Paras soutulaite kotiin

Paras soutulaite kotiin – Katso TOP-6 mallia!

Kotona harjoittelun suosio on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Syitä tähän muutokseen on useita, kuten mukavuudenhalu, ajan säästäminen ja yksityisyyden tarve. Soutulaite on erinomainen vaihtoehto kotikuntoiluun, tarjoten samalla lukuisia terveyshyötyjä ja harjoittelun monipuolisuutta. Soutulaite kotiin tuokin aivan uuden elementin treenaamiseen ja säännölliseen liikkumiseen.

Soutulaite tarjoaa kokonaisvaltaisen harjoittelun, joka aktivoi useita kehon suuria lihasryhmiä samanaikaisesti. Soutu vahvistaa erityisesti selkä-, jalka- ja vatsalihaksia, mutta se vaikuttaa myös kestävyyteen, sydämen toimintaan ja verenkiertoon. Säännöllinen soutuharjoittelu parantaa hapenottokykyä, lisää kestävyyttä ja auttaa polttamaan kaloreita. Näiden terveyshyötyjen ansiosta soutulaite kotona tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden ylläpitää ja kehittää kuntoa sekä edistää terveyttä.

Soutulaite on erittäin monipuolinen harjoitteluväline, joka sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kuntoilijoille. Laitteessa on usein säädettävät vastukset, joten harjoittelu on helppo sovittaa omaan kuntoon ja tavoitteisiin sopivaksi. Lisäksi soutulaite tarjoaa vaihtelua harjoitteluun, sillä sitä voi käyttää eri tavoin, kuten lyhyinä intensiivisinä intervallitreeneinä tai pidempinä kestävyysharjoituksina.

Kotona soutulaite tarjoaa myös mukavuuden, sillä voit harjoitella oman aikataulusi mukaan ilman matkustamista kuntosalille tai sääolosuhteiden vaikutusta. Soutu on myös matalan vaikutuksen harjoittelumuoto, mikä tarkoittaa, että se ei rasita nivelten ja nivelkudosten samalla tavalla kuin esimerkiksi juokseminen. Tämä tekee soutulaitteesta ihanteellisen vaihtoehdon henkilöille, joilla on nivelongelmia tai jotka haluavat välttää korkean rasituksen harjoittelua. Seuraavaksi pureudumme tarkemmin siihen, mitkä soutulaitemallit sopivat parhaiten kotikäyttöön! Voit myös katso pohjoismaiden suurimman soutulaitevalikoiman tästä!

Paras soutulaite kotiin vertailu

Paras soutulaite kotiin

5/5

Suosituin soutulaite

4.8/5

Kokoontaitettava soutulaite

4.2/5

Hyvä soutulaite

5/5

Lue malleista lisää alta!

Paras soutulaite kotiin:

Concept2 RowERG soutulaite
5/5

Concept2 RowERG on laadukas, ergonominen soutulaite kovaan harjoitteluun. Se kestää jatkuvaa käyttöä ja sopii sekä aloittelijalle että jo kokeneemmalle soutajalle. RowERG-soutulaite on hiljainen, joten voit treenata häiritsemättä naapureita tai toisia huoneessa olevia. Laitteen tukeva rakenne ja helppohuoltoisuus tekevät siitä kestävän hankinnan. Soutulaitetta voi käyttää painorajoituksella 227 kg, joten se sopii käytännössä kaikille kuntoilijoille.

RowERG soutulaite sisältää Concept2:n uusimman PM5-monitorin, joka tarjoaa monipuolisia toimintoja ja tarkkoja mittauksia harjoittelustasi. Laitteesta löytyy sisäänrakennettu sykevastaanotin ja siihen voi ladata haluamiasi sovelluksia, jotka tekevät soutamisesta entistäkin mielenkiintoisempaa. Tästä soutulaitteesta löytyy kaikki ominaisuudet, joita soutulaitteelta voi vaatia, joten ota seuraava askel huippusuorituksiin RowERGin avulla. Katso lisää ja tilaa omaksi!

Suosituin soutulaite kotiin:

Gymstick GR6.0 soutulaite
4.8/5

Gymstick GR6.0 on korkealaatuinen soutulaite, joka tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia kotikuntoilijoille erinomaiseen hinta-laatusuhteeseen. GR6.0:n innovatiivinen yhdistelmävastus yhdistää ilman ja magneetin parhaat ominaisuudet, mahdollistaen erittäin tarkan vastuksen säädön soutamiseen. Tämä yhdistelmävastus tarjoaa sulavan soutukokemuksen ja magneettivastuksen avulla voit myös harjoitella lihaskuntoa laitteen korkeimmilla vastustasoilla.

Soutulaitteessa on korkeatasoinen hihnaveto ja siinä on peräti 16 eri vastustasoa. Alumiiniset tuplakiskot takaavat penkin sulavan ja vakaan liukumisen, mikä tekee soutamisesta nautinnollista ja tehokasta. Gymstick GR6.0 sisältää 12 erilaista treeniohjelmaa, joita voit seurata selkeältä LCD-näytöltä. Lisäksi GR6.0 on suunniteltu kompaktiin tilaan, joten kun soutulaite ei ole käytössä, sen voi nostaa pystyasentoon, mikä säästää lattiatilaa merkittävästi. Tämä tekee laitteesta kätevän kotikäyttöön. Gymstick GR6.0 on kokonaisuudessaan erinomainen valinta kotikuntoilijalle, tarjoten monipuolisia ominaisuuksia ja laadukasta suorituskykyä harjoittelun tueksi. Katso lisää ja tilaa omaksi!

Kokoontaitettava soutulaite:

Tunturi R20 Competence soutulaite
4.2/5

Tunturi Competence -malliston soutulaite on erinomainen väline tehokkaaseen kotiharjoitteluun. Tunturi R20 soutulaite tarjoaa mahdollisuuden treenata monipuolisesti ja säännöllisesti kohtuullisella intensiteetillä. Laitteella voit aktivoida kaikki tärkeät lihakset ja se sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kuntoilijoille. R20-soutulaitteessa on selkeä LCD-näyttö, joka tarjoaa tietoa nopeudesta, matkasta, kulutetuista kaloreista, ajasta, vetotiheydestä minuutissa ja 500 metrin aika-arviosta.

Laite on varustettu suurella alumiinirakenteella ja mukavalla, ergonomisesti muotoillulla istuimella, jotka takaavat tasaisen soutuliikkeen ja miellyttävän harjoittelukokemuksen. R20-soutulaite on myös kätevästi kokoontaitettava ja siinä on kuljetuspyörät, mikä helpottaa sijoittamista ja säilyttämistä kotona. Tunturi R20 soutulaite tarjoaa erinomaisen välineen tehokkaaseen kotiharjoitteluun ja se soveltuu hyvin kaiken kuntoilutason omaaville henkilöille. Katso lisää ja osta omaksi!

Tunturi Fit R30 soutulaite
3.5/5

Tunturi Cardio Fit R30 Rower on soutulaite, joka tarjoaa täydellisen kehon harjoituksen. Laite mahdollistaa hallitun ja tasaisen lihasten treenaamisen samanaikaisesti. Cardio Fit R30:ssä on kahdeksan eri vastustasoa ja yksi ohjelma, joten se sopii kaikentasoisille harjoittelijoille aloittelijoista edistyneisiin. Voit kiinnittää jalkasi turvallisesti kallistettuihin jalkalevyihin hihnojen avulla ja asettaa itsellesi haasteita.

Soutulaite on suunniteltu ergonomisesti ja siinä on mukava istuin, joka takaa sulavan ja miellyttävän liikkeen harjoituksen aikana. Voit treenata tehokkaasti ja samalla nauttia mukavasta istuinmukavuudesta. Tunturi Cardio Fit R30 Rower tarjoaa täydellisen välineen koko kehon harjoitteluun soutamisen avulla. Tämä on paras pieni soutulaite kotiin markkinoilla tällä hetkellä!

Hyvä soutulaite:

Gymstick H2O soutulaite
5/5

Gymstick H2O soutulaite on ihanteellinen valinta aktiiviselle kuntoilijalle kotikäyttöön. Vesivastuksen ansiosta jokainen veto tuntuu tasaiselta ja pehmeältä. Vesivastuksen dynaaminen luonne tarkoittaa, että vastus alkaa heti, kun vedät, ja sen voimakkuus kasvaa sitä kovemmin harjoittelet soutulaitteella. Laite tarjoaa vankan rakenteen, joka tarjoaa tukea intensiivisessä harjoittelussa, ja ergonominen istuin takaa erittäin mukavan istumisen. Istuimen korkea profiili helpottaa laitteeseen nousemista ja siitä nousemista ilman ylimääräistä rasitusta selälle.

Gymstick H2O soutulaite on varustettu nykyaikaisella R2-mittarilla, joka on suunniteltu seuraamaan tarkasti harjoittelun keskeisiä tietoja, kuten kokonaisaikaa, aikaa 500 metrillä, vetotiheyttä (SPM), kokonaisvetojen määrää, kulutettuja kaloreita ja huoneen lämpötilaa. Tämä mittari auttaa sinua seuraamaan harjoittelusi edistymistä ja saamaan selkeää tietoa suorituksestasi. Gymstick H2O soutulaite tarjoaa sinulle mahdollisuuden nauttia vesivastuksen tarjoamasta sujuvasta ja tehokkaasta soutukokemuksesta samalla kun seuraa tarkasti harjoittelusi tietoja mittarin avulla. Lue lisää ja tilaa omaksi!

Fitnord soutulaite:

FitNord Oceans 300 soutulaite
4.7/5

FitNord Oceans 300 on erinomainen soutulaite aktiiviselle liikkujalle, joka haluaa treenata kotona. Laite tarjoaa erinomaisen soututuntuman, vankkarakenteisuuden ja tyylikkään ulkonäön. Oceans 300 -soutulaitteen yhdistelmä magneetti- ja ilmavastusta takaa sulavan ja luonnollisen soututuntuman. Laitteessa on 8-portainen magneettivastus, joka voidaan yhdistää ilmavastukseen. Ilmavastus tarjoaa haastetta myös kokeneemmille soutuharjoittelijoille, sillä vastus kasvaa käyttäjän voimankäytön mukaan.

FitNord Oceans 300 on erittäin tukeva soutulaite, joka on samalla helppo taittaa kokoon säilytystä varten. Laitteen siirtäminen on vaivatonta siirtopyörien avulla. Vahva runko ja alumiininen raide takaavat laitteen jämäkkyyden myös intensiivisessä harjoittelussa. FitNord Oceans 300 tarjoaa sinulle laadukkaan soutukokemuksen kotona, yhdistäen sujuvan soututuntuman, kestävän rakenteen ja tyylikkään muotoilun. Katso ja tilaa kotiin!

Soutulaitteen hyödyt

Nainen käyttää soutulaitetta

Soutulaite on harjoitteluväline, joka tarjoaa monia hyötyjä sekä aloittelijoille että kokeneemmille kuntoilijoille. Sen avulla voi kehittää kestävyyttä, voimaa ja lihaskuntoa samalla kun se tarjoaa mukavan ja monipuolisen harjoittelukokemuksen. Tässä esseessä tarkastelemme soutulaitteen keskeisiä hyötyjä ja miksi se kannattaa ottaa osaksi omaa harjoittelua.

Yksi soutulaitteen merkittävimmistä hyödyistä on sen kyky tarjota kokovartaloharjoittelua. Soutuaktiivisuus aktivoi monia suuria lihasryhmiä samanaikaisesti, kuten selän, jalkojen, käsien, hartioiden ja vatsan lihakset. Tämä tekee soutulaitteesta erinomaisen välineen kehon yleisen voimakkuuden ja lihaskunnon kehittämiseen. Lisäksi soutaminen auttaa parantamaan kehon liikkuvuutta ja koordinaatiota. Soutulaite on myös tehokas väline kestävyyden kehittämiseen. Soutaminen vaatii sekä aerobista että anaerobista energiantuottoa, mikä auttaa parantamaan hapenottokykyä ja sydän- ja verenkiertojärjestelmän toimintaa. Säännöllinen soutuharjoittelu voi lisätä kestävyyttä, jolloin arkipäivän fyysisten rasitusten sietäminen helpottuu. Lisäksi soutaminen voi auttaa polttamaan kaloreita ja edistämään painonhallintaa.

Toinen merkittävä hyöty soutulaitteen käytössä on sen vähäinen vaikutus nivelelle. Soutaminen on matalan vaikutuksen harjoitusmuoto, joka ei aiheuta suurta iskurasitusta nivelille, kuten esimerkiksi juokseminen tai hyppiminen. Tämä tekee soutulaitteesta ihanteellisen valinnan henkilöille, joilla on nivelongelmia tai jotka haluavat välttää liiallista kuormitusta niveleilleen. Soutaminen voi tarjota tehokkaan ja turvallisen harjoitteluvaihtoehdon, joka minimoi loukkaantumisriskin.Soutulaite tarjoaa myös monipuolisuutta harjoitteluun. Useimmissa soutulaitteissa on säädettävä vastus, joka mahdollistaa harjoittelun intensiteetin ja vaikeustason säätämisen oman kunnon ja tavoitteiden mukaisesti. Lisäksi soutulaite tarjoaa erilaisia harjoitteluvaihtoehtoja, kuten intervalliharjoittelua, pitkäkestoisia kestävyysharjoituksia tai tekniikkapainotteista harjoittelua.

Soutulaite on myös käyttömukava väline. Sitä voi käyttää missä tahansa ja milloin tahansa, kunhan laitteeseen on pääsy. Soutaminen kotona mahdollistaa harjoittelun oman aikataulun mukaan, ilman matkustamisen vaivaa tai kuntosalille jonottamista. Lisäksi soutaminen voi olla miellyttävämpää kuin esimerkiksi juokseminen ulkona tai kuntosalilla treenaaminen, sillä se tarjoaa vaihtelua ja viihdykettä samalla kun kehität kuntoasi. Soutulaite on tehokas ja monipuolinen harjoitteluväline, joka tarjoaa kokovartaloharjoittelua, kehittää kestävyyttä ja lihaskuntoa sekä tarjoaa vähäisen rasituksen nivelille. Lisäksi soutulaite on helppokäyttöinen ja mukava väline, joka tarjoaa vaihtelua ja joustavuutta harjoittelurutiineihin. Riippumatta kuntoilijan tasosta tai tavoitteista, soutulaite kotona on erinomainen valinta kehittää kuntoa ja nauttia monipuolisesta harjoittelusta. Mikäli olet kiinnostunut kotikuntoilusta juoksumaton tai kuntopyörän avulla niin kannattaa tutstua seuraaviin artikkeleihin:

Soutulaite treeni aloittelijalle

Tässä on esimerkki hyvästä soutulaite treenistä aloittelijalle:

 1. Lämmittely (5 minuuttia): Aloita kevyellä soutamisella noin viiden minuutin ajan. Keskity tekniikkaan ja lämmittele keho valmiiksi harjoitusta varten.
 2. Peruskestävyysharjoitus (20 minuuttia): Aseta soutulaitteen vastus mukavalle tasolle, jossa pystyt ylläpitämään tasaisen liikkeen. Souda rauhallisella ja tasaisella tempolla 20 minuutin ajan. Pyri pitämään tasainen ja hallittu liikerata koko harjoituksen ajan.
 3. Intervalliharjoitus (10 minuuttia): Nosta vastusta hieman korkeammalle ja souda kovempaa ja intensiivisemmin noin minuutin ajan. Tämän jälkeen laske hieman vastusta ja palauta kevyempään soutuun noin minuutin ajan. Toista tätä intervalli-soutu-palautus -rakennetta yhteensä 10 minuutin ajan. Intervalliharjoitus parantaa sydämen kuntoa ja tehostaa kalorien polttoa.
 4. Loppuverryttely (5 minuuttia): Palaa kevyeseen soutamiseen ja laske vastusta vähitellen. Souda viiden minuutin ajan rauhallisesti ja keskity palauttamaan hengitys ja syke normaalille tasolle.

Vinkkejä treeniin:

Mikä on oikea soutulaite tekniikka

Aloittelevalle soutijalle on tärkeää kiinnittää huomiota tekniikkaan. Opettele oikea soutuasento: istu ryhdikkäästi, selkä suorana ja jalat tukevasti laitteen jalkatukeen. Työnnä jaloilla voimakkaasti samalla kun vedät kahvoja kohti rintaa.

 • Aloita harjoittelu kevyemmällä vastuksella ja lisää sitä vähitellen, kun kunto kehittyy ja tekniikka vahvistuu.
 • Keskity hengitykseen ja rentouteen harjoituksen aikana. Hengitä sisään työnnön aikana ja ulos palautuksen aikana.
 • Kuuntele kehoasi ja pidä taukoja tarvittaessa. Älä pakota itseäsi liian koville, vaan edetä omassa tahdissasi.
 • Muista juoda vettä ja huolehtia riittävästä nesteytyksestä harjoittelun aikana.

Tämä treeniohjelma tarjoaa hyvän perustan aloittelijalle soutulaitteella harjoitteluun. Muista kuitenkin, että jokaisen kuntoilijan lähtötaso ja tavoitteet voivat vaihdella. On aina hyvä ottaa huomioon oma kunto ja kuunnella kehon signaaleja. Tarvittaessa voit pyytää apua ja neuvoja valmentajalta tai kuntosalin henkilökunnalta, jotta varmistat oikean tekniikan ja turvallisen harjoittelun.

Soutulaite ja laihdutus

Mies käyttää soutulaitetta

Soutulaite sopii erinomaisesti laihdutukseen. Soutaminen on kokovartaloharjoittelua, joka aktivoi useita suuria lihasryhmiä samanaikaisesti. Tämä auttaa polttamaan kaloreita ja edistämään painonpudotusta tehokkaasti. Soutulaite tarjoaa myös mahdollisuuden harjoitella eri intensiteeteillä ja harjoitusmuodoilla, kuten intervalliharjoittelulla. Intervalliharjoittelu, jossa yhdistetään lyhyitä intensiivisiä jaksoja ja palautumisjaksoja, on erityisen tehokasta kalorien polttamisessa ja aineenvaihdunnan kiihdyttämisessä.

Lisäksi soutaminen on vähäisen vaikutuksen harjoitusmuoto, joka ei rasita nivelille yhtä paljon kuin esimerkiksi juokseminen tai hyppiminen. Tämä tekee soutulaitteesta erityisen hyvän vaihtoehdon ihmisille, joilla on nivelongelmia tai jotka haluavat välttää liiallista kuormitusta nivelilleen laihdutuksen aikana. Laihduttamisen kannalta on myös tärkeää huomioida ruokavalio. Soutulaiteharjoittelu yhdistettynä terveelliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon auttaa luomaan kalorivajeen, joka edistää painonpudotusta. On kuitenkin tärkeää muistaa, että laihdutus on kokonaisvaltainen prosessi, johon kuuluu sekä liikuntaa että terveellisiä ruokailutottumuksia. Soutulaite voi olla erinomainen apuväline laihdutuksessa, mutta on tärkeää myös löytää liikuntamuoto, joka tuntuu mielekkäältä ja nautinnolliselta, jotta harjoittelu pysyy motivoivana ja säännöllisenä.

Soutulaite kokemuksia

Soutulaite on monille kuntoilijoille tärkeä harjoitteluväline, joka tarjoaa kokovartaloharjoittelua, kehittää kestävyyttä ja lihaskuntoa sekä tarjoaa mukavan ja monipuolisen harjoittelukokemuksen. Nyt jaan omia soutulaitekokemuksiani ja kerron, miten soutaminen on vaikuttanut terveyteeni ja hyvinvointiini.

Aloittaessani soutulaitteen käytön, huomasin nopeasti sen vaikutukset fyysiseen kuntooni. Soutuaktiivisuus aktivoi monia suuria lihasryhmiä samanaikaisesti, mikä auttoi minua kehittämään voimaa ja kestävyyttäni. Aluksi minulle oli haastavaa ylläpitää oikeaa tekniikkaa ja voimantuottoa, mutta harjoittelun myötä kehityin ja pystyin lisäämään vastusta ja tehokkuutta treeneissäni. Soutulaite tarjosi minulle mahdollisuuden kehittää lihaksiani tasapuolisesti eri puolilla kehoa ja tunsin kuinka kestävyyteni kasvoi harjoittelun myötä.

Soutulaite osoittautui myös erinomaiseksi välineeksi kalorien polttamiseen ja painonhallintaan. Soutu on tehokas sydän- ja verenkiertojärjestelmää aktivoiva harjoitusmuoto, joka auttaa polttamaan kaloreita ja tehostamaan aineenvaihduntaa. Säännöllinen soutuharjoittelu yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon auttoi minua saavuttamaan ja ylläpitämään terveen painon. Lisäksi soutaminen oli miellyttävää ja vaihtelevaa, mikä auttoi minua pysymään motivoituneena ja säännöllisenä harjoittelijana.

Soutulaiteharjoittelu ei vaikuttanut pelkästään fyysiseen kuntoon, vaan se vaikutti myös kokonaisvaltaiseen hyvinvointiini. Soutaminen tarjosi minulle tilan rentoutumiseen ja keskittymiseen, mikä auttoi minua lievittämään stressiä ja parantamaan mielialaani. Soudun rytmikäs liike ja keskittyminen oikeaan tekniikkaan toivat rauhallisuuden tunteen harjoitusten aikana. Huomasin myös, että soutaminen auttoi minua parantamaan unenlaatuani ja tuntui virkistävältä päivän päätteeksi. Soutulaiteharjoittelu tarjosi minulle paitsi fyysisen haasteen myös mielen hyvinvointia tukevan harjoittelumuodon.

Soutulaitekokemukseni ovat olleet erittäin positiivisia ja vaikuttaneet merkittävästi terveyteeni ja hyvinvointiini. Soutaminen on auttanut minua kehittämään fyysistä kuntoani, polttamaan kaloreita, hallitsemaan painoani ja lisäämään kokonaisvaltaista hyvinvointiani. Soutulaite on tarjonnut minulle monipuolisen ja nautinnollisen harjoittelumuodon, joka on sopinut hyvin elämäntyyliini ja tavoitteisiini. Suosittelen soutulaitteen käyttöä kaikille, jotka haluavat parantaa kuntoaan, polttaa kaloreita ja nauttia terveydestä ja hyvinvoinnista, joita soutaminen tarjoaa.

UKK- Usein kysytyt kysymykset soutulaitteista

Testimme mukaan paras soutulaite kotiin on selkeästi Concept2 RowERG soutulaite, joka tarjoaa monipuolisen, miellyttävän ja sopivan tehon jokaiselle käyttäjälle. Se sopii niin aloittelijalle, kuntoilijalle kuin jo kokeneemmalle urheilijalle. Tämä laite on erittäin tukeva ja helppokäyttöinen, joka tekee siitä selkeästi parhaan mallin vertailussamme.

Soutulaite on erinomainen harjoitusväline, joka aktivoi useita suuria lihasryhmiä samanaikaisesti. Tässä on joitakin lihaksia, joita soutulaite erityisesti kehittää:

Soutaminen on erinomainen harjoitus selkälihaksille. Soudun vetoasennossa selkälihakset, erityisesti leveä selkälihas (latissimus dorsi), tekevät suurimman osan työstä. Soutaminen auttaa vahvistamaan ja kehittämään selän lihaksia. Soutaminen aktivoi myös hartianseudun lihaksia, kuten yläselän lihaksia, hartialihaksia ja lapalihaksia. Nämä lihakset osallistuvat liikerataan ja auttavat ylläpitämään oikeaa asentoa ja tasapainoa soutuliikkeessä.

Soutuliike vaatii käsivarsien ja olkapäiden voimaa. Vedon aikana soutulaitteella työnnetään kahvat eteenpäin, mikä aktivoi hauislihaksia, ojentajia ja olkapään lihaksia. Soutaminen auttaa kehittämään voimaa ja lihaskestävyyttä näissä lihaksissa. Soutaminen vaatii myös vatsalihasten ja keskivartalon stabilointia. Soutuaktiivisuus auttaa vahvistamaan vatsalihaksia ja syviä selkälihaksia, jotka tukevat hyvää ryhtiä ja vakaata liikerataa soutuliikkeessä.

Soutuliike vaatii voimaa myös alavartalon lihaksilta, kuten pakaroilta, reisilihaksilta (etureisi ja takareisi) sekä pohkeilta. Näiden lihasten aktivointi auttaa parantamaan kestävyyttä ja voimaa alavartalossa. On tärkeää mainita, että soutulaite aktivoi useita lihasryhmiä samanaikaisesti, mikä tekee siitä erinomaisen kokovartaloharjoitteluvälineen. Soutu tarjoaa monipuolisen treenin, joka kehittää sekä voimaa että kestävyyttä eri lihasryhmissä.

Soutulaite on erittäin tehokas harjoitusväline kalorien polttamiseen. Kalorien palaminen soutulaiteharjoittelussa riippuu monista tekijöistä, kuten harjoituksen intensiteetistä, harjoitusajasta, oman kehon painosta ja sukupuolesta. Yleisesti ottaen, soutulaiteharjoittelun arvioidaan polttavan noin 400-800 kaloria tunnissa, mutta tämä on vain suuntaa antava luku. Intensiivisempi harjoitus, kuten intervalleihin perustuva treeni tai korkean vastuksen käyttö, voi polttaa enemmän kaloreita lyhyemmässä ajassa.

On kuitenkin tärkeää huomata, että kalorien palaminen on yksilöllistä ja riippuu useista tekijöistä, kuten henkilön kehonkoostumuksesta, fyysisestä kunnosta ja harjoituksen tehokkuudesta. Soutulaite tarjoaa kuitenkin kokovartaloharjoittelua, joka aktivoi useita suuria lihasryhmiä samanaikaisesti, mikä auttaa polttamaan kaloreita tehokkaasti. Lisäksi soutulaiteharjoittelun jälkeinen jälkipolttoefekti voi edistää kalorien polttamista. Soutaminen lisää aineenvaihdunnan aktiivisuutta harjoituksen jälkeen, mikä tarkoittaa, että keho jatkaa kalorien polttamista vielä tuntien harjoituksen päättymisen jälkeen.

Oikea soutulaite tekniikka koostuu useista tärkeistä osa-alueista, jotka on hyvä ottaa huomioon harjoittelun aikana. Seuraavassa on perusteet oikeasta soutulaite tekniikasta:

 1. Istuma-asento: Aloita istumalla soutulaitteen penkille niin, että jalat ovat tiukasti kiinni jalkatuetuissa ja polvet ovat hieman koukussa. Selkä tulisi olla suorana ja pystyasennossa. Oikea istuma-asento on tärkeä hyvän tekniikan ja tehokkaan voimantuoton kannalta.
 2. Ote: Ota soutulaitteen kahvoista kiinni kämmenet alaspäin ja sormet rentoina. Käsivarsien tulisi olla suorina ja rentoina eteenpäin ojennettuina. Tärkeää on pitää käsivarret ja hartiat rentoina, eikä puristaa kahvoja liikaa.
 3. Vedon aloitus: Aloita soutuliike työntämällä jaloillasi samalla kun pidät selkäsi suorana. Veto alkaa jalkojen työnnöllä, ja vasta sen jälkeen seuraa käsiveto. Työnnä jalkoja voimakkaasti ulospäin samalla kun pitkennät polviasi, ja tuo kahvat lähemmäs vartaloa.
 4. Käsiveto: Kun jalat ovat täysin ojentuneet, vedä kahvoja voimakkaasti rintaa kohti. Vedon aikana pidä kyynärpäät lähellä vartaloa ja työnnä kahvat rintakehää kohti. Pidä hartiat rentoina ja selkä suorana.
 5. Palautusliike: Kun käsiveto on suoritettu, aloita palautusliike kääntämällä kämmenet ylöspäin ja ojentamalla kädet eteenpäin samalla kun jalkasi taipuvat ja polvet lähenevät rintaa. Pidä selkä suorana ja kontrolloi liikettä.
 6. Hengitys: Hengitä sisään vedon aikana ja ulos palautusliikkeessä. Syvä hengitys auttaa tarjoamaan keholle tarvittavan hapen ja lisää suorituskykyä.

On tärkeää aloittaa soutulaiteharjoittelu kevyellä vastuksella ja keskittyä tekniikan oikeellisuuteen ennen kuin lisäät vastusta tai intensiteettiä harjoituksessa. Oikea soutulaite tekniikka vaatii harjoittelua ja kärsivällisyyttä, joten on hyvä pyytää apua valmentajalta tai kokeneemmalta henkilöltä, joka voi tarjota ohjeita ja neuvoja.