Meistä

Olemme tämän sivuston ylläpitäjät Topi ja Jami!

Topi hiihtämässä
Jami juoksemassa jalkapallokentällä

Olemme yhdessä liikkuneet, harrastaneet, pelanneet ja työskennelleet liikunnan ja urheilun parissa yhteensä jo yli 40 vuotta. Olemme aina rohkeasti testanneet uusia lajeja ja liikuntamuotoja, sillä urheilu on aina ollut intohimomme. Nykyään liikunta ja kuntoilu ovat meille enemmänkin kuntoilua, hyvänolon tunnetta ja jokseenkin tavoitteellista kehitystä hakevaa harjoittelua. Meiltä löytyy kokemusta urheilusta ihan ammattitasolta asti, joka tuo varmasti lisää ymmärrystä ja osaamista niin liikunnan hyvistä puolista kuin toisaalta sen haasteista.

Haluamme kirjoittaa lukijoille erilaisia ohjeita, vertailuja ja vinkkejä, jotta voimme jakaa omaa osaamista ja kokemusta, jota olemme vuosien saatossa itse kokeneet ja ymmärtäneet. Toivomme, että voimme innostaa yhä useampia aloittamaan liikunnan ja auttamaan kuntoilijoita ja urheilijoita vieläkin parempiin tuloksiin. Lisäksi haluamme, että kaikki voivat liikkua ja toimia liikunnan parissa mahdollisimman helposti, tehokkaasti ja nauttien!

Jami syöttämässä palloa

Arvot

Meille tärkeitä arvoja ovat liikunnan ilo, yhdessä tekeminen sekä hyvinvointi. Toivomme, että pystymme laajan ja monipuolisen kokemuksen kautta tuomaan mahdollisimman monelle lukijalle ripauksen näitä kaikkia arvoja mukaan liikuntaan ja urheiluun artikkeliemme avulla. Olemme tehneet, nähneet ja kokeneet paljon erilaisia liikuntamuotoja, ihmisiä sekä urheilutapahtumia ja tavoitteemme on pystyä jakamaan tietoamme myös kaikille lukijoillemme!

Topi

Jos pienet esittelyt vielä tarkemmin siitä, millaisia liikkujia sitten itse olemme. Liikkuminen niin itse kuin oleskelu penkkiurheilijan roolissa kulkee minulla eli Topilla verissä. Näin on ollut aina pienestä pitäen – jo ennen kouluikää kesän odotetuimpia juttuja oli kesälomalla järjestetty jalkapallokoulu ja taas pimeämpinä vuodenaikoina juostiin salibandypallon perässä viikoittain. Vuosien vieriessä, nuorena koululaisena harrastaminen lisääntyi paitsi koko ajan vakavammaksi muuttuneen salibandyharrastuksen osalta, niin myöskin kaiken muun mahdollisen vapaa-ajan liikunnan myötä. Talviaikaan mahdollisimman pian koulupäivien päätyttyä piti aina päästä kavereiden kanssa ulkojäille lätkimään kiekkoa, kesällä taas saattoi kiinnostaa vaikkapa keihäänheitto. Näiden lausahduksien pohjalta voikin päätellä, että hyvin laidasta laitaan on omat lajiharrastamiset ja -kokeilut kulkeneet vuosien varrella, on hyvin vaikea keksiä lajia mitä en olisi vähintään muutamaa kertaa kokeillut.

Topi salibandypelissä

Nykyisin erityinen kiinnostus kohdistuu suorituskyvyn kehittämiseen. Olen lukenut useita kirjoja sekä tutkimuksia ja kuunnellut lukemattomia alan podcasteja sekä webinaareja. Olen myös ollut monissa ammattilaisten valmennuksissa esimerkiksi voimaharjoittelun, nopeuden tai kestävyyden kehittämiseksi ja tehnyt itsekin lukuisia harjoitusohjelmia myös muille kuin itselleni. Koen päivittäin suurta motivaatio itseni kehittämiseen niin fyysisesti kuin psyykkisestikin – saan siitä suunnattomasti mielihyvää ja tämän sivuston toisena ylläpitäjänä toiveeni on jakaa sitä liikunnan tuomaa iloa mahdollisimman paljon myös teille lukijoille. Tällä hetkellä harjoittelen tavoitteellisesti yleisen suorituskyvyn kehittämisen lisäksi lähinnä hiihdon ja salibandyn osalta.

Topi pyöräilemässä talvella

En osaisi kuvitella elämää ilman liikuntaa ja urheilua, se olisi itselleni sokki ja painajainen. Liikkuminen sekä urheilu ovat todellakin elämäntapa ja päivien piristys. Toki arjessa tällä hetkellä on muutakin, esimerkiksi päivätyökseni neuvottelen pankissa asuntolainoja. Ammattikorkeakoulussa suorittamani liiketalouden koulutuksen aikana tein osa-aikaisesti töitä urheiluvaate ja -välineketjussa hyvän tovin, joten myös sitä kautta on jäänyt paljon tietotaitoa ja näkemystä niin urheilutekstiileihin kuin itse urheiluvälineisiinkin. Tällainen on tiivistettynä minun taustani; toivottavasti onnistun jakamaan tietoani myös juuri sinulle, sillä vuosien varrella itse todettuna liikunta muuttuu aina hieman mielekkäämmäksi sekä turvallisemmaksi, kun harjoittelu on järkevää ja varusteet sekä vaatteet oikeanlaiset.

Jami

Mahtavaa, että olet lukenut tänne asti. Nimeni on siis Jami ja olen liikkunut ja harrastanut urheilua koko ikäni. Erityisesti jalkapalloa olen pelannut yhteensä yli 20 vuotta, joista ammatikseni olen saanut pelata tätä upeaa lajia noin 8 vuoden ajan. Ammattilaisena olen päässyt kokemaan ja näkemään urheilun parhaat ja haastavimmat puolet. Mukana on ollut niin nousu veikkausliigaan kuin ikäviä loukkaantumisia. Jalkapallo on ollut aina intohimoni, jota olen saanut tehdä vieläpä työkseni.

Jami katsoo palloa

Jalkapallon lisäksi olen harrastanut useita lajeja, joita ovat mm. salibandy, juoksu, tarkkuusammunta, futsal, kuntosali sekä lentopallo. Urheilufanaatikkona olen päässyt itse testaamaan useita erilaisia lajeja ja totta kai seuraan paljon urheilua myös kotisohvalta.

Jami potkaisee jalkapalloa

Koulutukseltani olen rakennusinsinööri, mutta jo koulutuksen aikana tajusin, että verkkobisnes on urheilun ohella oma juttuni. Verkkosivujen kehittäminen, blogikirjoittaminen ja verkkokauppatoiminta ovatkin olleet mukanani jo yli viisi vuotta. Kävin aluksi muutamia verkkosivustokursseja, joista opin lisää niin kirjoittamisesta kuin verkkosivujen toiminnasta. Nyt viimeisimpänä valmistuin yrittäjän ammattitutkinnosta, joka valmisti minut digimarkkinoijaksi ja verkkokaupan kehittäjäksi. Minulle onkin kehittynyt vahva ammattitaito verkkoliiketoiminnan ympärille niin kokemuksen kuin koulutuksen avulla. Koulutuksien ansiota tämä verkkosivusto sekä oma kuntoiluvälineiden ja kuntolaitteiden verkkokauppa on varmasti saanut nostetta osaamisen kehittyessä. Haluan jakaa ammattitaitoani niin liikunnan kuin urheilun parista, jotta mahdollisimman moni saa liikunnasta ja urheilusta entistäkin enemmän irti.

Liikuttaa.fi

Liikuttaa.fi avulla olemme pystyneet kokoamaan oman osaamisemme yhteen ja toivomme todella, että pystymme innostamaan ihmisiä liikkumaan ja liikuttumaan entistäkin innokkaammin, tehokkaammin ja nauttien. Toivotamme mitä parhaimpia liikunta ja kuntoilu hetkiä kaikkien liikuntamuotojen parissa. Mikäli sinulla on mitään kysyttävää meistä tai artikkeleistamme, niin ole rohkeasti yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen info@liikuttaa.fi

Topi juoksemassa RedBull400 tapahtumassa
Topi kuntotestissä