Paras kuntopyörä kotiin testissä

Paras kuntopyörä kotiin – TOP-7 mallia vertailussa!

Paras kuntopyörä kotiin tarjoaa kaikki ominaisuudet mitä oikeasti tarvitset. Kuntopyörällä on mahdollista treenata yllättävänkin monipuolisesti ja kuntopyöräily on oikeasti erittäin tehokas kuntoilumuoto monella tapaa. Kuntopyöräilyssä syke nousee ja hiki virtaa lyhyessäkin treenissä, ja tämän lisäksi kuntopyörän ollessa kotona treenaaminen on aina helppoa myös kiireisessä arjessa. Paras treeni on tehty treeni, pätee jokaisessa treenimuodossa.

Kuntopyörää valitessa kotiin kannattaa kiinnittää huomiota tuotteen ominaisuuksiin ja lisävarusteisiin. Kuntopyörässä halutaan hyvin usein olevan mm. näyttö, joka kertoo ajan ja matkan, juomapulloteline ja paikka johon voit asettaa puhelimen. Kannattaa kiinnittää huomiota myös kuntopyörän vastukseen, vastuspyörän painoon ja totta kai tuotteen hintaan sekä sen asiakaskokemuksiin. Näistä asioista kerromme kuitenkin tarkemmin kuntopyörävertailu alla. Parhaat kuntopyöräalennukset löytyvät Kuntokaupalta ja niitä pääset katsomaan suoraan tästä!

Paras kuntopyörä kotiin vertailu!

Testivoittaja

5/5

Paras kuntopyörä kotiin

4.7/5

Paras halpa kuntopyörä

4/5

Paras kokoontaitettava kuntopyörä

3.2/5

Lue malleista lisää alta!

Paras kuntopyörä vertailun testivoittaja

Reebok SL8 kuntopyörä
5/5

Reebook SL8.0 on laadukas ja monipuolinen kuntopyörä, joka soveltuu vaativaankin käyttöön. Tukeva runko, 24 vastustasoa, 21 treeniohjelmaa ja erinomainen geelisatula tekevät tästä täydellisen valinnan kotikäyttöön. Reebok SL8.0 on paras kuntopyörä kotiin selkeästi huippuominaisuuksiensa ansiosta, jotka sopivat kaikille käyttäjille, mutta erityisesti silloin kun haluat saada treenistä enemmän irti.

Reebok SL8.0 on jopa niin ympäristöystävällinen, että siinä on oma generaattori. Pyörä ei siis tarvitse erillistä sähkönlähdettä lainkaan. Pyörä sopii lähes kaiken kokoisille, sillä 130kg painoraja takaa erittäin tukevan rungon ja ajoasennosta. Monipuolisien säätöjen ansiosta ajoasentoa on mahdollista säätää juuri itselle sopivaksi ja ergonomiseksi. Vaativaan käyttöön SL8.0 on ehdottomasti paras kuntopyörä, joka mahdollistaa kovat treenit ja miellyttävän tuntuman tiukassakin menossa. Katso lisää ja tilaa omasi!

Paras kuntopyörä kotiin:

Tunturi E50 Performance kuntopyörä
4.7/5

Tunturi E50 Performance on huippumoderni ja täynnä loistavia ominaisuuksia oleva kuntopyörä. E50 sopii monentasoisille kuntoilijoille, sillä siinä on jopa 32 vastustasoa servosäädöllä. 20 harjoitusohjelmaa puolestaan tekevät kaikista treeneistä varmasti tehokkaan ja motivoivan.

E50 Performance kuntopyörässä on miellyttävä ja ergonominen satula ja hyvät säätöominaisuudet. Hiljainen ja tukeva rakenne tekevät kuntoilusta nautittavaa vaikkapa omassa olohuoneessa. Hiljaisuus, näppärä koko ja laajat ominaisuudet tekevät tästä mallista juurikin parhaan kuntopyörän kotiin.

Paras kokoontaitettava kuntopyörä:

React kokoontaitettava kuntopyörä
3.2/5

React kokoontaitettava kuntopyörä on täydellinen valinta kotiin kuin kotiin. Voit säilyttää kuntopyörää vaikkapa kaapissa tai sängyn alla, eikä se vie tilaa juuri yhtään kokoontaitettavan ominaisuuden ansiosta.

React kokoontaitettavan kuntopyörän näyttö seuraa polkemisnopeutta, aikaa, kalorikulutusta sekä matkaa, joten kuntoilua on helppo seurata niin lyhyissä kuin pitkissä harjoituksissa. Penkin korkeutta voit kätevästi säätää oman pituutesi mukaan sopivaksi, jotta löydät ergonomisen ajoasennon. Kokoontaitettavia kuntopyörä malleja on markkinoilla saatavilla hyvin vähän tällä hetkellä. Tämä Reactin malli on paras kokoontaitettava kuntopyörä malli, joten kannattaa ostaa oma vielä kun niitä saa!

FitNord Cyclo 200 kuntopyörä
4.3/5

FitNord Cyclo 200 kuntopyörä on hyvä malli kotikäyttöön ja se soveltuu monipuoliseen käyttöön. Laitteen helppo käytettävyys ja hintaluokkansa paras polkutuntuma tekevät käyttökokemuksesta varsin miellyttävän. Vastusta on mahdollista säätää 8 portaalla, joten vastuksia löytyy monelle tasolle. 4kg vastuspyörä puolestaan takaa tasaisen otteen kovemmassakin vauhdissa, ja tämä on poikkeuksellisen suuri tässä hintaluokassa. Kevyt, mutta tukeva rakenne sopii hyvin kotikäyttöön ja kovempaankin tarpeeseen.

FitNord Cyclo 200 on monipuolinen ja helppokäyttöinen kuntopyörä, joka sopii käytännössä kotiin kuin kotiin. Laitetta ei tarvitse kytkeä verkkovirtaan vaan voit ajella sillä missä huoneessa tahansa. Katso lisää ja tilaa omasi!

Paras pieni kuntopyörä:

Tunturi Cardio Fit B40 kuntopyörä
3.5/5

Tunturi Fit B40 on pieni ja pelkistetty kuntopyörä, joka mahtuu hyvin pieneen tilaan. Se sopii peruskuntopyörää tarvitsevalle tai kuntoutus käyttöön. Matalan ja tukevan rungon ansiosta se sopii myös iäkkäämmille ihmisille.

Tunturi Cardio Fit B40 mallissa on 8-portainen vaihteisto, ja hyvä näyttöpaneeli. Yksinkertaisen toimivuuden ansiosta laitetta on hyvin helppo käyttää. Pyörän käyttö ei missään nimessä vaadi aiempaa kokemusta kuntopyöristä. Laite toimii paristoille, joten se on helppo rullata vaikkapa television eteen. Katso lisää ja tilaa omasi!

Paras halpa kuntopyörä:

Gymstick GB1.0 kuntopyörä
4/5

Gymstick GB 1.0 kuntopyörä on suunniteltu peruskäyttötarpeeseen. Laite on erittäin halpa, mutta silti siitä löytyy tukeva rakenne ja miellyttävä polkutuntuma. Istuinta voi säätää, jotta sopiva ergonominen ajoasento löytyy niin lyhyisiin kuin pitkiin treeneihin. GB 1.0 mallista löytyy 8 vastustasoa ja 4kg vauhtipyörä, joten vastusta ja tasoa löytyy varmasti hieman kovempaankin ajoon.

Gymstick GB 1.0 on suunniteltu hintatietoiselle kotikuntoilijalle. Halvasta hinnasta huolimatta tämä malli tarjoaa varsin monipuolisen kokonaisuuden pienessä paketissa. Kuntopyörää on helppo liikutella huoneesta toiseen kevyen rakenteen ansiosta. Katso lisää ja tilaa omasi!

Hiljainen kuntopyörä:

Tunturi Competence F40 kuntopyörä
4.4/5

Tunturi F40 Competence on erittäin hiljainen ja ergonominen kuntopyörä, joka sopii aloittelijasta jo kokeneeseen kuntoilijaan. Laitteen monipuoliset ominaisuudet ja helppokäyttöisyys tekevät siitä miellyttävän jokaisella ajokerralla. 32 vastustasoa ja 19 sisäänrakennettua treeniohjelmaa varmistavat monipuoliset, tehokkaat ja motivoivat treenit kerta toisensa jälkeen.

F40 Competence on erittäin laadukas ja tukevarunkoinen kuntopyörä, joka sopii iäkkäämmillekin käyttäjille matalan runko korkeuden ansiosta. Pyörän penkkiä on helppo säätää moneen suuntaan, joten sopivan ajoasennon löytäminen on tehty varsin helpoksi. Laajat lisävarusteet tekevät hyvän ajokokemuksen loppusilauksen. Katso lisää!

Mihin seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota kuntopyörää ostettaessa?

Vastustyyppi

Vastustyyppejä on kolmenlaisia: manuaalinen kestomagneettivastus, servosäätöinen kestomagneettivastus tai sähkömagneettivastus. Sopivalla vastustyypillä saadaan aikaan käyttömukavuutta ja tarkkuutta asteittaiseen vastuksen säätämiseen treenin eri vaiheissa.

Manuaalinen kestomagneettivastus on vastuksista yksinkertaisin. Vastus toimii niin, että magneettivastusta liikutetaan lähemmäksi tai kauemmaksi vauhtipyörästä manuaalisesti, jolloin vastuksen taso muuttuu. Manuaalivastus voi toimia portaittain esimerkiksi toimimalla kahdeksalla eri tasolla tai täysin portaattomasti. Manuaalinen magneettivastus löytyy yleensä edullisemmista malleista ja se sopii parhaiten aloittelijoille tai yksinkertaista kuntopyörää etsivälle.

Servosääteinen magneettivastus toimii pienen servomoottorin avulla, joka liikuttaa magneettivastusta portaittain. Vastuksen määrää voi säätää näyttöpaneelista ja se on usein helpompi ja miellyttävämpi tapa vastuksen säätöön kuin manuaalinen vastusnuppi. Servosääteinen vastus mahdollistaa myös erilaisten harjoitusohjelmia automaattisen vastussäädön treenin erivaiheissa.

Sähkömagneettivastus puolestaan on paras ja edistynein vastustyyppi. Näyttöpaneelista säädettävä vastus tarjoaa eniten vastustasoja sekä todella sulavan vastuksensäädön. Sähkömagneettivastuksella pystytään mittamaan hyvin tarkasti suorituksen wattitehoja, joten suorituksen tarkempi seuraaminen ja analysointi onnistuvat parhaiten.

Vastuspyörä

Mitä suurempi vastuspyörän massa on, niin sitä tasaisempi poljintuntuma yleensä löytyy. Jatkuva ja tasainen liike tekee kuntopyöräilystä helppoa ja miellyttävä, jolloin kuntopyörän selkään on helpompi hypätä. Pieni vastuspyörä ei kuitenkaan aina tarkoita huonoa poljintuntumaa vaan tähän vaikuttaa myös paljon pyörän suunnittelu.

Treeniohjelmat

Useimmissa kuntopyörissä on sisäänrakennettuja treeniohjelmia ja osan voi jopa yhdistää erilaisiin treenialustoihin, jotka tuovat käyttöösi jopa tuhansia uusia treeniohjelmia. Erityisesti kotikäyttöön tulevassa kuntopyörässä kannattaa olla laajat treenivaihtoehdot, jotta kuntopyöräily ei käy tylsäksi. Treeniohjelmat auttavat kehittämän kuntoa ja tuovat aivan uuden tason kuntoiluun. Treeniohjelmien avulla saat treenaamisesta miellyttävämpää ja tarvittaessa huimasti tehokkaampaa.

Lisävarusteet

Kuntopyörän mukana tulee usein monenlaisia lisävarusteita kuten näyttö, juomapulloteline ja sykemittari. Kannattaakin siis pohtia mitä tarvikkeita tarvitset eniten, jotta pyöräilystä saa tehokkaimman ja miellyttävimmän kokemuksen jokaisella treenikerralla.

Hinta ja asiakaskokemukset

Hintaan kannattaa aina kiinnittää huomiota, sillä kuntolaitteita myydään aina melko kovilla alennuksilla. Ei siis kannata kiinnittää liikaa huomiota alkuperäiseen hintaan vaan katsoa parhaat alennukset, niitä nimittäin varmasti löytyy. Mikäli haluat tutkia parhaita kuntopyörä alennuksia niin käy katsomassa Kuntokaupan verkkokauppa, siellä on tällä hetkellä huipputarjouksia!

Asiakaskokemukset ovat myös olennainen osa sopivan kuntopyörän valintaa. Asiakaskokemukset kertovat hyvin usein onko pyörä laadukas vai ei, ja miten eri ominaisuudet kuntopyörässä toimivat. Kannattaa siis ennen ostopäätöstä lukea muutamat kommentit ja varmistua tuotteen laadusta.

Mistä kuntopyörä kannattaa ostaa?

Kuntopyörä on nykypäivänä hyvin helppoa ostaa suoraan netistä. Netti on täynnä informaatiota, kuvia ja videoita eri tuotteista, joten tiedät jo todella hyvin mitä olet ostamassa. Verkkokaupan kautta ostettuna osaat myös vertailla hintoja hyvin helposti, joten löydät varmasti tuotteesta halvimman version. Kuntopyörä kannattaa ostaa kuitenkin luotetulta suurelta toimittajalta, jolta laitteen saa helposti kotiin toimitettuna. Suosittelemmekin erityisesti Kuntokauppaa tässä yhteydessä. Heillä on erittäin suuri valikoima ja erinomaisia alennuksia juurikin kuntopyöriin. Katso valikoima ja parhaat alennukset tästä!

UKK - Usein kysytyt kysymykset kuntopyöristä

Kuntopyörätreeni on erittäin tehokasta, mutta on muutama mielenkiintoinen pointti, jolla saat tästäkin liikuntamuodosta entistä tehokkaamman. Treeni kannattaa aina aloittaa hyvällä alkulämmittelyllä, jotta veri kiertää lihaksiin tehokkaasti ja saat parhaat tehot irti heti treenin alusta alkaen. Monet harjoittelevat pitkiä tasavauhtisia lenkkejä, jotka ovat hyvä kuntoilumuoto. Jos haluat kuitenkin tehoa lisää treeniin, niin kannattaa valita treeniohjelmista erilaisia intervalli treenejä. Sydämensykkeen kohotessa hengityselimistö joutuu kovemmille ja kunto nousee kohisten. Pelkällä tasaisella vauhdilla harvoin päästää niin korkeisiin sykkeisiin kuin intervalliharjoituksessa.

Intervalli harjoituksessa välillä mennään hyvin kevyesti ja välillä puolestaan vauhtia nostetaan. Tämä tekee erittäin hyvää niin lihaksistolle kuin verenkiertoelimistölle. Kannattaa testata rohkeasti, mikäli haluat lisätehoa kuntopyöräilyyn!

Sopivaa kuntopyörää valitessa kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin. Tärkeintä on tietää mihin tarkoitukseen ja vaatimuksiin kuntopyörän tulisi vastata. Tämän lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota kuinka suuri tila kuntopyörällä on ja kuinka suuressa tilassa sitä voi säilyttää. Mikäli tila on hyvin pieni, eikä kuntopyörältä vaadita paljoa ominaisuuksia niin kokoontaitettava kuntopyörä voi olla oiva vaihtoehto.

Toisaalta mitä enemmän haluat kuntopyörän sinulle tarjoavan, niin sitä enemmän valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Kuinka paljon olet valmis sijoittamaan kuntopyörään ja ketkä sitä käyttävät. Jos kuntopyörällä on useampia käyttäjiä niin säätöominaisuudet kannattaa olla hyvät. Mikäli haluat valmiita ohjelmia ja useita vastustasoja niin silloin sähkömagneettivastus alkaa olla kannattava sijoitus kuntopyörässä.

Kuntopyöräily aktivoi erityisesti reisilihaksia, jotka ovat kehomme suurimmat lihakset. Näin ollen syke ja hengitys nousevat nopeasti ja energiaa kuluu tehokkaasti. Reisilihasten lisäksi pohkeet ja keskivartalo aktivoituvat erinomaisesti ja tekevät tästä liikuntamuodosta monipuolisemman. Kuntopyöräily kehittää siis reisiä, pohkeita ja kevyesti keskivartalon lihaksistoa.

Kuntopyöräily on erinomainen laihdutus muoto. Kuntopyöräilyssä aktivoituvat kehon suurimmat lihakset, joten se nostaa nopeasti sykettä ja hengitys kiihtyy. Energian kulutus nousee nopeasti isojen lihasten toimiessa, joten kuntopyöräily sopii mainiosta laihdutukseen.

Kuntopyöräilyn suurena etuna voidaan pitää myös sitä, että siinä ei tule suuria kontakteja maahan, joten se ei rasita polvia tai niveliä läheskään sillä tavalla kuin kävely tai juoksu esimerkiksi tekevät. Tämäkin puoltaa kuntopyöräilyn puolesta laihdutuksessa.

Kuntopyöräily on erittäin tehokasta, sillä se aktivoi kehomme suurimpia lihasryhmiä. Erityisesti juuri reisilihakset saavat paljon kuormitusta, jotka ovat nimenomaan kehomme suurimmat lihakset. Suurien lihasten tehdessä töitä syke nousee nopeasti ja hengitys kiihtyy, joten energian kulutus on huomattavasti korkeampi. Sykkeen noustessa ja verenkierron nopeutuessa myös sydän- ja verenkiertoelimistö kehittyvät, josta on varmasti terveydellisiä hyötyjä.

Kuntopyörää valitessa kannattaa kiinnittää huomiota kuntopyörän kantokykyyn. Halvimmissa malleissa painoraja on hieman alhaisempi, jolloin se ei välttämättä kestä painavamman ihmisen käyttöä. Hyvä kuntopyörä on tukeva rakenteeltaan ja tällöin myös sen käyttökokemus on selkeästi parempi, joten kuntopyörän laatuun kannattaa ehdottomasti kiinnittää huomiota.

Paras kuntopyörä ja testivoittaja vertailussamme on Reebok Bike SL8.0. Tämä malli ei ole kallein kuntopyörä, mutta hintalaatusuhteeltaan aivan huippu yksilö. Siitä löytyy uusinta teknologiaa ja sen käyttökokemus on ihanteellinen. Laite sopii kaikille käyttäjille ja vaativamassakin käytössä se vastaa huutoon erinomaisesti. Laadukas, miellyttävä ja monipuolinen SL8.0 malli on lopulta testimme selkeä voittaja.

Kuntopyörä maksaa noin 200 eurosta eteenpäin. Kuntopyörän hintaan vaikuttaa sen laatu ja ominaisuudet. Mikäli käytät kuntopyörää harvoin, etkä odota siltä useita ominaisuuksia niin 200-300 euron kuntopyörä voi sopia sinulle.

Etsiessäsi satunnaiseen käyttöön hieman laadukkaampaa kuntopyörää miellyttävällä käyttökokemuksella niin kannattaa pyörään panostaa 400-500 euroa.

Jatkuvaan käyttöön hyvillä ja laajoilla ominaisuuksilla varustettu kuntopyörä maksaa 600-800 euroa. Tästä hintaluokasta ylöspäin olevien kuntopyörien käyttötarkoitus on enemmänkin kuntosaleilla tai todella kovassa ja vaativassa yksityiskäytössä.

Kuntopyörän hankintaan vaikuttaa eniten sen käyttötarkoitus. Sopiva kuntopyörä vastaa sinun tarpeisiin, mutta valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota kuntopyörän vauhtipyörän kokoon, kuntopyörän ominaisuuksiin, hintaan ja asiakaskokemuksiin. Kuntopyörän magneettivastuksen tyyppi vaikuttaa myös paljon käyttökokemukseen. Suosittelemme hankimaan kuitenkin heti laadukkaan ja miellyttävän kuntopyörän käyttää, jotta jokainen treeni on motivoiva ja mahdollisimman tehokas. Tällöin kuntoilua on helpompi pitää säännöllisenä kun se pysyy miellyttävänä.

Kuntopyörä kokemuksia

Kuntopyöräily on koettu erinomaiseksi kuntoilumuodoksi jo monen vuoden ajan. Kuntopyörän selkään on helppo hypätä kun se löytyy omasta kodista. Kiireisen arjen keskellä nopean kuntopyörätreenin tekeminen on erittäin helppoa ja näppärää. Kuntopyörää valitessa kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota laitteen kokoon ja siihen että se mahtuu haluttuun huoneeseen. Mikäli asuntosi on pieni, niin edullinen kokoontaitettava malli voi olla erinomainen valinta.

Kuntopyörä kokemukset ovat pääsääntöisesti erittäin positiivisia ja niiden käyttäjät kehuvat erityisesti sisäänrakennettujen treeniohjelmien laatua ja motivaatiota nostattavaa vaikutusta. Kuntopyörät ovat Suomen suosituin kotitreeni muoto ja siksi suosittelemme tätä liikuntamuotoa aivan kaikille. Katso Suomen laajin kuntopyörä valikoima ja parhaat alennukset tästä!