Kaksi sup-lautailijaa suppailemassa

Paras SUP-lauta – ALE vertailussa kesän kuumimmat mallit!

SUP-lauta on joka kesä yksi trendikkäimmistä liikuntamuodoista. SUP-lautailua voi harrastaa käytännössä kuka tahansa ja SUP-lauta vuokrausta löytyy varmasti jokaisesta kaupungista. Mikäli innostut SUP-lautailusta kuitenkin enemmän, niin kannattaa hankkia ehdottomasti oma lauta. SUP-lautailun tuntivuokra on yleensä jotain 10-30 euron tuntumassa, joten oma lauta maksaa itsensä nopeasti takaisin.

SUP-lautailu on erittäin hauskaa ja samalla tasapainoa kehittävää liikuntaa. Laudan päällä tasapainoilu on aluksi haastavaa, mutta tähänkin lajiin oppii hyvin nopeasti testaamalla sitä rohkeasti. Paras SUP-lauta ei ole missään nimessä kallein lauta vaan miellyttävin käyttää ja joka on tasapainoinen kovemmassakin vauhdissa. Tässä artikkelissa vertailemme parhaita SUP-lautoja ja kerromme, mistä löydät parhaat ALEt SUP-laudan metsästämiseen!

Kannattaa tutustua Kuntokaupan hurjaan, jopa -35% SUP-lauta ALEn, joka on voimassa enää muutaman päivän kunnes kaikki laudat ovat myyty. Nyt on mahdollista hankkia SUP-lauta halvemmalla kuin koskaan kesän parhaaseen aikaan. Katso kaikki Kuntokaupan SUP-lauta tarjoukset tästä!

Paras SUP lauta veratailun nostoja

Paras SUP-lauta

5/5

Paras SUP-lauta kahdelle

4.5/5

Paras SUP-lauta ALE

3.8/5

Paras E-foil lauta

5/5

Lue malleista lisää alta!

Testivoittaja: Paras SUP-lauta:

FitNord Aqua Pro 330 SUP-lauta
5/5

FitNord Aqua Pro 330 SUP-lauta on helposti ohjattava ja vakaa malli, joka on tarkoitettu kovaan käyttöön. Suuri kantavuus ja vakaa ote suppailuun tekevät liikunnasta miellyttävää ja rentoa. Laudan maksimikantokyky on jopa 150kg, joten sillä voi mennä suppailemaan myös kahdestaan tai vaikkapa pidemmälle retkelle, sillä mukana tulee mm. kantoreppu. Erittäin miellyttävä pinta ja tyylikäs ulkonäkö houkuttelevat jatkuvasti järvelle nauttimaan kesän parhaista hetkistä.

FitNord Aqua Pro on leveä läpitikkausmenetelmällä valmistettu lauta, jonka paksuus on jopa 15cm. Paksuuden ansiosta lauta ei taivu keskeltä ja varpaat pysyvät kuivina, joka on koettu huippu ominaisuudeksi. Laudan pyöreä muotoilu tekee sen ohjaamisesta helppoa ja näin ollen malli sopii sekä aloittelijoille että kokeneille suppailijoille. Aqua Pro on huikea lautasetti lyömättömällä hinta-laatusuhteella. Katso lisää ja varaa omasi!

Paras SUP lauta kahdelle:

Aztron Nebula SUP lauta kahdelle
4.5/5

Aztron Nebula SUP lautasetti on tarkoitettu kahdelle suppailijalle. Paketissa tulee mukana kahdet tarvikkeet, eli hauskaa voi pitää tuplasti! Lauta on melkein neljä metriä pitkä, jonka päälle mahtuu kaksi tai jopa kolme lautailijaa. Laudan etuosaan mahtuu helposti reppuja tai muuta matkatavaraa.

Aztron Nebula laudan dropstitch-materiaali on valmistettu tukevaksi ja jämäkäksi. Lisäksi tämä malli on varustettu kahdella ilmasäiliöllä, joten lauta on jopa 30 prosenttia jäykempi kuin muiden merkkien vastaavat laudat. Kahdella ilmasäiliöllä varustettulauta on myös turvallinen, sillä jos esimerkiksi toinen venttiili sattuisi vuotamaan, niin koko lauta ei tyhjene kerralla, vaan toisen puoli pysyy aina täynnä. Aztron Nebula on selkeästi suosituin kahdelle tarkoitettu lautasetti, joka tarjoaa tuplasti hauskaa. Katso lisää ja osta omaksi!

Paras FitNord SUP-lauta:

FitNord Aqua Zoom 380 SUP lauta
4.3/5

FitNord Aqua Zoom 380 on monenlaiseen menoon tarkoitettu nopea SUP-lauta. Laudan virtaviivainen muoto mahdollistaa kovan vauhdin, mutta lauta pysyy silti tukevana. Lauta sopii retkeilyyn, luonnosta nauttimiseen ja hauskanpitoon, joko yksin tai kahdestaan. Malli on varustettu korkeammalla maksimipaineella, joten lauta pysyy jäykkänä ja tukevana kovassakin menossa. Laudan kantavuus on jopa 175kg ja 380cm pitkä, joten lauta on hyvin suuntavakaa. Aqua Zoom 380 sopii kovaan ja nopeaan käyttöön, katso lisää!

Gymstick Ozean Siren 305 SUP-lauta
3.8/5

Gymstick Ozean Siren 305 on keskikoinen ja aloittelijalle hyvin soveltuva SUP-lauta. Vakaa ja tasainen lauta tekee suppailusta helppoa ja miellyttävää. Single-layer rakenne takaa kevyen ja kestävän laudan, jota on helppo ohjailla kovemmassakin menossa. Laudasta löytyy kolme evää, jotka parantavat laudan vakautta ja hallintaa. Setissä tulee mukana kaikki, mitä tarvitset suppailun aloittamiseen.

Gymstick Ozean Siren on erittäin tyylikäs ja houkutteleva lauta, jonka avulla kesästä tulee varmasti ikimuistoinen. Laudan ominaisuudet tekevät suppailusta helppoa ja laudan päällä on helppo pysyä vaikka olisit ensikertalainen. Alumiini melat ovat pituus säädettävät, joten pituudella ei ole merkitystä. Katso lisää ja ota kesästä enemmän irti!

Paras halpa SUP lauta:

FitNord Aqua 300 SUP-lauta
3.9/5

FitNord Aqua 300 on halpa SUP-lauta, joka soveltuu aloittelijalle sekä jo kokeneemmalle suppailijalle. Laudan tukeva ja suuntavakaa rakenne tekevät sen käytöstä miellyttävää ja helppoa. Suuri 120kg kantavuus takaa tukevan ja jämäkän otteen laudalla. Pakettiin sisältyy tehokas pumppu, joten laudan saa pumpattua nopeasti täyteen.

FitNord Aqua 300 on hintaluokassaan ainutlaatuinen vakautensa ja helpon käsittelyn ansiosta. Lauta on valmistettu kestävästä Dropstitch-materiaalista ja tarkkaan suunnitellut yksityiskohdat tekevät suppailukokemuksesta erittäin rennon ja hauskan. Katso lisää ja tilaa omasi!

Paras SUP lauta aloittelijalle:

FitNord Aqua 330 Sup lauta aloittelijalle
4.8/5

FitNord Aqua 330 SUP-lauta on erinomainen valinta aloittelijalle ensimmäiseksi laudaksi. Laudan vakaa ja suoraviivainen rakenne tekee lautailusta hyvin helppoa ja miellyttävää. Laudan suuri 120kg kantavuus mahdollistaa jopa kaksin suppailun. Aqua 330 on varsin edullinen ja helppo valinta useaksi vuodeksi kestävän materiaalin ansiosta. Tämän mallin avulla suppailun testaaminen ja harjoittelu on tehty erittäin helpoksi. Ota kesästä enemmän irti FitNord Aqua 330 SUP-laudan avulla, katso lisää!

Hyvä SUP lauta:

Saimaa SUP Bass 110 SUP-lauta
4.6/5

Saimaa Sup Bass 11 on hyvä sup-lauta, joka on tällä hetkellä supersuosittu. Lauta on valmistettu laadukkaasta PVC:stä, joka tekee siitä jäykemmän ja vahvemman kuin edullisemmista yksikerroksista malleista. Leveä ja tukeva lauta sopii hyvin aloittelijoille tai jo kokeneemmille suppailijoille. Leveä malli ja hyvä kantokyky tekevät laudasta miellyttävän käyttää pidemmilläkin matkoilla tai sitä voi myös käyttää kahdestaan.

Sup Bass 11 on suorakulmainen perä, joka tekee melomisesta vakaampaa eikä melonnan puolta tarvitse jatkuvasti vaihtaa. Monipuolinen ja tyylikäs lauta on erittäin suosittu ja varmasti oiva valinta jokaiseen käyttö tarkoitukseen. Katso lisää ja osta omaksi!

SUP lauta lapselle:

Deep Sea sup lauta lapsille
2.8/5

Deep Sea SUP-lauta setti nuorille on paras vaihtoehto lapselle suppailun harrastamiseen. Pienempi ja näppärämpi lauta on helpommin ohjailtavissa ja lauta pysyy paremmin kontrollissa. SUP-laudassa on 70kg painoraja, joten sitä voi huoletta testailla myös vanhemmat käyttäjät. SUP-laudan avulla kesän vesileikeistä tulee varmasti entistäkin hauskemmat, sillä lauta tarjoaa aivan uusia mahdollisuuksia veden äärellä. Deep Sea SUP-lauta on vieläpä varsin edullinen vaihtoehto, katso lisää ja tilaa!

Paras E-foil lauta:

Waveshark Efoil 2 Explorer
5/5

WaveShark Efoil 2 explorer on markkinoiden parhaalla akunkestolla varustettu Efoil surflauta. Sen avulla voit surffata ja leijua vedenpäällä ennen näkemättömällä tavalla. Tehokas ja ympäristöystävällinen sähkömoottori tarjoaa vauhtia ja unohtumattomia kokemuksia veden äärellä. Laitteen huippunopeus on jopa 45 km/h, eikä laite pidä käytännössä minkäänlaista ääntä. Markkinoiden tehokkaamman akun ansiosta useamikin kaveri voi käyttää laitetta yhdellä latauksella.

Huippunsa viritetty ja täysin hiilikuituinen lauta ja kantosiivet tarjoavat huikean ajokokemuksen, jollaista harvoin pääsee tuntemaan. Laudan nopeutta säädellään kauko-ohjaimella, joita voi vaihdella neljällä eri nopeusasetuksella. Laudan hallinta on melko helppoa ja se tarjoaa varmasti unohtumattomia kesähetkiä. Katso lisää ja varaa omasi!

UKK- Usein kysytyt kysymykset SUP-laudoista

Hyvä SUP-lauta sopii omaan käyttötarkoitukseen parhaiten. Yleensä vakaa ja virtaviivainen SUP-lauta tarjoaa helpon ja miellyttävän vesikokemuksen. Mitä suurempi laudan kantokyky on, niin sitä paremmin lauta pysyy jämäkkänä myös keskeltä. Jämäkän ja tukevan laudan avulla varpaat eivät kastu ja melominen on miellyttävämpää.

Parhaat SUP-lauta alennukset saat Training365 verkkokaupan kautta, josta löytyy l’hes aina SUP-lautoja alennuksessa. Training365 verkkokaupan parhaisiin SUP-lauta alennuksiin pääset tästä!

SUP-lauta kannattaa ostaa, koska se tarjoaa ennen näkemättömiä mahdollisuuksia veden äärellä. SUP-laudan kanssa on hauskaa yksi ja yhdessä. Suppaillessa voi nauttia luonnosta, retkeillä rantakahvilaan tai vaikkapa hyppiä keskellä järveä. SUP-laudan avulla kesästä saa entistäkin enemmän irti! SUP-lauta on helppoa pitää mukana, sillä laudan voi täyttää ja tyhjentää muutamissa minuuteissa.

SUP-lauta kannattaa hankkia omaksi kovien vuokraus hintojen takia. Halpa SUP-lauta maksaa 200-300 euroa, joka on yhtä kuin 5-10 SUP-kertaa vuokrattuna. Mikäli testailet suppailua muutamia kertoja enemmän, niin kannattaa ehdottomasti ostaa oma SUP-lauta. Ale SUP-lautoja löytyy Training365 verkkokaupasta, josta voi tehdä vuoden ympäri erinomaisia ALE löytöjä. Käy kurkkaamassa parhaat SUP-lauta ALEt täältä!

Paras SUP-lauta on FitNord Aqua Pro 330 monipuolisuuden ja erinomaisen laadun ansiosta. Aqua Pro on tyylikäs ja erittäin jämäkkä lauta, joka sopii kaikille käyttäjille. Laudan ominaisuudet omat erinomaiset ja erityisesti sen hinta-laatusuhde on selkeästi kaikista SUP-laudoista paras testimme perusteella.

SUP-lauta kannattaa valita sen mukaan haluatko Suppailla rennosti vai aiotko otta sen enemmän kuntoilun ja retkeilyn kannalta. Aloittelijana kannattaa valita leveä ja lyhyempi lauta, kun taas kokeneempi pitkää matkaa melova valitsee usein kapeamman ja pidemmän laudan. Laadukas SUP-lauta on kuitenkin aina jäykkä ja tukeva, joten ei kannata liikaa miettiä mikä lauta sopii juuri parhaiten. Vertailussamme useimmat laudat ovat oivia vaihtoehtoja useaan eri käyttötarkoitukseen.

SUP-lautaa voi säilyttää täytettynä, mutta on kuitenkin suositeltavaa ottaa sieltä hieman ilmaa pois, jotta lauta olisi hieman löysä, jotta paine ei vaurioita venttiiliä. Venttiilin voi myös avata löyhästi, jotta se pysyy varmasti hyvässä kunnossa. SUP-lautaa voi säilyttää niin sisällä kuin ulkonakin. Ulkona kannattaa kuitenkin laittaa lauta sellaiseen paikkaan, jossa se on säältä ja sateelta suojassa.

SUP-laudalla voi mennä kaksi ja näin se on usein myös hauskempaa! Kannattaa kuitenkin huomioida SUP-laudan kantokyky ja painorajat, jotta lauta ei vaurioidu ja se pysyy varmasti pinnalla. SUP-lautoja on myös tehty täysin kahdelle tarkoitetuksi, kuten testimme Aztron Nebula malli. Tällöin molemmille suppailijoille on varmasti oma mela ja lauta kestää tukevana molemmat vesipedot.

SUP lauta kokemuksia

SUP-lauta tarjoaa unohtumattomia kokemuksia jokaiselle, joka haluaa testata jotain hieman erilaista. Laudan avulla voi edetä hiljalleen nauttien, kovaa meloen tai veden äärellä hauskaa pitäen. Suppailessa kehittyy tasapaino ja samalla jalkojen ja käsien lihakset aktivoituvat. Suppailu voikin olla erinomainen ja monipuolinen kesäliikuntamuoto.

SUP-lautaa pääsee testailemaan useiden rantakahviloiden luona ja se onkin aina erittäin suosittua. Oman laudan avulla varmistaa, että pääset varmasti nauttimaan järvimaisemista joka suunnalta. SUP-lauta kokemukset ovat pelkästään positiivisia. Kokeneet suppailijat nauttivat tekemisestä kun taas aloittelijat saattavat nauraa vatsakippurassa uutta ja mielenkiintoista lajia. Suppailu sopii aivan jokaiselle nuoresta vanhempaan asti.

Suppailun avulla kesäkokemukset ovat entistäkin hauskempia ja kaverien kanssa saa varmasti unohtumattomia hetkiä, joita odottaa joka kesältä. Huippua suppailu kesää!