hiihtohanskat

Lämpimät hiihtohanskat talveen 2022

Maastohiihto on erinomainen kuntoilumuoto. Ulkoillessa olet kuitenkin aina sään armoilla, joten oikeanlainen pukeutuminen on nautinnon kannalta käytännössä välttämätöntä. Talvisäässä hiihtäessä pukeutuminen päästä varpaisiin huolellisesti ja oikeilla vaatteilla on todella tärkeää. Yksi oleellisimmista asusteista ovat hyvät ja lämpimät hiihtohanskat. Tämän artikkelin luettuasi löydät parhaat vaihtoehdot lämpimistä hiihtohanskoista tulevaan talveen!

Lämpimät hiihtohanskat todella kylmälle – Swix hiihtohanskat

Swixin lapasmaiset hiihtohanskat ovat hyvä valinta, kun tarvitaan mukavuutta ja lämpöä esimerkiksi pidempään ulkoiluun. Hanskat toimivat myös muussa ulkoilussa kuin maastohiihdossa. Kyseessä on erittäin lämpimät hiihtohanskat paksun vuoren ja eristemateriaalin ansiosta. Ranneosassa on käytetty myös hieman elastaania, jotta se joustaa ja venyy tarvittaessa. Kyseiset hanskat eivät ole ne käytännöllisimmät eivätkä välttämättä parhaat, jos haluat hiihtää vauhdikkaasti. Rauhallisiin ja myös pidempiin lenkkeihin oikeasti kylmille keleille kyseessä on kuitenkin todella hyvät ja lämpimät hiihtohanskat. Yhdet todella lämpimät hanskat tulisi löytyä jokaiselta, vaikka paukkupakkasia varsinkin eteläisessä Suomessa ei enää niin paljoa nähdäkään.

swix-hiihtohanskat

Lämpimät hiihtokäsineet pakkaskeleille – Roeckl hiihtohanskat

Roecklin hiihtohanskat ovat myös todella hyvä valinta, kun haetaan lämpimiä hiihtokäsineitä. Erona edellisiin Swixin hanskoihin on se, että kyseessä on viisisorminen hanskaversio, eli jos et halua lapasmaisia hanskoja, niin Roecklin hiihtohanskat ovat loistava valinta. Hanskoissa on sisävuori hyvin kuivuvaa materiaalia, heijastavat yksityiskohdat ja materiaalit, jotka pitävät käsineet kevyinä. Joustava tarrakiinnitys, joka mahdollistaa loistavan istuvuuden mutta myös pitämään lämmön hanskan sisällä. Todella lämpimät hiihtokäsineet nämäkin ja riittävät suurimmalle osalle ihmisistä myös kaikista kylmimmille keleille.

Ohuet hiihtohanskat leudoille säille – Hestra hiihtohanskat

Hestran Windstopper hanskat ovat nimensä mukaisesti tuulenpitävät varustettuna kuitenkin ohuella fleecevuorella. Niistä löytyy myös Gore-tex kalvo, joten vedenpitävyyskin on taattu. Ohuiden hiihtohanskojen hyvä puoli on se, että niillä hiihtosauvoista saa kontrolloidumman ja kaikin puolin paremman otteen. Myös hanskojen pintamateriaali on hieman pitävämpää kuin monissa paksummissa hiihtohanskoissa. Hestran hiihtohanskat ovat tarpeeksi lämpimät, kun puhutaan karkeasti korkeintaan muutamista pakkasasteista. Tällaiset ohuehkot hanskat toimivat hyvin myöskin esimerkiksi kylmällä pyöräillessä tai juostessa.

hestra-hiihtohanskat

Mikä takaa lämpimät hiihtokäsineet?

On oleellista muistaa, että ihmiset kokevat kylmyyden eri tavoin. Siinä missä joku voi vielä hiihtää ohuilla käsineillä, saattaa joku tarvita jo selkeästi vuorelliset käsineet. Asiaan vaikuttaa ääreisverenkierto sekä tottumukset. Oleellista on valita hiihtokäsineet myös lenkin mukaan – pitkille ja rauhallisille lenkeille lämpimämmät hanskat, vauhdikkaaseen menoon riittää ohuemmatkin. Sinänsä tässäkin asiassa pätee lenkkeilyyn kuuluva perussääntö; lähtiessä saa olla hieman viileäkin tunne, liikkeelle lähdettyä lihaksisto – myös sormet lämpenevät nopeasti.

Hyvät hiihtohanskat ovat paitsi lämpimät, mutta myös kosteutta siirtävää materiaalia. Talvella etenkin on hyvin oleellista myös se, että käsineet hylkivät sekä tuulta että vettä. Etenkin sauvaa vasten painautuva kämmenosa on hiihtäessä kovilla, joten sen olisi hyvä olla kosteallakin kelillä riittävän pitävää nahkamateriaalia. On hyvä huomioida myös se, että hanskan resori eli varsi olisi napakkaa venyvää materiaalia tai parhaassa tapauksessa kiristettävissä tarranauhalla.

Lämpimät hiihtohanskat ovat asia, jossa ei kannata säästellä muutaman euron vuoksi. Käsineiden käyttöikä on keskimäärin varsin pitkä ja hinta kalleimmissakaan hiihtohanskoissa ei ole ylitsepääsemätön. Kukaan ei halua paleltuneita sormia, joten huonoissa hanskoissa tai pahimmassa tapauksessa kokonaan ilman ei tule talvella hiihtää!