Parhaat kävelysauvat

Parhaat kävelysauvat – TOP-8 mallia juuri nyt!

Sauvakävely on ollut jo pitkään suosittua erityisesti naisten keskuudessa, mutta viime vuosina myös miehet ovat innostuneet entistäkin enemmän kävelysauvottelusta. Ja miksipä eivät olisi, sillä tutkimusten mukaan kävelysauvat parantavat kävelyn tehokkuutta jopa 77%. Kävelysauvat tuovat siis huomattavasti lisätehoa kävelyyn ja aktivoivat koko kehoa huomattavasti paremmin kuin pelkkä kävely.

Kävely sopii liikunta muotona aivan kaikille niin nuoresta vaariin kuin liikunnan aloittelijasta huippu-urheilijaan. Kävely on miellyttävää, rauhoittavaa ja samalla lihaksistoa kehittävää liikuntaa. Kävelysauvojen avulla saat tästä perusliikunnasta vielä huomattavasti enemmän irti.

Kävelysauvat ovat hyvin samanlaisia kuin vaellussauvat, mutta niistä löytyy rannehihnat sekä metallikärjet. Metallikärkiin löytyy myös kumitassut. Kävelysauvojen pituus vaikuttaa eniten hyvään ja miellyttävään kävelyasentoon. Kannattaakin siis kiinnittää huomiota sopivan pituisiin kävelysauvoihin tai vaihtoehtoisesti valita teleskooppi kävelysauvat, joiden pituutta voi säädellä tilanteen mukaan. Parhaat kävelysauvat ovat juuri sopivan pituiset ja sopiva jäykkyys tarjoaa oikean treenitehon ja tuntuman. Katso parhaat kävelysauvat ja tarjoukset täältä!

Vuoden parhaat kävelysauvat vertailussa!

Parhaat kävelysauvat

5/5

Parhaat teleskooppi kävelysauvat

4.5/5

Parhaat jousi kävelysauvat kovemmalle treenaajalle:

5/5

Parhaat kevyet kävelysauvat:

3.8/5

Lue malleista lisää alta!

Testivoittaja: Parhaat kävelysauvat

Bungy Pump Energy kävelysauvat
5/5

Bungy Pump Energy kävelysauvat ovat ainutlaatuiset sauvat, joihin on sisäänrakennettu noin 20cm pituinen jousitus sekä 6 kilon vastus. Näiden kävelysauvojen avulla saat yksinkertaisesti kävelystä jopa 77% paremman harjoitustuloksen kuin tavallisesta kävelystä. Energy kävelysauvojen avulla käytät jopa 90% kehosi lihaksista ja näin ollen harjoituksen teho kasvaa hyvin paljon.
Kävelysauvat ovat varustettu teleskooppivarrella, joten voit säätää niitä 115-145 cm pituuksien välillä. Bungy Pump Energy kävelysauvat sopivat erityisesti jo aktiivisemmille harjoittelijoille, jotka haluavat kehittyä entistäkin tehokkaammin. Bungy Pump-sauvojen kanssa, sydän, lihakset ja kudokset ja luusto vahvistuvat. Ota siis kaikki teho irti Energy kävelysauvojen avulla. Katso lisää ja osta omasi!

Parhaat teleskooppi kävelysauvat:

Gymstick telescopic fit walker kävelysauvat
4.5/5

Telescopic Fit Walker kävelysauvat ovat laadukkaat ja kestävät teleskooppiset sauvat, jotka voidaan säätää portaattomasti käyttäjän tai harjoituksen mukaan. Sauvojen voi säätää 83-135cm pituuteen, joten ne soveltuvat lähes kaiken pituisille käyttäjille. Telescopic Fit Walker sauvat mahtuvat hyvin pieneen tilaan, joten teleskooppi kävelysauvat on helppo ottaa mukaan martkalle, autoon, mökille tai minne tahansa. Sauvat on valmistettu kestävästä hiilikuidusta. Nämä sauvat ovat edelleen varsin maltillisen hintaiset ja soveltuvat kaikkien käyttäjien tarpeisiin. Katso lisää ja tilaa omasi!

Hyvät kävelysauvat:

Bongy Pump Walkathlon kävelysauvat
4.3/5

Walkathlon kävelysauvat ovat hyvä valinta niin harjoitteluun kuin patikointiin. Sauvoista löytyy joustava 4 ja 6 kilon vastus, jonka voi kuitenkin ottaa pois käytöstä niin halutessaan. Vastus lisää kuitenkin selkeästi kävelyn tehoa hellävaraisesti kardio- ja voimaharjoittelussa, kun taas joustamaton vaihtoehto sopii erinomaisesti esim. vuoristoretkelle, jyrkälle maastolle tai tueksi liukkailla pinnoilla. Liikkuvan lukon avulla voit hetkessä vaihtaa joustavasta sauvasta joustamattomaan versioon. Walkathlon on hyvä kävelysauva monenlaiseen käyttöön, katso lisää!

Bongy Pump Number One kävelysauvat
4.2/5

BungyPump Number One kävelysauvat on suunnattu erityisesti kuntoilun aloittaville ja kuntoutumisen tueksi. Vaimennetut kävelysauvat tarjoavat erinomaisen otteen jokapäiväiseen kuntoiluun, jotta voit ylläpitää tai kehittää kuntoasi. Sauvoista löytyy ainutlaatuinen sisäänrakennettu 20cm jousi ja 4 kg vastus. Sauvat ovat teleskooppivarrella, joten voit säätää niitä 115-145 cm pituuksien välillä. Ergonominen kahva ja käsihihna takaavat hyvän ja miellyttävän otteen kävelysauvoista. Katso lisää ja osta omasi!

Halvat ja hyvät kävelysauvat:

Gymstick Go Walker kävelysauvat
3.5/5

Go Walker kävelysauvat ovat hyvät perus kävelysauvat, jotka sopivat aloittelijasta kuntoilijoihin asti. Sauvojen kevyt rakenne ja säädettävä hihna tarjoavat mukavan tuntuman jokaisella lenkillä. Go Walker malli tarjoaa halvan vaihtoehdon kävelysauvoiksi, sillä niissä ei ole teleskooppivartta. Sauvoja löytyy kuitenkin usealla eri pituudella, joten voit valita juuri itsellesi sopivan pituuden eri vaihtoehdoista. Pituuksia löytyy 105 – 125 cm pituudella. Mikäli haluat hyvät perus kävelysauvat edullisesti ja näppärästi lisätehoa treeniin niin Go Walker sopii erinomaisesti sinulle, katso lisää!

Parhaat jousi kävelysauvat kovemmalle treenaajalle:

Bungy Pump Power kävelysauvat
5/5

Bungy Pump Power kävelysauvat on suunnattu erityisesti heille, jotka treenaavat paljon ja haluavat jatkuvasti haastaa itseään enemmän. Tämä malli sopii siis vahvoille treenaajille tai huippu-urheilijoille, jotka haluavat kovimman mahdollisen tehon kävelyyn. Sauva on erittäin jäykkä ja laittaa kehon todella hommiin.

Kävelysauvasta löytyy ainutlaatuinen sisäänrakennettu jousi, joka luo vastusta jopa 10 kilon voimalla. Joustava vaikutus tarkoittaa, että sauvan isku on pehmeämpi ja hellävaraisempi maata vasten ja täten hellempi olkapäille ja kyynärpäille verrattuna perinteisiin sauvoihin. Käytät noin 90 % kehon lihaksista kävellessäsi BungyPump Power sauvoilla. Tutkimukset ovat osoittaneet, että tällä tavoin voi saavuttaa jopa 77 % enemmän harjoittelua kuin pelkällä kävelyllä. Sauvoissa on ergonominen hihna ja käsikahva, joten ote pysyy hyvänä kovassakin vauhdissa. Ota kävelystäsi kovempi teho irti kuin koskaan ennen, katso lisää!

Parhaat kevyet kävelysauvat:

Bungy Pump Slimline kävelysauvat
3.8/5

BungyPump Slimline kävelysauvat ovat hieman yksinkertaisemmat, joustavat kävelysauvat, jotka on suunnattu harjoittelun aloittaville. Kevyt ja ergonominen rakenne tekee sauvakävelystä helppoa ja miellyttävää. Slimline malli sopii jokapäiväiselle kuntoilijalle, joka haluaa päästä kuntoon ja ylläpitää sitä. Tämä sauva on malliltaan kapeahko ja kevyt sekä siitä löytyy siisti kahva ja ergonominen käsine, joka on helppo irrottaa sauvan yläosan napista. Sauva on valmistettu kokonaan alumiinista ja sen pituus on säädettävissä. Slimline tekee sauvakävelystä helppoa, kevyttä ja miellyttävää, katso lisää!

Parhaat kokoontaitettavat kävelysauvat:

Bongy Pump Sportstravel kävelysauvat
2.8/5

SportsTravel malli on kokoontaitettava kävelysauva, jonka voi taittaa neljään osaan. Taittuvat osat ovat 35cm pitkiä ja mahtuvat varmasti käsimatkatavaroihin jokaisella reissulla. Sauvoissa on säädettävät pituudet sekä ergonomisesti muotoillut kahvat, jotka tekevät käytöstä erittäin miellyttävää. Pehmustetut rannehihnat sekä kovametallikärjet, joihin on mahdollista laittaa luonnonkumijalat takaavat viimeisen silauksen kävelytreeniin matkalla kuin matkalla. Ota ilo ja teho irti kävelystä jokaisella retkellä kokoontaitettavien SportTravel kävelysauvojen avulla. Katso lisää ja tilaa omasi!

UKK- Usein kysytyt kysymykset sauvakävelystä

Kävelysauvan sopiva pituus määräytyy kuntotason ja halutun treenin mukaan. Hyvä nyrkkisääntö on kuitenkin asettaa sauvan pituudeksi noin 0,65 kertaa oma pituus. Mikäli haluat välillä tehdä kevyempiä treenejä ja välillä puolestaan mennä tehokkaammin hengästyen niin kannattaa ehdottomasti hankkia teleskooppi kävelysauvat, jolloin voit vaihtaa sauvan pituutta helposti. Sopiva pituus eri treeneihin on seuraava:

  • Aloittelijalle ja kevyeen sauvakävelyyn sopii 0,63 kertaa oman pituinen kävelysauva.
  • Säännölliseen ja hieman hengästyttävään kävelyyn sopii 0,65 kertaa oman pituinen kävelysauva.
  • Määrätietoisen ja hyväkuntoisen harrastajan hikiseen treeniin sopii 0,70 kertaa oman pituinen kävelysauva.
  • Urheilija joka loikkii moninaisessa maastossa ja kävelee pitkiäkin lenkkejä sopii 0,73 kertaa oman pituinen kävelysauva.

Sauvan pituus

Kävelijän pituus

100 cm

145 – 151 cm

105 cm

152 – 158 cm

110 cm

159 – 166 cm

115 cm

167 – 173 cm

120 cm

174 – 180 cm

125 cm

181 – 187 cm

130 cm

188-195 cm

135 cm

≥ 196 cm

Sauvakävely on erittäin tehokasta ja jopa 35 prosenttia normaalia kävelyä tehokkaampaa. Sauvakävelyn tehokkuuteen vaikuttaa kuitenkin paljon mahdollisen jousivastuksen käyttäminen ja sen vastuksen määrä. Sauvojen käyttö kävelyssä tehostaa koko vartalon käyttöä ja lisää selkeästi energiankulutusta. Sydämensyke nousee ja hiki voi alkaa virtaamaan nopeasti. Sauvakävely onkin erinomainen liikuntamuoto, joka sopii aivan jokaiselle liikkujalle liikuntasuorituksen tehostamiseen.

Parhaat kävelysauvat ovat vertailumme mukaan selkeästi Bungy Pump Energy kävelysauvat, jotka soveltuvat lähes jokaiseen käyttötarkoitukseen. Niiden hinta on edelleen varsin maltillinen, mutta sauvojen pituutta voi vaihdella teleskooppivarren avulla. Sauvoista löytyy myös jousivarsi, joka lisää kävelyntehoa entisestään. Monipuolinen ja tyylikäs Energy sauvamalli sopii käytännössä jokaiselle.

Kävelysauvojen paino voi vaikuttaa suurestikin käyttömukavuuteen. Mikäli haluat kevyen ja mahdollisimman miellyttävän käyttökokemuksen niin kevyen kävelysauvan löytäminen on hyvin oleellista. Kevyin malli vertailussamme ovat Gymstick Go Walker mallit, jotka painavat vain noin 300 grammaa. Mikäli haluat kuitenkin hieman enemmän ominaisuuksia mukaan, niin suosittelemme ehdottomasti Bungy Pump Slimline mallia. Tämä sauva on hyvin yksinkertainen ja kevyt, joka varmistaa helpon käytön.

Sauvakävely kuluttaa tunnissa noin 1000-2600 kJ / 230-700 kcal. Sauvakävely antaa kävelylle sopivan rytmin, vauhdin ja ryhdin ja näin ollen lisää kävelyn tehoa selkeästi. Sauvojen käyttö lisää useita lihasryhmiä mukaan kävelyyn ja suurentaa energian kulutusta huomattavasti tavalliseen kävelyyn verrattuna.  Kävely kuluttaa tunnissa noin 840-2090 kJ / 200-500 kcal.

Sauvakävelyn ja perinteisen kävelyn ero kalorien kulutuksessa on noin 10-35 prosenttia. Kuitenkin sauvakävelyn tehoa voi nostaa jousivarren avulla, joka tarjoaa 4-10 kilon vastuksen sauvassa. Tämän avulla sauvakävelyn tehoa voi nostaa jopa 77 prosenttia, joten voi nousta tästä huomattavastikin. Kalorien kulutus riippuu siis hyvin paljon kävelyn tehosta, nopeudesta sekä mahdollisesta jousivastuksesta.

Sauvakävelyssä kävelyasento on enemmän eteenpäin nojautuva, jolloin selkälihakset aktivoituvat perinteistä kävelyä paremmin. Sauvojen avulla rintaranka ja ylävartalo tekevät kiertoliikettä, joka aktivoi puolestaan hartiat ja lapaluut. Kiertoliikkeen ansiosta myös keskivartalo aktivoituu paremmin mukaan. Jalkalihasten lisäksi siis suurin osa ylävartalon lihaksista aktivoituu sauvakävelyn aikana. On tutkittu, että jopa 90 prosenttia kehon kaikista lihaksista on toiminnassa sauvakävelyn aikana. Sauvakävely on siis erittäin tehokas liikuntamuoto.

Yhteenveto parhaista kävelysauvoista

Sauvakävely on erinomainen liikuntamuoto jokaiselle liikkujalle. Luonnossa ja ulkona oleminen virkistää myös muuten ja antaa lisäbuustia päivään. Parhaat kävelysauvat ovat miellyttävät kädessä ja sopivan pituiset. Kannattaakin siis tutustua tarkemmin laatimaamme kävelysauvan pituustaulukkoon, jotta löydät juuri sopivan pituiset mallit tai osaat säätää teleskooppivarret sopivan pituisiksi. Monipuolisen ja parhaan kävelysauva valikoiman löydät Training365 verkkokaupasta, jossa on tällä hetkellä myös erinomaisia tarjouksia kävelysauvoista. Käyhän katsomassa ja osta omat kävelysauvasi tästä! Huippua sauvakävely vuotta juuri sinulle!