Paras magnesium

Paras magnesium – Mihin magnesium auttaa?

Magnesium on keskeinen tekijä sadoissa aineenvaihdunnan toiminnoissa. Aikuisen elimistössä on noin 25 grammaa magnesiumia ja se on yksi elimistön tärkeimmistä kivennäisaineista. Magnesium vaikuttaa muun muassa lihasten ja luuston hyvinvointiin ja se vaikuttaa yli 300 entsyymin toimintaan. Valta osa aikuisista saa tarpeeksi magnesiumia ravinnosta, mutta liian yksipuoleinen ravinto tai elimistön häiriötilat voivat vaikeuttaa magnesiumin riittävään saantiin ja imeytymiseen. Aktiiviliikkujan ja urheilijan magnesium on muita korkeampi ja hyvin usein etenkin urheilijoille suositellaan magnesium lisän käyttöä.

Magnesiumia tarvitaan lihasten normaaliin toimintaan ja lihaskasvuun. Liikunta lisää magnesiumin kulutusta, jolloin magnesiumin tarve kasvaa. Magnesiumia on helppo saada lisää erilaisten vitamiinilisien avulla. Yleensä tablettimaiset kapselit ovat helposti nieltäviä ja ne imeytyvät hyvin kehoon. Sopivaa valmistetta etsiessä kannattaa kuitenkin varmistua magnesiumlisän imeytyvyys. Halvat vitamiini- ja kivennäisainelisät saattavat imeytyä kehoon hyvin huonosti, joten niiden käyttämisen hyöty voi jäädä olemattoman pieneksi. Olemme keränneet tähän vertailuun mielestämme parhaat magnesiumlisät, jotka ovat suosittuja ja hyvin kehoon imeytyvässä muodossa.

Magnesiumin saanti suositus on Suomessa naisilla 280 grammaa ja miehillä 350 grammaa päivässä. Magnesiumin saantia in kuitenkin hyvin haastavaa tarkkailla ja hyvin harva tietää kuinka paljon magnesiumia saa ravinnosta päivätasolla. Erilaiset kehon vitamiini- ja kivennäisaine tutkimukset voivat kertoa hyvin yksityiskohtaisesti mitä puutoksia kehosta voi löytyä. Aktiivisesti liikkuvien, urheilijoiden ja kuntosalilla kävijöiden kannattaa varmasti ainakin harkita magnesiumlisän käyttöä. Magnesium on tärkeä osa lihaksiston hyvinvointia ja lihasmassan kasvua. Tämä tarkoittaa, että kehittymisen kannalta magnesiumilla on hyvin tärkeä rooli. Puutos tilassa liian vähäinen magnesium voi aiheuttaa erilaisia lihasperäisiä oireita ja väsymystä. Näistä kerromme lisää artikkelin loppupuolella.

Mikä magnesiumvalmiste on hyvä? – Magnesium vertailu

Paras magnesium: Star Nutrition Ultimate Magnesium

Star Nutrition Ultimate Magnesium

Star Nutrition Ultimate Magnesium on erittäin laadukkaista raaka-aineista valmistettu magnesiumlisä. Tämä valmiste soveltuu erityisesti kovaa treenaaville ja lihaskasvua hakeville kuntoilijoille ja urheilijoille. Laadukas magnesiumlisä imeytyy kehoon erinomaisesti ja parantaa lihaksiston normaalia toimintaa ja mahdollistaa hyvän lihaskasvun. Magnesiumlisä vähentää uupumusta, keskittymisvaikeuksia sekä lihaskramppeja. Suositeltava annos on kaksi tablettia päivässä, ruokailun yhteydessä nautittuna.

Vatsaystävällinen magnesium: Puhdistamo Tripla Magnesium

Puhdistamo Tripla magnesium

Puhdistamon Tripla Magnesium sisältää kolmea korkealaatuista magnesiumin muotoa: magnesiummalaattia, -glysinaattia ja -tauraattia tasapainoisena yhdistelmänä. Magnesium edistää muun muassa lihasten toimintaa, proteiinisynteesiä, energia-aineenvaihduntaa ja vahvistaa luustoa. Tripla Magnesium on tavanomaista magnesiumia hellävaraisempi vatsalle ja sen imeytyvyys on loistava. Tuote on vegaaninen ja se on magnesiumvalmisteista kaikista luonnollisimmassa muodossa. Tuote on vieläpä kehitetty ja valmistettu Suomessa. Suositeltu päiväannos on 1-4 tablettia päivässä.

Hyvä ja edullinen magnesium: Star Nutrition Magnesium

Star Nutrition Magnesium

Star Nutritionin magnesium on huippu laatua ja hyvin tiivistetty magnesiumlisä. Tabletit ovat hyvin imeytyvässä ja edullisessa muodossa. Tämä valmiste on kaikista suosituin magnesiumvalmiste, jossa on juuri se mitä kuntoilija haluaa. Star Nutritionin magnesium vähentää väsymystä ja uupumusta sekä parantaa lihasten normaalia toimintaa. Se parantaa samalla unen laatu. Magnesiumlisä koostuu kolmen eri magnesiumin lähteen sekoituksesta ravintoaineiden korkealla imeytyvyydellä. Jokaisessa tabletissa on 230,5 mg magnesiumia (61,5 % DRI:sta), joten yhdestä purkista riittää kolmeksi kuukaudeksi. Suositeltu annos on yksi tabletti päivässä jonkin aterian yhteydessä.

Mihin magnesiumia tarvitaan?

Magnesiumilla on useita tärkeitä tehtäviä elimistössä. Magnesium auttaa normaalia energia-aineenvaihduntaa ja edistää elimistön normaalia toimintaa. Se on hampaiden ja luuston tärkeä rakenneosa. Etenkin kuntoilijoille magnesium on tärkeänä osana lihasten supistumista ja proteiinisynteesiä. Tämä tarkoittaa, että magnesium on osa lihasten normaalia toimintaa ja lihasten kasvua. Erityisesti aktiiviliikkujat kuluttavat paljon kivennäisaineita ja on hyvin tärkeää pitää oikeasta hiven- ja kivennäisaine tasapainosta huolta. Ihmiskeho tarvitsee magnesiumia lisäksi geenien rakentumiseen, solujen jakautumiseen sekä normaaliin hermoston toiminnan ylläpitämiseen. Magnesiumin puutostila vaikuttaa hyvin moneen kehon perustoimintoon.

Magnesiumin hyödyt

Magnesiumin hyötyjä ei aina näe arkielämässä kuin vasta siinä kohtaa kun magnesiumin puutos alkaa oireilla. Magnesium nimittäin ehkäisee suonenvetoja ja rauhoittaa hermostoa. Magnesium on yksi iso tekijä myös kehon vastustuskyvyssä. Usein levottomat jalat ovat myös yksi oire magnesiumin puutteesta. Magnesium auttaa lihaskramppeihin sekä tärinään. Magnesium auttaa suoliston toimintaan ja ehkäisee ummetusta. Iltaisin nautittuna aamuinen suolentoiminta on usein todettu parantuneen.

Magnesiumin hyödyt tulevat esiin parhaiten uupumuksen ja väsymyksen lievittäjänä. Tämän lisäksi magnesium auttaa parantamaan unen laatua, joka osaltaan myös pitää mielen virkeänä koko päivän. Aikaisemmin puhuimmekin jo erityisesti kuntoilijoiden näkökulmasta magnesiumin parantavan lihasten normaalia toimintaa sekä auttavan lihasmassan kasvussa.

Magnesium lähteet

Normaalissa ruokavaliossa magnesiumia saa paljon kasvikunnan tuotteista. Erityisesti mantelit, valkopavut, kikherneet, ruskeat pavut, kaurahiutaleet sekä täysjyväriisi sisältävät hyvin magnesiumia. Näiden lisäksi bulgur, täysjyväruisleipä sekä parsakaali ovat hyviä magnesiumin lähteitä. Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio tuo yleensä tarpeeksi magnesiumia kehoon. Kehossa saattaa kuitenkin ilmetä väliaikaisia tai pidempiä magnesiumin imeytymisvaikeuksia, jolloin magnesiumlisät ovat yksi apukeino. Erityisesti aktiivisesti liikkuvat henkilöt kuluttavat keskimääräistä enemmän kivennäisaineita, joten magnesiumlisä on erinomainen tapa pitää huolta riittävästä magnesiumin saannista.

Mitä oireita magnesiumin puute aiheuttaa?

Magnesiumin puutosoireista olemmekin jo artikkelin eri vaiheissa puhuneet, mutta tähän ne ovat vielä hyvä koota. Erityisesti magnesiumin puute näkyy lihasheikkoudessa. Lihakset voivat kouristella, kramppailla ja suonenvetoja on normaalia enemmän etenkin öisin. Tämän lisäksi vapina ja lihasten nykiminen ovat yksi suurimmista merkeistä puutostilassa. Usein magnesiumin puute aiheuttaa myös väsymystä ja unenlaatu voi heikentyä. Myös levottomat jalat ovat yksi epämiellyttävä oire magnesiumin puutteesta. Erityisen kovia magnesiumin puutoksen oireita voi olla oksentelu, migreeni ja erilaiset hermostolliset ongelmat. Pitkäkestoinen magnesiumin puutos lisää luiden haurastumista sekä sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.

Missä muodossa Magnesium imeytyy parhaiten?

On havaittu, että sitraattimuotoiset magnesiumvalmisteet imeytyvät magnesiumoksidia paremmin. Valtaosa myytävistä magnesiumvalmisteista onkin sitraattimuotoista magnesiumia. Magnesiumin imeytymistä tehostaa B6-vitamiini. Kaikki magnesiumsuola muodosta riippumatta kuitenkin liukenee mahahappoon, jossa ne muuntuvat magnesiumkloridiksi. Imeytyminen tapahtuu suoliston soluissa ja myös solunsisäisesti. Noin 30–50 prosenttia saadusta magnesiumista lopulta imeytyy elimistöön. Imeytymiseen vaikutta myös se kuinka paljon magnesiumia kehossa on jo ennestään. Samalla yksi iso tekijä magnesiumin imeytymiseen on ravinto. Erityisesti proteiinit ja rasvat auttavat magnesiumin imeytymistä kehoon.

Halutessasi voit lukea tämän linkin takaa artikkelimme muista lisäravinteista, joista tutkitusti on hyötyä mm. lihasten kasvattamiseen.

Fitnesstukku

Julkaisu sisältää mainoksia Fitnesstukun mainoslinkkien kautta.