Paras aloittelija, naisten ja lasten padelmaila

Vertailussa paras aloittelijan, naisten ja lasten padelmaila

Padel on noussut huimaan suosioon viime vuosina ja sen pelaajamäärät ovat kovassa kasvussa. Padel kenttiä tulee jatkuvasti lisää ja vaikuttaa vahvasti siltä, että padel on tullut Suomeen jäädäkseen. Padel on tenniksen ja squashin kaltainen pallopeli, jossa pelin tempo voi nousta hyvinkin korkeaksi. Peliä pelataan kentällä, joka on ympäröity seinillä. Pallon lyöntinopeuteen ja tarkkuuteen vaikuttaa hyvin paljon se millainen maila pelaajalla on käytössä. Tässä artikkelissa käymme läpi millainen maila sopii sinulle ja millaisia ominaisuuksia erilaisista mailoista löytyy.

Mailaa valitessa kannattaa pohtia itselle sopivia kriteerejä. Oletko aloittelija, kokeneempi vai jopa pro tason pelaaja. Haluatko mailalta paljon pallonhallintaa vai nopeutta. Usein kehittyneemmät pelaajat pystyvät hallitsemaan palloa paremmin, jolloin lyönnin nopeutta voi kasvattaa. Usein pehmeämpi maila antaa lyönnille lisää tehoa. Aloittelijan kannattaa puolestaan valita kovempi maila, jolloin palloa on helpompi kontrolloida. Kontrolloidut lyönnit kehittävät pelaajaa parhaiten ja tästä syystä suosittelemme kaikkia aloittelijoita valitsemaan muodoltaan pyöreän ja melko kovan mailan. Pelaaminen on tällöin hauskempaa ja peliin pääsee parhaiten sisälle. Oikean mailan valintaan vaikuttavat myös budjetti sekä se oletko juniori vai aikuinen.

Kokeneen padelpelaajan kannattaa valita maila sen mukaan millainen pelaaja on ja mitä haluat lyönneiltäsi. Kannattaa keskittyä omiin vahvuuksiin ja antaa mailan tuoda parhaat puolesi esiin. Seuraavaksi käymme läpi millaisia padelmailoja markkinoilta löytyy. Voit myös käydä katsomassa Suomen laajimman padelmaila valikoiman Training365 verkkokaupan sivuilta tästä!

Padelmaila tyypit

Padelmailoja löytyy jokaisen pelaajan tarpeisiin, jotka perustuvat mailan materiaaliin, painopisteeseen, muotoon sekä kovuuteen. Jopa mailoihin tehdyillä rei’illä on vaikutusta lyöntiin. Sopivan mailan valintakriteeri on usein se, että haluatko nopeutta vai hallintaa. Padelmailat jaetaan usein kolmeen eri kategoriaan niiden muodon perusteella: pyöreä, timantti ja pisara. Muodoilla pyritään yleensä vaikuttamaan mailan painopisteeseen. Mitä lähempänä painopiste on kahvaa, niin sitä hallitumpi lyönti yleensä on. Toisaalta kaukana kahvasta oleva painopiste tuo lyöntiin suurimmat nopeudet.

  • Pyöreä muoto: Pyöreämuotoisessa mailassa painopiste on lähimpänä kahvaa. Lähellä kahvaa oleva painopiste helpottaa lyömistä ja pallon kontrollia. Mailan ihannepiste on suurin, mikä tarkoittaa sitä, että pallon ei tarvitse osua täysin keskelle mailaa onnistuakseen hyvin lyönnissä. Maila antaa siis hieman enemmän anteeksi epätarkoissa osumissa. Mailasta löytyy hyvä kontrolli, mutta se on hieman lyöntinopeudesta pois. Pyöreällä mailalla on helppoa pelata ja se soveltuu parhaiten aloittelijalle.
  • Timantti muoto: Timantinmuotoisessa mailassa painopiste on kauimpana kahvasta. Mailalla saa siis loistavan lyöntinopeuden, mutta lyönnin hallinta on selkeästi haastavampaa. Jokaisen lyönnin on osuttava lähelle mailan keskipistettä, jotta pallo käyttäytyy halutulla tavalla. Tällainen maila sopii parhaiten kokeneemmille pelaajille, jotka haluavat peliinsä kovia lyöntejä.
  • Pisara muoto: Pisaranmuotoinen maila on pyöreän ja timantin mailan välimuoto. Tasapainopiste on asetettu melko keskelle, jolloin pallon hallinnalle ja nopeudelle on löydetty hybridimalli. Muotoilun ansiosta mailasta löytyy tasaisesti hallittavuutta ja nopeutta. Tämä maila sopii parhaiten pelaajalle, joka haluaa lyönneiltä enemmän nopeutta kuin mitä pyöreä maila tarjoaa, mutta toisaalta enemmän hallittavuutta mitä timanttimuotoilu puolestaan tarjoaa.

Mailojen ominaisuuksiin vaikuttaa myös mailan paino. Mailojen painot vaihtelevat yleensä 330 ja 395 gramman väliltä. Painot vaihtelevat melko vähän, mutta sen merkitys on yllättävänkin suuri. Painavampi maila antaa lisää voimaa lyönteihin, mutta raskas maila on vaikeampi ja hitaampi käsitellä. Painavammat mailat sopivat kokeneemmille pelaajille, kun taas aloittelijoille, junioreille ja naisille yleensä kevyempi malli on parempi vaihtoehto. Aloittelijalle sopiva mailan paino on yleensä 330 – 360 grammaa. Katso laaja valikoima ja parhaat padelmaila alennukset tästä!

Adidas RX100 padelmaila aloittelijalle

Paras padelmaila aloittelijalle: Adidas RX100

Adidas RX100 on ihanteellinen maila aloittelijalle tai vapaa-ajan pelaajalle. Maila on hyvin anteeksiantava ja siinä on suuri sweetspot, joten sinun on helppo kehittää tekniikkaasi ja huomata kuinka hauska laji padel on. RX100 on ylivoimaisesti paras padelmaila aloittelijalle ja se onkin huomattu jo viime vuonna. Mailan pehmeä ydin, pyöristetty muoto ja kokonaan lasikuidusta valmistettu lyöntipinta tekevät mailasta miellyttävän käyttää ja harjoittaa tekniikkaa. Hellävarainen ja pehmeä lyöntituntuma tekee pelistä miellyttävää ja helppoa. Ota seuraava askel padelissa Adidas RX100 mailan kanssa!

4.2/5
Adidas Metalbone CTRL 3.1 padelmaila

Paras padelmaila: Adidas Metalbone Ctrl 3.1

Adidas Metalbone Ctrl 3.1 on jättimenestyneen Metalbone Ctrl sarjan päivitetty ja uusittu versio, joka on täynnä innovaatioita ja erinomaista pelituntumaa jo kokeneemmalle pelaajalle. Padelmaila on pyöreä, jossa on lie/mid-tasapainopiste, joten maila on laajalti monenlaisten pelaajien saatavilla. Mailassa on suuri sweespot, joten se sopii useille pelaajille. Erityisesti heille, jotka haluavat pelata älykkäästi sijoittumalla, lobeilla ja stoppareilla. Maila pystyy tarjoamaan kuitenkin myös kovat lyönnit ja mahdollistaa aggressiivisen pelaamisen. Painoa on 360-375 grammaa. Erityistä mailassa on se, että voit säätää sen painopistettä juuri sinulle sopivaksi tai pelitilanteen vaatimalla tavalla. Adidaksen Metalbone Ctrl 3.1 on tämän hetken kuumin ja paras padelmaila. Se sopii monipuolisille pelaajille. Katso lisää ja osta omasi!

4.8/5
Head Graphine 360 Alpha Motion padelmaila

Paras Padelmaila naiselle: Graphene 360+ Alpha Motion

Graphene 360+ Alpha Motion, joka on suunnattu erityisesti naispelaajille tai pelaajalle, joka haluaa kevyen mailan. Graphene 360- ja Smart Bridge -teknologian ansiosta lyönnit ovat sensaatiomaisen tasaisia. Mailassa yhdistyvät erityisesti tarkkuus, voima ja mukavuus. Maila painaa vain 350 – 365 grammaa. Äärimmäisen pelattava ja ketterä maila tarjoaa peliin sopivasti nopeutta ja tehokkuutta kovissakin tilanteissa. Tasapaino on mailan keskellä ja mailan muoto on pisaran mallinen. Erinomaisen pelituntuman ansiosta voit keskittyä täysillä jokaiseen palloon, kosketukseen ja hyvään tekniikkaan.

4.2/5
Adidas Adipower junior 3.1 padelmaila

Paras lasten padelmaila: Adidas Adipower Junior 3.1

Adipower Junior 3.1 on padelmaila, jonka painoa on kevennetty, pituutta lyhennetty ja grippikokoa kavennettu. Tällöin nuori pelaajaa pystyy käsittelemään mailaa täydellisesti omien fyysisten ja teknisten edellytystensä mukaan. Ytimen Exoskeleton-vahvistus ja kehyksen kuituvahvistus takaavat erinomaisen vakauden mailan keveydestä huolimatta. Pehmeä ja kevyt ydin EVA Soft Performance -materiaalia tekee jokaisesta osumasta palloon huippumukavan. Kaareva reikäkuvio antaa loistavan mahdollisuuden antaa pallolle lisää kierrettä. Adipower Junior on loistava maila, jolla nuori ja innokas pelaaja pystyy harjoittelemaan tekniikkaansa kuntoon. Mailan käsittely on hyvin helppoa ja jokainen lyönti tuottaa varmasti paljon iloa. Adipower Junior on myös melko edullinen maila vaihtoehto, mutta mielestämme se on silti juniorille täydellinen valinta.

3.8/5
Wilson Pro Staff V2 padelmaila

Huippu valinta kehittyneemmälle pelaajalle: Wilson Pro Staff V2

Wilson Pro Staff V2 on pyöreällä iskupinnalla valmistettu Padel-maila, mikä tekee mallista sopivan useimmille pelaajille. Pro Staff V2 on varustettu suurella sweetspotilla, joka tarjoaa hyvän tarkkuuden ja hallinnan kaikissa lyönneissä. Herkkä lasikuitupinta yhdistettynä pehmeään ytimeen tarjoaa erittäin korkean mukavuuden ja hyvän tuen puolustuspelissä. Maila sopii erityisesti kehittyneemmälle pelaajalle, joka ei ole enää aloittelija. Rannehihna tarjoaa lisähallintaa ja turvallisuutta mailalla pelatessa. Ota Pro Staff V2 mailan avulla pelistä entistäkin enemmän irti, katso lisää!

4.3/5

Yhteenveto

Mikäli olet padel maailmassa vielä melko uusi, niin tästä vertailusta löytyy sinulle varmasti loistava maila omien taitojen kehittämiseen.Pyöreä kuvioinen maila tarjoaa usein parhaan kontrollin ja suurimman osumapinnan. Aloittelijan kannattaa myös valita kevyempi maila, jotta sen käsittely on mutkatonta. Helppokäyttöinen ja anteeksiantava maila tekee pelistä heti alussa sujuvampaa ja samalla oman tekniikan hiominen on huomattavasti helpompaa. Mielestämme lyönnin kontrolli on etenkin aluksi kaikista oleellisin tekijä. Suosittelemme kuitenkin mailoja, jotka pystyvät tarjoamaan myös hieman nopeutta peliin. Tällöin aloittelijan ei tarvitse hankkia heti uutta mailaa kun taidot kehittyvät. Voit siis pelata samalla mailalla pitkään vaikka taitosi kehittyvätkin kovaa kyytiä. Katso vielä laaja valikoima muita padelmailoja ja parhaat padelmaila alennukset tästä! Toivotamme erittäin mukavia peli hetkiä padelin parissa!