Nainen testaa parasta joogamattoa

Näin valitset joogamaton – Vertailimme mikä on paras joogamatto puolestasi!

Jooga on erittäin suosittua edelleen ja sen harrastaminen on hyvin helppoa, eikä se juuri tarvitse välineitä. Joogassa on kuitenkin yksi tärkeä väline, joka vaikuttaa erittäin paljon joogakokemukseen. Joogamaton valinta on yksi joogaajan tärkeimpiä, jotta joogatunneista tulee mahdollisimman onnistuneita. Tässä artikkelissa kerromme mikä on paras joogamatto ja miten joogamaton valintaa kannattaa lähestyä.

Joogamaton valintaan vaikuttaa harrastettava joogamuoto, omat mieltymykset sekä kokemustaso. Paras joogamatto löytyy tämän artikkelin luettuasi hyvinkin helposti, sillä muutamat joogamatot ovat ylivoimaisesti suosituimpia ja siihen on aina syynsä. Joogamatot eroavat toisistaan paksuuden, materiaalin ja rakenteen muodossa. Tärkeintä näistä on valita itselle sopivin paksuus, jotta tukevalle ja miellyttävälle harjoittelulle löytyy juuri sinulle sopiva tasapaino. Seuraavaksi kerromme tarkemmin, mitkä joogamatot ovat suosituimpia ja parhaita kategorioittain. Näin löydät varmasti sinulle sopivan joogamaton. Voit myös katsoa parhaat joogamatto tarjoukset tästä!

Paras joogamatto

Paras joogamatto

5/5
Manduka Eko Lite joogamatto

Paras Manduka joogamatto

5/5
Manduka Pro joogamatto

Paras paksu joogamatto

4.8/5
Gaiam Reversible Sun&Moon joogamatto

Luistamaton joogamatto

5/5
Reebok ELite joogamatto

Lue malleista lisää alta!

Paras joogamatto:

Manduka Eko Lite joogamatto
4.5/5

Manduka Eko Lite on kevyt ja ohut joogamatto, joka soveltuu monipuoliseen käyttöön. Eko Lite on suunniteltu erinomaisilla materiaaleilla, jotka tekevät siitä erittäin kestävän ja pitävän. Tämän lisäksi kaikki materiaalit ovat ympäristöystävällisiä, joten matto ei sisällä myrkyllisiä kemikaaleja. Manduka Eko Lite on paras joogamaatto testissämme sillä sen hinta-laatusuhde on ehdottomasti paras ja tämän lisäksi se soveltuu monipuolisesti lähes kaikkiin jooga muotoihin.

Manduka Eko Lite joogamatto on valmistettu kestävästi kerätystä puukumista ja se on suunniteltu yhdessä joogaopettajien kanssa. Tällöin maton ominaisuudet on pystytty optimoimaan ja se sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmille joogailijoille. Maton tiivis pinta ei ime kosteutta, joten myöskään lika tai bakteerit eivät tartu mattoon. Joogamatto on 4mm ohut, joten se joustaa hyvin vähän pituus suunnassa, jolloin jaloilla saa maahan aina tukevan otteen. Pitävä pinta paranee vain iän myötä, joten saat joogasta kaiken ilon irti hyvin pitkään. Katso lisää ja tilaa omasi!

Paras Manduka joogamatto:

Manduka Pro joogamatto
5/5

Manduka Pro on ehkäpä Joogan tunnetuin joogamatto, joka on vakuuttanut jo useita vuosia. Manduka Pro sopii laatua vaalivalle käyttäjälle kaikkiin joogalajeihin. Matto on paksu ja pehmeä, mutta se pystyy pitämään tukevan ja turvallisen jämäkkyyden jokaisessa asennossa. Matossa on yhdistetty loistavat vaimennus- ja kestävyysominaisuudet, jolloin sen käyttö on aina erittäin miellyttävää.

Manduka Pro joogamatto on valmistettu kestävistä PFC-vapaista materiaaleista, joka takaa ekologisen ja pitkäikäisen käytön. Manduka tarjoaa tälle matolle jopa elinikäisen takuun, joten voit olla varma mitä saat kun tilaat tämän maton. Maton tiivis materiaali ja suljettu pintarakenne ei läpäise kosteutta, likaa tai bakteereja, joten se pysyy helposti puhtaana. Pro joogamatto ei muutu kosteanakaan liukkaaksi, joten maton käyttö on pitkissäkin harjoituksissa tukevaa ja turvallista. Manduka Pro joogmatolla saat joogasta entistäkin enemmän irti, katso lisää ja tilaa omasi!

Casall joogamatto:

Casall Cushion joogamatto
4.2/5

Casall Cushion joogamatto on ohut ja tukeva vaihtoehto perusjoogaan. Cushion malli on edullinen vaihtoehto, joka sopii erityisesti aloitteleville joogaajille. Matto on 5mm paksu, jolloin se tarjoaa hieman ohuimpia mattoja pehmeämmän tuen, säilyttäen kuitenkin erinomaisen ja tasapainoisen otteen lattiaan. Ohuen materiaalin ansiosta ote jalat pysyvät lähellä maata, jolloin tasapainon säilyttäminen on helpompaa ja asento pysyy tukevampana kaikissa liikkeissä.

Casall Cushion joogamatto on tyylikäs ja houkutteleva, jolloin joogaamisen aloittaminen on helpompaa. Tämä malli on valmistettu PVC vapaasti, joten se on ympäristöystävällinen vaihtoehto. Casalla Cushion sopii hyvin erityisesti joogan aloittelijoille, jolla saa miellyttävän ja tukevan tuntuman joogaan. Katso lisää ja osta omasi!

Gaiam Reversible Sun&Moon joogamatto
4.8/5

Gaiam Reversible Sun & Moon on ainutlaatuinen joogamatto, jossa yhdistyy elinvoimaisuus, kimmoisuus ja pitävä pinta. Maton molemmilla puolilla on erittäin tyylikkäät kuvat, jotka herättävät jokaisen joogaajan unelmat henkiin. Tässä mallissa on paksu 6mm rakenne, joka on erittäin tukeva ja pitävä jolloin jokaisen asennon suorittaminen tuntuu poikkeuksellisen miellyttävälle. Joogamaton tahmea pinta auttaa löytämään tukevan asennon kaikissa liikkeissä ja pidoissa.

Gaiam Reversible Sun & Moon on lateksittomasta PVC:stä valmistettu pehmeä ja tukeva joogamatto. Tämä malli huokuu eloa ja unelmia, jotka jokainen joogaaja tahtoo tuntea. Matolle on annettu elinikäinen takuu, joka kertoo paljon maton kestävyydestä. Mikäli haluat joogamatolta hieman enemmän ja jotain poikkeuksellista niin tämä malli on sinun valintasi. Katso lisää ja tilaa omasi!

Hyvä joogamatto:

Manduka X joogamatto
4.3/5

Manduka X on hyvä joogamatto monipuoliseen kuntoiluun. Kevyt ja ohut matto tarjoaa tukevan ja miellyttävän tunteen kaikkeen harjoitteluun ja se on helppo kuljettaa mukana vaikkapa kuntosalille. Tämä matto on valmistettu TPE:stä, joka on hyvin ympäristöystävällinen materiaali. Maton 5mm paksuus takaa erinomaisen otteen lattiaa, eikä maton rakenne veny erilaisissa pidoissa.

Manduka X on edullinen ja monikäyttöinen joogamatto joka sopii aloittelijoista aina urheilijoihin asti. Maton pitävä kuviointi pysyy tukevasi lattiassa kiinni ja hygieeninen Closed-Cell pinta pysyy aina kuivana ja hygieenisenä. Pehmustava materiaali tarjoaa tukevan ja pitävän otteen kaikissa harjoituksissa. Lue lisää ja tuo uusi ulottuvuus harjoitteluun!

Luistamaton joogamatto:

Reebok ELite joogamatto
5/5

Reebok Elite on korkeatasoinen ja luistamaton joogamatto kovaan käyttöön. 5mm paksu rakenne tarjoaa mukavasti pehmeyttä, mutta ote pysyy edelleen erittäin tukevana lattiaan. Elite joogamatto kestää kovaa painetta ja se soveltuu useisiin joogaliikkeisiin ja pitoihin. Elite joogamatto on suunniteltu jatkuvaan käyttöön ja sen pinta on erittäin helppoa pitää puhtaana ja hygieenisenä.

Reebok Elite joogamatto yhdistää tukevan ja tasapainoisen tunteen sopivaan pehmeyteen ja miellyttävyyteen. Joogamatto on 183cm pitkä, joten se soveltuu myös pidemmälle joogaajalle. Tukevan ja liukumattoman materiaalin ansiosta, matto soveltuu niin kovatempoisiin kuin rauhallisiinkin joogamuotoihin. Joogaaja, joka haluaa laatua, miellyttävyyttä ja tukevuutta saa varmasti loistavan joogakokemuksen tästä Reebokin Elite versiosta. Katso lisää ja tilaa omasi!

Yogiraj joogamatto:

Yogiraj all-round joogamatto
3.5/5

Yogiraj All-round joogamatto soveltuu aloittelijoille ja perinteiseen joogaan. 6mm paksu matto tarjoaa pehmeän ja turvallisen alustan joogan harjoitteluun. Paksumpi pinta tekee joogaamisesta miellyttävämpää ja turvallisempaa erityisesti aloitteleville joogaajille. All-round matto on edullinen vaihtoehto, joka sopii hyvin kotikäyttöön.

Yogiraj All-round joogmatto tarjoaa tukevan ja turvallisen joogaharjoittelun. Kestävä ja kastumaton pinta auttaa mattoa pysymään puhtaana kovassakin harjoittelussa. Yogiraj on suosittu ja hyväksi todettu joogamatto merkki, joka tarjoaa maton moneksi vuodeksi eteenpäin. Katso lisää ja tilaa omasi!

Paras korkki joogamatto:

Samarali Classic korkki joogamatto
4.6/5

Samarali Classic on luonnonkorkista ja kumista valmistettu joogamatto, joka varmistaa luonnonmukaisen ja ekologisen joogaamisen. Maalaamaton pinta tarjoaa tukevan otteen maahan ja kuminen alusta varmistaa, että matto pysyy paikallaan eikä veny. Tyylikäs korkkikerros tarjoaa vettä hylkivän pinnan. Korkkimateriaalilla on myös itse puhdistavia ominaisuuksia, joten se kestää täydellisesti hikeä, hajuja ja bakteereja. Korkkijoogamatolle yleistä on erinomainen pito ja tukeva tuntuma maahan.

Korkkijoogamatto sopii erityisesti ekologisuutta haluavalle joogaajalle. Tämän lisäksi matosta löytyy erinomaiset ominaisuudet monipuolisille joogatunneille. Kestävä ja hygieeninen pinta on helppo puhdistaa ja matto on näppärää kuljettaa mukana pakkaukseen sisältyvien kantokahvojen avulla. Katso lisää ja tilaa omasi!

Manduka joogamatto tarjoukset

Manduka joogamatto alennuksia ja tarjouksia löytyy satunnaisesti WeekendBeen verkkokaupasta, jolloin parhaita joogamattoja voi saada alennetuin hinnoin. Joogamatto tarjoukset vaihtelevat ajoittain ja ALE tuotteet ovat saatavilla vain rajoitetun ajan. Kannattaa kuitenkin käydä kurkkaamassa, jos Manduka joogamatto tarjouksia olisi nytkin saatavilla tästä!

Näin valitset joogamaton

Joogamaton valintaan vaikuttaa hyvin paljon käyttömieltymykset ja joogamuoto. Yleisesti ottaen paksumpi joogamatto sopii miellyttävyyttä ja turvallisuutta hakevalle joogaajalle, sillä paksu materiaali antaa pehmeä ja miellyttävän tunteen kaikissa liikkeissä. paksu materiaali varmistaa myös, että esimerkiksi polvet tai kyynärpäät eivät kipeydy kovaa maata vasten. Ohuempi joogamatto puolestaan takaa tukevan otteen maahan kaikissa liikkeissä ja pidoissa ilman että matto alkaa venyä. Ohuella joogamatolla on usein helpompi suorittaa tasapainoa vaativat liikkeet. Ohuet joogamatot sopivat keskimäärin paremmin juurikin hidastempoisiin ja tasapainoa vaativiin joogamuotoihin. Joogamaton paksuus on yleensä 3-6mm.

Ohutta ja kevyttä joogamatto on helpompi kuljettaa paikasta toiseen, mutta toisaalta ne kuluvat nopeammin. Ohut matto on lähes aina kuitenkin edullisempi vaihtoehto. Paksut joogamatot ovat yleensä suosituimpia, sillä ne tarjoavat harjoitteluun pehmeämmän tunteen. Paksut joogamatot voivat kuitenkin olla painavia siirrellä, sillä ne voivat painaa 2-4kg.

Nainen joogaamassa joogamatolla

Joogamaton materiaali vaikuttaa hyvin paljon laatuun, maton ikään ja käyttökokemukseen. Joogamattoja valitaan myös hyvin paljon ekologisesta näkökulmasta, jolloin maton valmistuksen vastuullisuus on tärkeää. Pehmeää joogamattoa etsiessä kannattaa valita PVC:stä valmistettu joogamatto, jotka myös tahmeampia ja kimmoisia. Toinen yleinen vaihtoehto NBR-materiaali, joka on ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Se tarjoaa erinomaista pitoa ja hyvää käyttökokemusta.

Joogamaton pituudet vaihtelevat 170 – 185 cm välillä. Maton kannattaa olla hieman käyttäjää pidempi, jolloin matolla mahtuu varmasti tekemään kaikki liikkeet. Mikäli olet hyvin pitkä, niin kannattaa miettiä myös hieman leveämpää joogamattoa.

Joogamaton puhdistus

Joogamatto kannattaa pestä aika ajoin, jotta sen pinta pysyy hyvänä ja raikkaana. Pesuvälin pituus riippuu minkä tyyppistä joogaa harrastat ja kuinka usein. Mitä enemmän hikeä likaa ja kosteutta maton päälle tulee, niin sitä useammin kannattaa mattoa huoltaa. Perussääntönä joogamatto kannattaa pestä silloin kun:

  • se käy liukkaaksi
  • se alkaa tuoksua
  • kovan hikoilun jälkeen
  • ulkokäytön jälkeen

Joogamaton puhdistukseen on siihen tarkoitettua ainetta, joka pitää matosta huolta ja saa siihen raikkaan tuoksun. Mattoa on myös mahdollista pestä normaalilla keittiöstä löytyvällä pesuaineella.

Joogamaton puhdistusaine poistaa matolle kertyneen hien ja rasvan. Puhdistusainetta kannattaa levittää matolle haalean veden avulla. Puhdistusaineen tulisi antaa vaikuttaa muutaman minuutin, jonka jälkeen sen voi pyyhkiä pois rätillä tai pehmeällä harjalla. Pesuaine kannattaa hangata hyvin pois, sillä pesuaine voi jättää pinnan liukkaaksi. Pesun jälkeen joogamaton tulisi antaa kuivua huolella ennen sen rullaamista, jotta kosteutta ei jää maton pinnoille.

Joogamatto kassi, laukku ja kantohihna

Joogamattoa kuljetetaan hyvin usein mukana salille, joogastudiolle ja erilaisille ryhmäliikuntatunneille. Tästä syystä joogamaton kuljettamiseen kannattaa panostaa joogamatto kassin tai laukun avulla. Tällöin joogamatto pysyy suojassa kosteudelta ja lialta, jolloin maton käyttöikä kasvaa selkeästi. Joogamaton kantaminen on helpompaa ja puhtaalla matolla on miellyttävämpää aloittaa uusi tunti. Joogamatto laukun tai kassin voit hankkia edullisesti täältä.

Joogamatto laukkua halvempi vaihtoehto on kantohihnat, joiden avulla matto pysyy hyvin rullalla ja se on helppo kantaa. Joogamaton kantohihna auttaa joogamattoa pysymään myös kasassa ja pienessä tilassa sitä säilyttäessä. Samalla joogamatto pysyy turvassa hyvin käärittynä. Katso halvimmat joogamaton kantohihnat tästä!

Mikä on paras joogamatto?

Joogamatto vertailumme mukaan paras joogamatto on Manduka Eko Lite, joka soveltuu hyvin monenlaiseen käyttöön ja se on hinta-laatusuhteeltaan paras. Mikäli kuitenkin etsit absoluuttista laatua ja huippu miellyttävyyttä joogaan niin paras vaihtoehto on jo pitkään suosiota niittänyt Manduka Pro joogamatto. Jo näistä kahdesta matosta käytännössä jokainen joogaaja löytää varmasti itselleen sopivan maton. Manduka on paras joogamattovalmistaja markkinoilla ja Mandukan joogamatolla tiedät varmasti, että saat hyvän maton kaikkeen joogaharrastamiseen. Katso kaikki Mandukan joogamatot ja tarvikkeet tästä!