Golf-kenttä

Suomen halvin golf jäsenyys 2021

Golf on yleistynyt viime vuosien aikana hurjaa vauhtia ja johonkin golfseuraan kuuluvia jäseniä on Suomessa vuosi toisensa jälkeen uusi ennätysmäärä. Me tutkimme, missä on Suomen halvin golf jäsenyys vuonna 2021 ja kerromme myös mitä kannattaa ottaa huomioon seuraa valittaessa. Mikäli olet aloitteleva golfaaja, suosittelemme lukemaan myös tämän linkin takaa artikkelimme ”Vertailussa paras aloittelijan, naisten ja lasten golfsetti”.

Mitä eroa golf jäsenyyksissä ja seuroissa on?

Jos olet golfannut pidempään, todennäköisesti tiedät hyvinkin mistä, jäsenyydessä maksetaan ja mitä eroja golfseuran jäsenyyksissä on. Siellä kerromme, mikä on sinulle paras golfsetti, jotta pääset välineidenkin puolesta jouhevasti tämän hienon lajin pariin. Alla karkeasti listattuna mitä golf jäsenyys yleensä sisältää:

  • Mahdollistaa pelaamisen suurimmalla osalla suomalaisista kentistä.
  • Tasoituksen ylläpidon.
  • Golfliiton sähköisen jäsen- ja tasoituskortin sekä Golflehden vuosikerran.
  • Vastuu- ja tapaturmavakuutuksen.
  • Erilaisia seuran yhteistyökumppanietuja.

Yllä mainituista eduista etenkin ensimmäinen on hyvin merkittävä, sillä mikä et ole minkään golfseuran jäsen, sinulla on oikeus pelata vain ns. jokamieskentillä (pay & play), joita Suomessa on yhteensä vain joitakin kymmeniä. Pystyt myös seuraamaan paremmin omaa kehitystäsi, kun aina kierroksen jälkeen pääset merkitsemään tuloksesi ylös ja järjestelmä laskee puolestasi kunkin kierroksen vaikutuksen tasoitukseen. Tasoituksella tarkoitetaan golfissa vertailulukua, joka kuvastaa pelaajan tasoa. Myös erilaiset paikalliset edut ja yhteistyökumppaneiden tarjoamat edut voivat olla merkittävä tekijä seuravalinnassa; jäsenenä sinulla on edullisin pääsy seurasi kotikentälle pelaamaan sekä toisaalta pääset nauttimaan paikallisten yrityksen tarjoamista alennuksista.

Moni golfseura kilpailee hinnalla ja suorastaan kisaa siitä, kenellä on halvin golf jäsenyys. Jos et halua sitoutua yhdelle tietylle paikalliselle kentällesi ja erilaisilla yhteistyökumppaneiden eduilla ei ole sinulle niin väliä, niin on järkevää valita halpa golf jäsenyys. Edullinen golf jäsenyys kannattaa valita myöskin, mikäli et välttämättä pelaa myöskään kovin paljoa.

Missä on halvin golf jäsenyys vuonna 2021?

Keskimäärin golfseuran jäsenyys maksaa noin 100€ vuodessa. Edullisimmillaan voit päästä jopa puolella keskiarvoon verrattuna, mutta kalleimmillaan maksat keskiarvoon nähden moninkertaisesti. Alla viisi Suomen edullisinta aikuisten golf jäsenyyttä vuonna 2021:

SeuraAikuisen hintaJuniorin hinta
1.Kurk Golf49€34,90€
2.Hill Side Golf49€35€
3.Aavasaksa Golf50€25€
4.Oulunjokilaakson Golf58€25€
5.Himos-Patalahti Golf59€25€

Jos teet valintasi vain ja ainoastaan hinnan perusteella, niin todennäköisesti joku yllä olevista on paras vaihtoehto. Juniorijäsenyydessä ikäraja vaihtelee riippuen seurasta, mutta hinta saattaa olla voimassa jopa yli 20-vuotiaalle. Kannattaa kuitenkin aina tarkastaa lähialueen seurojesi tarjonta, sillä ne voivat tulla kaikkinensa halvemmaksi, jos pelaat esimerkiksi jollakin tietyllä kentällä enemmän. Vieraspelaaja maksaa lähes poikkeuksetta kierroksesta aina enemmän kuin seuran jäsen.

Muutenkin on hyvä huomata, että halpa golf jäsenyys todennäköisesti on jostain pois. Seura saattaa sijaita syrjäisemmässä osassa Suomea, sen kotikenttä ei ole mairitteleva tai yhteistyökumppaneiden etuja ei juurikaan ole tarjolla. Golf jäsenyys on vain pieni osa lajin kuluista ja kun puhutaan maksimissaan 100€ hinnasta, on kyseessä kuitenkin varsin edullinen golf jäsenyys. Seurat saattavat tarjota hyvinkin rahanarvoisia etuja etenkin uusille jäsenille, kuten esimerkiksi yhden ilmaisen green feen (pelikierroksen kentälle).

Aloittelijoiden kohdalla jäsenyys ei myöskään ole aluksi pakollinen, jos lähistöllä sattuu olemaan hyvä jokamieskenttä. Suosittelemme kuitenkin käymään ainakin green cardiin oikeuttavan kurssin, jotta alkeet pelaamisesta ja säännöistä on tiedossa ennen kuin lähtee kierrokselle, sillä jokamieskenttä ei välttämättä ole sen helpompi pelattava kuin golfseuran jäsenyyden vaativa kenttä.