liigapörssi

Liigapörssi vinkit – jakso 4 (kausi 2021-2022)

Liigapörssi on tuhansien tai parhaimmillaan jopa kymmenien tuhansien pelaajien suosima fantasiamanageripeli. Kyseisessä virtuaalipelissä pääset kasaamaan kotimaisen jääkiekkosarja Liigan pelaajista yhden täyden kentällisen (maalivahti, kaksi puolustajaa ja kolme hyökkääjää), jotka suoriutumisen mukaan kerryttävät joukkueellesi pisteitä. Me kerromme sinulle vinkit mielestämme kuumimmista pelaajavalinnoista sekä samalla myös erilaisista taktiikoista läpi kiekkokauden.

Millaisella taktiikalla liikkeelle?

Tarkemmin Liigapörssin säännöt ja ohjeistus on kerrottu itse pelin verkkosivuilla. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman suuri määrä Liigapörssipisteitä omalle ketjukoostumukselle jakson aikana. Jaksoja runkosarjan aikana on viisi ja playoff-kierros päälle. Liigapörssipisteitä pelaajat saavat esimerkiksi tehopisteistä (maalit ja syötöt) ja esimerkiksi hieman huvittaen myös kahden minuutin jäähyistä. Sen sijaan pisteitä vähennetään esimerkiksi isoista rangaistuksista. Maalivahdit taas kerryttävät pisteitä torjunnoista ja ottelun voittamisesta, pisteitä taas vähentävät esimerkiksi päästetyt maalit. Pisteytykseen kannattaa tutustua Liigapörssin sivuilla olevista ohjeista, jotta tiedät minkälaisia pelaajia kannattaa valita. Vinkkinä; pisteytys ei kannusta valitsemaan esimerkiksi puolustavan roolin laitahyökkääjiä.

Tarkemmin ottaen taktiikassa kannattaa miettiä tarkemmin kahta isoa asiaa. Nämä asiat ovat seuraavat:

  1. Minkä joukkueen pelaajia valitset – ottelumäärät
  2. Millaisen roolin pelaajia valitset – pisteiden kertyminen

Yllä mainituista asioista huolehtimalla varmistat mahdollisuutesi pärjätä. Tiivistetysti virtuaalivalmentajan kannattaa koittaa siis kerryttää mahdollisimman suuri määrä pelattuja otteluita omalle joukkueelleen ja valita sen tyylin sekä kannettavan vastuun (peliaika) mukaan pelaajia, jotka todennäköisimmin ovat tulosta tekevässä roolissa omissa joukkueissaan. Maalivahti kannattaa pyrkiä valitsemaan voittavasta joukkueesta ja pääsääntöisesti parhaat tulokset on saavutettukin “pelaavalla maalivahdilla”. Yksi yleinen taktiikka Liigapörssissä on nimittäin aiemmin ollut ottaa halvin mahdollinen maalivahti ja panostaa viiteen kenttäpelaajaan niin paljon kuin mahdollista. Kuusi on kuitenkin aina enemmän kuin viisi, kunhan valinnat osuvat kohdilleen.

On trapetsilla taiteilua miettiä ottaako lähtökohtaisesti huonomman mutta seuraavilla kierroksilla useita otteluita pelaavan joukkueen pelaaja vai oletukselta paremman pelaajan, jonka joukkue ei pelaa niin paljoa. Yleisesti paras tulos saavutettaisiin valitsemalla paljon pelaavasta joukkueesta onnistuvat pelaajat – helpommin sanottu kuin tehty. Liigapörssissä palataan tällä kaudella 11 tai 20 vaihdon joukkueisiin viime vuoden vaihtomäärien noston kokeilun jälkeen. Vaihtojen ajoittaminen oikein onkin jälleen entistä tärkeämpää. Vinkkinä; kaikkia vaihtoja ei kannata polttaa ensimmäisillä kierroksilla, mutta lähtökohtaisesti ne on järkevää kuitenkin käyttää jakson aikana etupainotteisesti pelaajien arvonnousua hakien. Liigapörssissähän siis pelaajien hinta muuttuu pelaajan suoriutumisen mukaan, minkä lisäksi muiden valmentajien ostot nostavat pelaajan arvoa ja myynnit taas laskevat. Liigapörssiä ei joukkueen arvolla voiteta, mutta ne auttavat jakson edetessä saamaan parempia pelaajia täynnä olevan joukkueen. Jos haluaa menestyä isosti, niin on oltava tarpeeksi rohkea alusta asti vaihtojen kanssa.

Vinkit pelaajavalintoihin

Yllä oleva kuva kertoo meidän valintamme Liigapörssin avauskentälliseksi. Valinnoissa on painotettu suurimpana kriteerinä pelaajan hinta-laatusuhdetta eli kuinka suuri potentiaali pelaajalla on tehdä liigapörssipisteitä arviomme mukaan suhteessa hintaan.

  • Maalivahti: Andrey Kareev, TPS, 360 000€
  • Puolustaja: Anttoni Honka, JYP, 365 000€
  • Puolustaja: Elmeri Eronen, TPS, 385 000€
  • Hyökkääjä: Matias Mäntykivi, Ilves, 265 000€
  • Hyökkääjä: Aatu Räty, Jukurit, 370 000€
  • Hyökkääjä: Troy Bourke, 275 000€

Vinkit Liigapörssiin läpi kauden Liikuttaa.fi:ssä

Saat lukea sivuiltamme ennen jokaista jaksoa vinkit Liigapörssin kuumimpien pelaajavalintojen osalta tästä artikkelista. Lisää siis sivusto tai artikkeli kirjanmerkkeihisi, jos olet kiinnostunut saamaan apua tai ainakin pohdittavaa joukkuetta kasattaessa.

Tähän kauteen edellisen kauden tyyliin kuuluu jossain määrin myös pelko koronaviruksen tuomista pelien siirroista tai karanteeneista. Näihin on mahdoton varautua, joskin on huomion arvoista, että helsinkiläisseura HIFK on ollut korona-aikaan ehkä se suurin kärsijä otteluiden siirtymisten ja koronatartuntojen osalta niin jääkiekon kuin jalkapallon puolella. Tämä onkin luonnollista ja johtuu siitä, että kaikista kaupungeista juuri suurimmassa Helsingissä on koronaviruksen kanssa ollut eniten vaikeuksia. Toivottavasti tämä kausi saataisiin vietyä mahdollisimman puhtaasti läpi ilman rikkonaisuutta ja paluu normaaliin olisi alkanut.

Hyvää kiekkokautta ja pelionnea jokaiselle Liigapörssin pelaajalle, toivottavasti meidän vinkit auttavat sinua kohti menestystä!