolisen ja tasapainoisen ruokavalion tulisi muodostaa perusta, ja proteiinijauheet voivat olla hyödyllinen täydennys tarvittaessa.

Proteiinijauheen käyttö

Proteiinijauheen käyttöön liittyy muutamia tärkeitä seikkoja. Tässä on joitakin ohjeita proteiinijauheen oikeaan käyttöön:

 1. Määritä proteiinintarpeesi: Ensimmäinen askel on määrittää proteiinin tarpeesi yksilöllisesti. Proteiininsaannin tarve vaihtelee henkilöstä toiseen riippuen muun muassa iästä, sukupuolesta, painosta, liikunnan määrästä ja tavoitteista. Konsultoi ravitsemusterapeuttia tai terveydenhuollon ammattilaista saadaksesi tarkempia suosituksia.

 2. Valitse korkealaatuinen proteiinijauhe: Laadukkaan proteiinijauheen valinta on tärkeää. Etsi tunnustettuja ja luotettavia valmistajia, jotka noudattavat asianmukaisia laatu- ja puhtausstandardeja. Tarkista myös tuotteen ainesosaluettelo varmistaaksesi, ettei siinä ole ylimääräisiä lisäaineita tai täyteaineita.

 3. Noudata annostusohjeita: Proteiinijauheiden annostusohjeet vaihtelevat tuotteesta riippuen. Yleensä suositellaan sekoittamaan 1-2 annosta (yleensä noin 20-30 grammaa proteiinijauhetta) nesteeseen. Noudata tarkasti pakkauksen ohjeita ja älä ylitä suositeltua annostusta.

 4. Ajoita proteiinijauheen käyttö oikein: Proteiinijauheen käyttöä voi ajoittaa eri tilanteisiin riippuen tavoitteista. Monet käyttävät proteiinijauhetta treenin jälkeen nopean palautumisen tukemiseksi. Voit myös käyttää proteiinijauhetta välipalana tai lisätä sitä ruokiin tai leivonnaisiin lisäämään proteiinipitoisuutta.

 5. Yhdistä proteiinijauhe tasapainoiseen ruokavalioon: Proteiinijauheet eivät tulisi korvata monipuolista ja terveellistä ruokavaliota, vaan niitä tulisi käyttää osana sitä. Varmista, että saat myös muita ravinteita, kuten hiilihydraatteja, rasvoja, kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita ruoasta.

 6. Huolehdi nesteytyksestä: Proteiinijauheiden käyttö lisää proteiinin saantia, mikä voi vaikuttaa nesteytystasapainoon. Muista juoda riittävästi vettä päivän aikana varmistaaksesi riittävän nesteytyksen.

Proteiinijauhetta pullossa

On myös tärkeää huomata, että proteiinijauheet eivät sovi kaikille. Joillakin ihmisillä voi olla allergioita tai intoleransseja tietyille proteiinilähteille, joten on aina hyvä tarkistaa mahdolliset rajoitukset ja haittavaikutukset ennen käytön aloittamista. Kuten aina, on suositeltavaa keskustella ravitsemusterapeutin tai terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, jos sinulla on erityisiä kysymyksiä tai huolenaiheita proteiinijauheen käytöstä.

Proteiinijauheen haitat

Proteiinijauheiden käytöllä on monia etuja, mutta on myös tärkeää ottaa huomioon mahdolliset haitat tai varotoimet. Suosittelemme ottamaan huomioon ja tutustumaan erityisesti muutamiin seikkoihin proteiinijauheiden käytöstä

Liiallinen proteiinijauheen käyttö voi johtaa yliannostukseen, mikä voi rasittaa maksaa ja munuaisia. On tärkeää noudattaa suositeltuja annostuksia ja ottaa huomioon proteiinijauheen saanti ruokavalion muun proteiinin kanssa. Proteiinijauheiden liiallinen käyttö voi johtaa ruokavalion epätasapainoon, jos muut ravintoaineet, kuten hiilihydraatit, rasvat, kuidut ja vitamiinit, jäävät vähäiselle huomiolle. Monipuolisen ja tasapainoisen ruokavalion ylläpitäminen on tärkeää kokonaisvaltaisen terveyden kannalta.

Joillakin ihmisillä voi olla allergioita tai intoleransseja proteiinijauheen käytettävissä oleville proteiinilähteille, kuten maito, soija tai pähkinät. On tärkeää tarkistaa tuotteen ainesosaluettelo ja välttää allergiaa aiheuttavia aineita. Joillakin ihmisillä puolestaan voi esiintyä ruuansulatusongelmia, kuten ilmavaivoja, turvotusta tai ripulia, proteiinijauheiden käytön seurauksena. Tämä voi johtua esimerkiksi laktoosi-intoleranssista tai herkästä vatsasta. Jos koet ruuansulatusongelmia, harkitse proteiinijauheen vaihtamista toiseen proteiinilähteeseen tai pienennä annosta.

Osassa proteiinijauheista voi olla lisäaineita, makeutusaineita, täyteaineita tai muita epäpuhtauksia. Laadukkaan proteiinijauheen valinta ja tunnustettujen valmistajien käyttö voi auttaa vähentämään tätä riskiä. Tämä on yksi syy miksi Star Nutrition on oiva valinta proteiinijauheen valmistajaksi.

Proteiinin saantisuositus

Nainen nauttii proteiinijauheesta tehtyä pirtelöä

Proteiinin saantisuositus vaihtelee yksilöittäin riippuen muun muassa iästä, sukupuolesta, painosta, aktiivisuustasosta ja tavoitteista. Alla on karkeita suosituksia proteiinin päivittäisestä saannista eri väestöryhmille:

 1. Aikuiset: Useimpien terveiden aikuisten proteiinin saantisuositus on noin 0,8 grammaa proteiinia painokiloa kohti päivässä. Esimerkiksi 70 kiloa painavan henkilön suositeltu proteiininsaanti olisi noin 56 grammaa päivässä. Tämä taso on yleensä riittävä, jos henkilöllä ei ole erityisiä liikunnallisia tavoitteita tai terveyshaasteita.

 2. Urheilijat ja aktiiviset ihmiset: Voimaharjoittelijat, kehonrakentajat ja erittäin aktiiviset ihmiset tarvitsevat yleensä enemmän proteiinia lihasmassan ylläpitämiseksi ja palautumisen tukemiseksi. Suositeltu proteiinin saanti voi vaihdella 1,2 – 2,2 grammaa painokiloa kohti päivässä riippuen harjoittelun intensiteetistä ja tavoitteista.

 3. Raskaana olevat ja imettävät naiset: Raskaana olevat ja imettävät naiset tarvitsevat hieman enemmän proteiinia tukemaan sikiön tai vauvan kasvua ja kehitystä sekä maidon tuotantoa. Suositeltu proteiinin saantisuositus voi olla noin 1,1 – 1,5 grammaa painokiloa kohti päivässä.

Proteiinia kannattaa nauttia tasaisesti koko päivän ajan, jotta keho ja erityisesti lihakset saavat jatkuvasti rakennusaineita kehittyäkseen. Proteiinin saantia kannattaa lisätä erityisesti ennen ja jälkeen harjoituksen, jolloin lihakset joutuvat rasitukseen ja tarvitsevat enemmän ravintoa kehittyäkseen. Tämän lisäksi proteiinia voi lisätä välipalojen ja ruokalujen yhteydessä, jotta päivän proteiinin saantia voidaan nostaa näppärästi. Proteiinin saantisuosituksia ei kuitenkaan kannata ylittää, jotta vältytään proteiinijauheiden haitoilta.

Proteiinin puute

Proteiinin puute voi aiheuttaa useita terveysongelmia, joita ovat mm. seuraavat:

 1. Heikentynyt lihaskudos: Proteiinit ovat lihaskudoksen perusosatekijöitä. Proteiinin puute voi johtaa lihaskudoksen hajoamiseen ja heikentymiseen. Tämä voi vaikuttaa lihasten voimaan, kestävyyteen ja toimintakykyyn.

 2. Huono palautuminen: Proteiinit ovat välttämättömiä kudosten korjaamiselle ja uudelleenrakentamiselle. Proteiinin puute voi hidastaa palautumisprosesseja, mikä voi johtaa pitkittyneeseen lihasten väsymykseen, vammojen hitaampaan paranemiseen ja heikentyneeseen vastustuskykyyn.

 3. Heikentynyt vastustuskyky: Proteiinit ovat osa immuunijärjestelmää ja auttavat vastustamaan infektioita ja tulehduksia. Proteiinin puute voi heikentää immuunijärjestelmän toimintaa, mikä voi altistaa toistuville infektioille ja hidastaa paranemisprosesseja.

 4. Huono ravintoaineiden imeytyminen: Proteiinit auttavat myös ravintoaineiden imeytymistä ruoasta. Proteiinin puute voi vaikuttaa ruoansulatuskanavan terveyteen ja ravintoaineiden imeytymiseen, mikä voi johtaa ravinteiden puutoksiin ja heikentyneeseen hyvinvointiin.

 5. Hormonaaliset epätasapainot: Proteiinit osallistuvat monien hormonien, kuten insuliinin, kasvuhormonin ja kilpirauhashormonien, tuotantoon ja toimintaan. Proteiinin puute voi häiritä hormonaalista tasapainoa, mikä voi vaikuttaa aineenvaihduntaan, kasvuun, kehitykseen ja muuhun kehon toimintaan.

 6. Energian puute: Proteiinit toimivat myös energianlähteenä, erityisesti kun hiilihydraatteja on rajoitetusti saatavilla. Proteiinin puute voi johtaa energian puutteeseen, mikä voi aiheuttaa väsymystä, heikkoutta ja huonon suorituskyvyn.

On tärkeää saada riittävästi proteiinia monipuolisesta ruokavaliosta, joka sisältää eläin- ja kasviperäisiä proteiininlähteitä. On tärkeää huomata, että jokainen henkilö on yksilöllinen, ja ravitsemukselliset tarpeet voivat vaihdella yksilöittäin. Jos sinulla on huolenaiheita proteiinin saannista tai ruokavalion tasapainosta, kannattaa keskustella ravitsemusterapeutin tai terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

UKK - Usein kysytyt kysymykset proteiinijauheista

Monet käyttävät proteiinijauheita lisätäkseen päivittäistä proteiininsaantiaan, erityisesti jos heillä on aktiivinen elämäntapa, he harjoittelevat säännöllisesti tai pyrkivät lihasmassan kasvuun. Proteiinijauhe voi olla kätevä tapa saada lisää proteiinia nopeasti ja helposti.

Kun tavoitteena on lihaskasvun saavuttaminen, proteiinin riittävä saanti on erittäin tärkeää. Suositeltu päivittäinen proteiininsaanti vaihtelee yksilöittäin, mutta seuraavat ohjeet voivat auttaa suuntaa antavassa määrityksessä:

Yleinen suositus on nauttia noin 1,6–2,2 grammaa proteiinia painokiloa kohti päivässä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi, että jos painat 70 kilogrammaa, proteiininsaantisi tulisi olla noin 112–154 grammaa päivässä.

On kuitenkin tärkeää huomata, että proteiinin tarve voi vaihdella yksilöittäin riippuen useista tekijöistä, kuten harjoittelun intensiteetistä, kehonkoostumuksesta, ikästä, sukupuolesta ja metabolisesta tilasta. Joillakin voi olla tarve jopa hieman korkeamman proteiininsaannin puoleen. On myös tärkeää jakaa proteiinin saanti tasaisesti pitkin päivää, jotta keho saa jatkuvasti tarvittavia rakennuspalikoita lihaskudoksen korjaamiseen ja kasvattamiseen. On suositeltavaa sisällyttää proteiinia jokaiseen ateriaan ja välipalaan.

Optimaalinen proteiinin saanti vaihtelee yksilöittäin riippuen tavoitteista, kehonkoostumuksesta ja harjoittelumäärästä. Yleensä suositellaan noin 20-30 grammaa proteiinijauhetta yhdessä annoksessa. On tärkeää myös ottaa huomioon proteiinin saanti ruokavaliosta ja säätää proteiinijauheen käyttöä sen mukaan.

Laadukkaat proteiinijauheet ovat yleensä turvallisia käyttää suositeltujen annostusten mukaan terveille aikuisille. On kuitenkin aina hyvä tarkistaa mahdolliset allergiat tai intoleranssit tuotteen ainesosaluettelosta. Joillakin ihmisillä saattaa olla herkkyys tiettyjä proteiinilähteitä kohtaan, kuten maitoproteiineja tai soijaa.

Yleisesti suositellaan nauttimaan proteiinijauhe treenin jälkeen, koska se auttaa palautumisessa ja lihasten kasvussa. Proteiinijauhe voi myös olla hyvä välipala tai lisä proteiininlähteeksi aterioiden välillä. Kuitenkin, tarkka ajoitus ja annostus voi vaihdella yksilöittäin ja riippuen harjoitusrutiineista.

Paras proteiinijauhe riippu aina käyttötarkoituksesta, mutta Whey-100 on erittäin laadukas ja korkeaproteiinininen proteiinijauhe. Whey-100 sisältää myös tarvittavia aminohappoja ja muum muassa sen rasvapitoisuus on minimoitu.

Fitnesstukku

Julkaisu sisältää mainoksia Fitnesstukun mainoslinkkien kautta.