Mies meloo ilmatäytteisellä kajakilla järvellä

Mikä on paras ilmatäytteinen kajakki? – Katso vinkit kajakin valintaan!

Kajakit ovat nostaneet suosiotaan vuosi vuodelta ja melonta on erinomainen liikunta- ja ulkoilumuoto. Melonta on ainutlaatuinen tapa nauttia Suomen kauniista luonnosta ihastuttavissa maisemissa. Luonnon rauha ja miellyttävän rauhallinen veden liplatus ovat varmasti jokaisen mieltä rauhoittavia tekijöitä, joka saa ajatukset pois arjen kiireistä. Erityisesti ilmatäytteiset kajakit ovat yksi suosituimmista melontaan tarkoitetuista kajakeista. Niiden kestävä ja tukeva rakenne tekee melomisesta miellyttävää ja tämän lisäksi niiden kuljettaminen on äärimmäisen helppoa autossa, joten kajakille ei tarvita erillistä varastoa tai erillisiä kuljetustelineitä. Kevyen rakenteen avulla melominen on helppoa ja ilmatäytteinen kajakki sopii parhaiten tyyniin järvi- ja meriretkiin.

Ilmatäytteisen kajakin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota sillä kajakin ominaisuudet vaikuttavat suuresti käyttökokemukseen. Aiotko meloa pitkiä retkiä vai haluatko nauttia luonnon tarjoamista maisemista rauhakseen meloen ja aiotko meloa joella, järvellä tai meressä? Ilmatäytteisten kajakkien ominaisuudet eivät ole niin suuria kuin kovamateriaali kajakeissa, mutta leveydellä ja pituudella saadaan aikaan virtaviivaisuutta ja tukevuutta melomiseen. Erityisesti aloittelijan kannattaa valita leveä kajakki, jolloin melominen on tasapainoista ja helppoa. Seuraavaksi kerromme, mitkä ovat parhaat ilmatäytteiset kajakit ja mitä tarkimmin ottaen kannattaa ottaa huomioon kajakin valinnassa.

Kannattaa katsoa Kuntokaupan kajakki ALE, joka kestää niin kauan kun kajakkeja riittää! Kannattaa siis olla nopea. Kajakki on mahdollista hankkia nyt edullisemmin kuin koskaan. Seal One ja Seal Two kajakit voit katsoa tästä!

Paras ilmatäytteinen kajakki vertailu

Paras ilmatäytteinen kajakki

5/5

Hyvä kajakki aloittelijalle

4.5/5

Kahden hengen ilmatäytteinen kajakki

4.2/5

Paras Advanced Elements Ilmatäytteinen kajakki

5/5

Lue malleista lisää alta!

Paras ilmatäytteinen kajakki:

Scubi 1 Complete set ilmatäytteinen kajakki
5/5

Scubi 1 kajakki on vertailumme paras ja monipuolisin kajakki, joka sopii niin spontaanille retkellä kuin pidemmille viikonloppu retkille. Scubi 1 on ihanteellinen yhdistelmä alumiinirunkoa ja ilmatäytteisiä osioita, joka tekee kajakista sopivan jäykän ja vakaan käyttää. PVC ulkopinta on repeytymätön ja kölilista tarjoaa lisäsuojaa hankausta vastaan. Kevyen rakenteensa ansiosta tämä ilmatäytteinen hybridikajakki on ihanteellinen jokapäiväisiin retkiin tyynissä olosuhteissa.

Scubi 1 kajakki mahtuu hyvin pieneen tilaan ja se on helppoa kuljettaa ja kasata paikan päällä. Kajakin mukana tulee laukku, jossa kajakkia voi kantaa joko kädessä tai selässä reppumallina. Tämä monipuolinen joka paikkaan näppäristä mukana kulkeva kajakki on testimme paras ilmatäytteinen kajakki. Katso lisää ja osta omaksi!

Kahden hengen ilmatäytteinen kajakki:

FitNordSeal Two kajakki kahdelle
4.2/5

FitNord Seal two on kaksikkokajakki, jolla on helppoa ja tukevaa meloa niin kaksin kuin yksikin. Seal two on vankka ja tukevarakenteinen kajakki, joka on varsin helposti melottava malli. Tämä malli sopii hyvin aloittelijoille sekä jo kokeneemmille melojille, jotka pitävät järvi- ja merimaisemista. Kajakki on helppoa kuljettaa mukana vaikka auton tavaratilassa ja sen saa hyvin nopeasti käyttövalmiiksi rannalla.

FitNord Seal Two on suunniteltu tukevaksi ja turvalliseksi, joten se on hyvin vaikeaa saada kaatumaan. Hyvien jalkatukien ansiosta molemmat melojat löytyvät hyvän ja ergonomisen melonta-asennon, jossa voi keskittyä täysin luonnosta ja melomisesta nauttimiseen. Huima 320kg kantavuus ja kestävät materiaalit varmistavat pitkän käyttöiän ja turvalliset kilometrit kaikissa vesistöissä. Katso lisää ja tilaa omasi!

Ilmatäytteinen kajakki kalastukseen:

Gumotex Swing 1 ilmatäytteinen kajakki
4.3/5

Gumtex Swing 1 on pieni ja näppärä kajakki, joka soveltuu parhaiten järville, suojaisille lahdille ja kevyeen aallokkoon. Kajakin kärjessä ja perässä on vetoketjut, joihin on näppärä ottaa mukaan varusteita ja kalastusvälineitä. Pieni ja helposti ohjatta kajakki sopii mainiosti juuri kalastukseen.

Gumtex Swing 1 on kevyt ja pienen kokonsa ansiosta se on helppoa pitää mukana ja kasata paikan päällä. Vahvikkeet useassa paikassa tekevät tästä kajakista erittäin tasapainoisen ja vakaan, jolloin kalastaessa ei kaadu veteen, kun kala tarttuu koukkuun. Kajakki on valmistettu Gumotexin kevyestä ja kestävästä Nitrilon-materiaalista, jossa on likaa hylkivä Hevealon päällinen. Tilaa omasi ja ota uusi tapa kalastaa käyttöösi!

Advanced Elements Kayak Lagoon 1 ilmatäytteinen kajakki
4.5/5

Advanced Elementsin Kayak Lagoon 1 on ilmatäytteinen kajakkien edelläkävijä. Kajakin pieni ja kevyt koko tekevät siitä erittäin helpon melottavan ja hieman leveämpi muoto mahdollistaa tasapainoisen melonta-asennon löytymisen aloittelijoille. Kayak Lagooon 1 soveltuu erityisesti lyhyemmille retkille ja tyynelle ilmalle hyvin kevyen rakenteen ansiosta. Kajakin laidoissa on kelluttavat ilmasäiliöt, jotka vastustavat kaatumista. Tästä syystä erityisesti aloittelijan on usein helpompi liikkua ilmatäytteisellä kajakilla.

Kevyt ja pieni rakenne mahdollistaa todella helpon kuljettamisen vaikkapa auton tavaratilassa sekä hyvin nopean kasaamisen käyttövalmiiksi. Erityisesti aloittelijalle on tärkeää päästä helposti paikalle ja päästä kasaamaan kajakki sujuvasti. Tässä kokonaisuudessa on mietittynä kaikki aloittelijan tarpeet valmiiksi ja se on hyvin helppokäyttöinen. Lisäksi kajakin vahva ja kestävä kangas tarjoaa turvallisen käytön. Kajakin keulassa ja perässä sijaitsevat kiinteät evämuodot tekevät kajakista entistäkin suuntavakaamman ja miellyttävämmän käyttää. Kajakin hinta on varsin maltillinen, joten aloittelija pääsee rohkeasti testaamaan melontaa omalla kajakilla. Katso lisää ja osta omaksi!

Advanced Elements Advanced Frame Expedition Elite ilmatäytteinen kajakki
5/5

Advanced Elements on ykkösvalinta sinulle, joka haluaa parasta mahdollista suorituskykyä ilmatäytteiseltä kajakilta. Erityisesti juuri Expedition Elite malli on suunniteltu kovaan ja jatkuvaan käyttöön. Tämä ilmatäytteinen kajakki vetää vertoja jo ihan täysin kovarunkoisille kajakeille. Pitkä ja virtaviivainen muoto lisättynä jäykkään ja tukevaan runkoon tekevät kajakin käyttökokemuksesta poikkeuksellisen hyvän.

Expedition Eliten metalliset kärjet yhdessä tukevan rungon ja drop-stitch pohjan kanssa luovat optimaalisen ja jäykän muotoilun vakaaseen ja vauhdikkaaseen melontaan. Pitkä 396cm muoto tuo pitkän vesilinjan, jonka avulla kajakki on erittäin suuntavakaa ja nopea. Tämä kajakki on täydellinen valinta, kun etsit luotettavaa yhden hengen kajakkia, joka on helppo napata mukaan jokaiselle seikkailulle. Sen suorituskyvyn ja runsaan säilytystilan ansiosta pidemmätkin retket on hyvin helppo toteuttaa. Loistavan 204kg kantavuuden ansiosta se sopii hyvin kaikille käyttäjille ja retkivarusteet mahtuvat erinomaisesti mukaan. Katso lisää ja tilaa!

Paras FitNord kajakki:

FitNord Seal One ilmatäytteinen kajakki
4.7/5

FitNord Seal One on laadukas yhden hengen kajakki, joka sopii retkimelontaan ja järvimaisemiin. Kajakin kestävä ja vahva materiaali sekä dropstich materiaalista valmistettu pohja kestävät äärimmäisen kovaa käyttöä. Jämäkän rakenteen ja tukevien materiaalien ansiosta kajakin runko on erittäin vahva ja tukeva, joka tekee melomisesta helppoa. Kajakki on myös erittäin helppoa kuljettaa mukana ja laittaa käyttövalmiiksi.

FitNord Seal One on viime kesän suosituin kajakki, joka sopii monipuolisesti kaikille käyttäjille. Kajakin hinta on varsin edullinen, varsinkin sen kestävään rakenteeseen ja hyviin melontaominaisuuksiin nähden. Tämän mallin hinta-laatusuhde on testimme paras. Ketterä ja helposti melottava kajakki tarjoaa varmasti unohtumattomia kokemuksia tänäkin kesänä. Katso lisää ja osta omaksi!

Paras lasten kajakki:

Deep Sea kajakki laspelle
3.5/5

BungyPump Slimline kävelysauvat ovat hieman yksinkertaisemmat, joustavat kävelysauvat, jotka on suunnattu harjoittelun aloittaville. Kevyt ja ergonominen rakenne tekee sauvakävelystä helppoa ja miellyttävää. Slimline malli sopii jokapäiväiselle kuntoilijalle, joka haluaa päästä kuntoon ja ylläpitää sitä. Tämä sauva on malliltaan kapeahko ja kevyt sekä siitä löytyy siisti kahva ja ergonominen käsine, joka on helppo irrottaa sauvan yläosan napista. Sauva on valmistettu kokonaan alumiinista ja sen pituus on säädettävissä. Slimline tekee sauvakävelystä helppoa, kevyttä ja miellyttävää, katso lisää!

Halpa kajakki:

Advanced Elements Kayak Lagoon 1 ilmatäytteinen kajakki
4.5/5

Advanced Element Kayak Lagoon 1 on yksinkertaisesti paras halpa kajakki markkinoilla. Edullinen hinta ja erinomaiset ominaisuudet tarjoavat helppoa melomista niin aloittelijalle kuin jo kokeneemmalle kuntoilijalle. Tämä yksikkökajakki sopii parhaiten lyhyille retkille rauhalliseen keliin. Lagoon 1 on hyvin kevyt ja ketterä meloa. Pienen kokonsa ansiosta se on varsin helppoa kuljettaa mukana ja kasata missä tahansa.

Lagoon 1:n kestävä ja vahva kangasmateriaali varmistavat pitkän käyttöiän ja kiinteät evämuodot pitävät kajakin suuntavaakana. Tämä kajakki halpa ja miellyttävä käyttää, joten on hyvin oletettavaa että siitä tulee kesän yksi suosituimmista kajakeista. Katso lisää ja tilaa!

UKK- Usein kysytyt kysymykset kajakeista ja melonnasta

Aloittelijalle sopii erityisesti leveämpi kajakki, joka tuo tasapainoa ja vakautta melomiseen. Erityisesti ilmatäytteisten kajakkien laidoissa olevat ilmasäiliöt tekevät kajakilla liikkumisesta vakaata, joten aloittelijalle suosittelemme vahvasti ilmatäytteistä kajakkia.

Ilmatäytteisistä kajakeista aloittelijalle sopii parhaiten Kayak Lagoon 1 malli, joka on varsin näppärän kokoinen ja helposti hallittava kajakki. Sen hinta on erittäin edullinen sekä pienen ja kevyen koon ansiosta sitä on hyvin helppoa kuljettaa ja kantaa mukana minne tahansa.

Hyvä ilmatäytteinen kajakki on valmistettu kestävästä materiaalista ja se on tukeva meloa. Hyvän kajakin ei tarvitse olla kallis, vaan riittää että se on kantava ja miellyttävä meloa. Erityisesti aloittelijalle hyvä kajakki on hieman leveämpi malliltaan ja sen päällä on helppo pysyä tasapainossa. Kokeneemmalle meloja puolestaan sopii pidempi ja hieman kapeampi malli, joka suuntavakaampi ja nopeampi meloa.

Hyvän kajakin tunnistaa tukevasta ja kestävästä materiaalista sekä hyvin suunnitellusta ilmatäytteisestä rakenteesta. Tässä vertailussa olemme valinneet kaikki parhaat kajakit, joista voit valita juuri sinulle sopivan mallin.

Kajakki kannattaa ostaa netistä yksinkertaisesta syystä; saat tuotteelle netissä parhaan hinnan! Parhaita kajakki verkkokauppoja ovat Kuntokauppa, partioaitta sekä Training365. Aiemmin artikkelissa olemme vertailleet parhaita kajakkeja, jotka löytyvät suurimmaksi osaksi juuri näiden kauppojen laajoista valikoimista.

Kajakki on pienempi ja näppärämpi malli kanoottiin nähden. Kanootti tarjoaa isomman vesivastuksen, jolloin sen sivuvakaus on parempi. Isomman koon ansiosta kanoottiin mahtuu myös enemmän tavaroita mukaan. Kajakin nopea ja ketterä rakenne sopii paremmin pienemmille retkille ja kevyeen aallokkoon, kun taas kanootti sopii hieman pidemmille retkille ja sillä voi mennä hieman vaikeammissakin olosuhteissa.

Kanootin ylhäältä avoin rakenne helpottaa liikkumista ja tavaroiden pakkaamista ja kanootissa istutaan rungon yläosan istuimilla. Kajakissa puolestaan istutaan hyvin lähellä pohjaa jalat eteenpäin ja tavarat ovat kajakin ”sisällä”.

Kajakki ja kanootti ovat molemmat kevyitä veneitä, jotka sopivat erinomaisesti mataliin vesistöihin. Molemmat sopivat erinomaisesti erilaisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin kuten kalastamiseen.

Ilmatäytteistä kajakkia on hyvin helppo kuljettaa auton tavaratilassa, eikä siihen tarvita erillisiä kuljetustelineitä. Ilmatäytteinen kajakki kannattaa valita siis jo helpon kuljettamisen ja siirtelyn takia. Tämän lisäksi ilmatäytteinen kajakki ei tarvitse erillistä varastotilaa.

Ilmatäytteinen kajakki kokemuksia

Ilmatäytteinen kajakki sopii erityisesti melojille, jotka haluavat meloa useissa eri maisemissa. Ilmatäytteinen kajakki on kokemuksien mukaan erittäin miellyttävä meloa ja erityisesti sen helppokäyttöisyys kuljetuksen ja säilömisen suhteen houkuttaa käyttäjiä. Kajakin ilmatäytteiset sivut tekevät kajakista tasapainoisen ja helposti melottavan. Vaikka kajakki on ilmatäytteinen, niin sen rakenteesta saadaan tukevien materiaalien ansiosta jämäkkä ja tiukka. Tällöin melominen on helppoa ja virtaviivaista.

Ilmatäytteisten kajakkien paino on poikkeuksetta hyvin kevyt, jolloin sen ohjattavuus on hyvin helppoa. Kevyen rakenteen takia ilmatäytteisillä kajakeilla ei kannata meloa erityisen tuulisina päivinä tai jos aallokko on suurta. Kokemuksien mukaan ilmatäytteiset kajakit sopivat kuitenkin hyvin aloittelijoille sekä jo kokeneemmille melojille. Melominen on ainutlaatuinen tapa nauttia Suomen järvimaisemista ja jokaisen kannattaisi kokeilla melomista kesäisin. Tämä erittäin hauska ja miellyttävä liikuntamuoto tarjoaa rauhaa ja luonnontuntua kiireisen arjen keskellä. Toivotamme mahtavia melonta hetkiä niin ilmatäytteisillä kajakeilla kuin kaikilla muillakin vesistössä liikkuvilla veneillä!