3-jakoinen-treeniohjelma

3-jakoinen treeniohjelma – Treenaa tehokkasti ja monipuolisesti

3-jakoinen treeniohjelma on suosittu ja tehokas tapa kehittää voimaharjoittelua. Se jakaa treenit kolmeen eri päivään, jolloin keskitytään eri lihasryhmiin kunkin treenipäivän aikana. Tämä mahdollistaa koko kehon kattavan harjoittelun ja intensiivisen treenin jokaiselle lihasryhmälle. Lisäksi se tarjoaa riittävästi palautumisaikaa ja auttaa ehkäisemään ylikuormitusta. 3-jakoinen treeniohjelma sopii erityisesti aloittelijoille ja keskitason harjoittelijoille, jotka haluavat kehittää lihaskuntoaan ja lisätä voimaa. Jokaisen treenipäivän keskittyessä eri lihasryhmiin, treeniohjelma tarjoaa selkeän rakenteen ja auttaa ylläpitämään motivaatiota harjoittelun suhteen.

Mikä on 3-jakoinen treeniohjelma?

3-jakoinen treeniohjelma on tehokas ja suosittu tapa organisoida voimaharjoittelua, jossa treeni jaetaan kolmeen eri päivään, joissa keskitytään eri lihasryhmiin. Tämä treeniohjelman muoto tarjoaa monia hyötyjä harjoittelijalle. Ensinnäkin, 3-jakoinen treeniohjelma mahdollistaa koko kehon kattavan harjoittelun. Eri päivinä keskitytään eri lihasryhmiin, mikä varmistaa, että jokainen lihas saa riittävästi huomiota ja harjoitusta. Tämä tasapainottaa fyysistä kuntoa ja auttaa kehittämään harmonista lihaskuntoa.

Toiseksi, tämä treeniohjelma mahdollistaa tehokkaan treenin jokaiselle lihasryhmälle. Jokainen treenipäivä keskittyy tiettyihin lihasryhmiin, mikä mahdollistaa intensiivisen harjoittelun kyseisille alueille. Tämä voi johtaa parempaan lihasvoimaan, kasvuun ja kehitykseen. Kolmanneksi, 3-jakoinen treeniohjelma antaa riittävästi palautumisaikaa. Jakamalla treenit eri päiville, lihakset saavat tarpeeksi aikaa levätä ja palautua. Tämä auttaa vähentämään ylikuormitusta ja mahdollistaa tehokkaamman harjoittelun jokaisella treenipäivällä.

Vaikka 3-jakoinen treeniohjelma tarjoaa monia etuja, on tärkeää huomata, että jokaisen harjoittelijan tarpeet voivat vaihdella. Yksilölliset tavoitteet, kuntotaso ja tarpeet voivat vaikuttaa treeniohjelman sopivuuteen. Siksi on suositeltavaa konsultoida ammattilaisen, kuten personal trainerin, kanssa, joka voi auttaa räätälöimään treeniohjelman yksilöllisiin tarpeisiin perustuen. Kaiken kaikkiaan 3-jakoinen treeniohjelma on tehokas tapa kehittää lihaksia ja saavuttaa monipuolinen lihaskunto. Jakamalla treenit eri päiville ja keskittymällä eri lihasryhmiin, voit saavuttaa tasapainoisen ja kokonaisvaltaisen kehityksen.

3-jakoinen treeniohjelma , joka sopii naiselle, aloittelijalle sekä kokeneemmalle treenaajalle

Tässä on esimerkki 3-jakoisesta treeniohjelmasta, joka kattaa useita lihasryhmiä ja antaa riittävästi aikaa palautumiseen:

Päivä 1: Rinta, olkapäät, ojentajat (vetävät lihakset)

 1. Penkkipunnerrus: 3 sarjaa x 8 toistoa
 2. Vinopenkkipunnerrus käsipainoilla: 3 sarjaa x 10 toistoa
 3. Pystypunnerrus tangolla: 3 sarjaa x 8 toistoa
 4. Sivuviparit käsipainoilla: 3 sarjaa x 12 toistoa
 5. Ranskalaisten punnerrus käsipainolla: 3 sarjaa x 10 toistoa

Päivä 2: Selkä, hauikset, vatsalihakset (Työntävät lihakset)

 1. Maastaveto: 3 sarjaa x 6 toistoa
 2. Leuanveto tai lat-pulldown: 3 sarjaa x 8 toistoa
 3. Kapea kulmasoutu käsipainolla: 3 sarjaa x 10 toistoa
 4. Hauiskääntö käsipainolla: 3 sarjaa x 10 toistoa
 5. Vatsalihasliike (esim. jalkojen nostot roikkuen tangossa): 3 sarjaa x 12 toistoa

Päivä 3: Jalat, pakarat, pohkeet (Jalat)

 1. Kyykky: 3 sarjaa x 8 toistoa
 2. Askelkyykky käsipainoilla: 3 sarjaa x 10 toistoa per jalka
 3. Jalkaprässi: 3 sarjaa x 12 toistoa
 4. Lantionnosto käsipainolla: 3 sarjaa x 10 toistoa
 5. Pohkeenpito smith-laitteessa: 3 sarjaa x 15 toistoa

Tämä treeniohjelma on suunniteltu tehtäväksi kolme kertaa viikossa, esimerkiksi maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. Voit tehdä 1-2 lämmittelysarjaa ennen varsinaista työsarjaa. On tärkeää kuunnella kehoasi ja tarvittaessa säätää painoja ja toistomääriä sopiviksi omaan kuntoosi. Muista myös pitää riittävästi lepoa ja huolehtia hyvästä ravinnosta ja nesteytyksestä treenin aikana.

Päivän 1 treeni keskittyy rintalihaksiin, olkapäihin ja ojentajiin. Seuraavassa on tarkempia tietoja tavoitteista, toistoista ja palautuksesta tälle päivälle:

Tavoitteet:

 • Vahvistaa rintalihaksia, olkapäitä ja ojentajia.
 • Lisätä lihasmassaa ja voimaa ylävartaloon.
 • Parantaa ylävartalon lihasten muotoa ja kestävyyttä.

Toistot:

 • Suositeltu toistomäärä on 8-12 toistoa per sarja. Tämä toistomääräalue auttaa kehittämään lihasvoimaa ja -massaa.
 • Voit aloittaa kevyemmällä painolla ja tehdä 2-3 lämmittelysarjaa ennen varsinaisia työsarjoja. Varmista, että viimeiset toistot tuntuvat haastavilta, mutta suoritettavissa.

Sarjat:

 • Jokaiselle liikkeelle suositellaan tehtäväksi 3 työsarjaa.
 • Tämä tarkoittaa, että teet jokaisen liikkeen 3 kertaa peräkkäin ennen siirtymistä seuraavaan liikkeeseen.
 • Sarjojen välissä pidetään lyhyt tauko, noin 1-2 minuuttia, jotta keho saa palautua riittävästi.

Palautus:

 • Pidä huolta riittävästä palautumisajasta sarjojen välissä. Tämä mahdollistaa lihasten palautumisen ja valmistautumisen seuraavaan sarjaan.
 • Voit säätää palautusajan tarpeen mukaan, mutta yleinen suositus on 1-2 minuuttia sarjojen välillä.
 • Keskity liikkeiden oikeaan suoritustekniikkaan ja varmista, että lihakset saavat tarpeeksi lepoa harjoitusten välillä.

On tärkeää muistaa, että tämä on vain esimerkki treeniohjelmasta, ja jokaisen yksilön tarpeet ja kyvyt voivat vaihdella. Säädä tarvittaessa toisto- ja sarjamääriä itsellesi sopivaksi.

Päivän 2 treeni keskittyy selkään, hauiksiin sekä vatsalihaksiin. Seuraavassa on tarkempia tietoja tavoitteista, toistoista ja palautuksesta tälle päivälle:

Tavoitteet:

 • Vahvistaa selkälihaksia, hauiksia ja vatsalihaksia.
 • Parantaa selän ja ylävartalon voimaa ja liikkuvuutta.
 • Kehittää hauislihaksia ja luoda muotoa käsivarsiin.
 • Vahvistaa vatsalihaksia ja parantaa keskivartalon vakautta.

Toistot:

 • Suositeltu toistomäärä on 8-12 toistoa per sarja. Tämä toistomääräalue edistää lihasvoiman ja -massan kehittymistä.
 • Voit aloittaa kevyemmällä painolla ja tehdä 2-3 lämmittelysarjaa ennen varsinaisia työsarjoja. Viimeiset toistot tulisi olla haastavia, mutta suoritettavissa.

Sarjat:

 • Suorita jokainen liike 3 sarjaa peräkkäin ennen siirtymistä seuraavaan liikkeeseen.
 • Jokainen sarja tulisi suorittaa hallitusti ja oikealla tekniikalla.

Palautus:

 • Pidä 1-2 minuutin tauko sarjojen välissä, jotta lihakset saavat riittävästi palautumisaikaa.
 • Tauon aikana voit venytellä tai levätä liikkeestä riippuen.
 • Varmista, että lihakset ovat palautuneet tarpeeksi seuraavaa sarjaa varten.

Muista, että tämä on vain esimerkki treeniohjelmasta, ja sinun tulisi sovittaa se omiin tavoitteisiisi, kuntoosi ja kykyihisi. Säädä tarvittaessa toistomääriä ja nosta painoja tulosten kehittyessä.

Päivän 3 treeni keskittyy erityisesti jalkoihin. Seuraavassa on tarkempia tietoja tavoitteista, toistoista ja palautuksesta tälle päivälle:

Tavoitteet:

 • Vahvistaa jalkalihaksia, pakaroita ja pohkeita.
 • Kehittää jalkojen voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta.
 • Parantaa alavartalon lihasmassaa ja muotoa.
 • Lisätä pohkeiden voimaa ja kehittää niiden liikkuvuutta.

Toistot:

 • Suositeltu toistomäärä on 8-12 toistoa per sarja. Tämä toistomääräalue auttaa kehittämään lihasvoimaa ja -massaa.
 • Aloita kevyemmällä painolla ja tee 2-3 lämmittelysarjaa ennen varsinaisia työsarjoja. Viimeiset toistot tulisi olla haastavia, mutta suoritettavissa.

Sarjat:

 • Suorita jokainen liike 3 sarjaa peräkkäin ennen siirtymistä seuraavaan liikkeeseen.
 • Pidä sarjojen välissä lyhyt lepoaika, noin 1-2 minuuttia, jotta lihakset saavat palautumisaikaa.

Palautus:

 • Pidä riittävästi palautumisaikaa sarjojen välissä. Tämä auttaa lihaksia palautumaan ja valmistautumaan seuraaviin sarjoihin.
 • Palautusajan pituus voi vaihdella yksilökohtaisesti, mutta yleisesti suositellaan 1-2 minuutin taukoja sarjojen välillä.
 • Huolehdi oikeasta suoritustekniikasta ja varmista, että lihakset saavat tarpeeksi lepoa sarjojen välillä.

Muista, että tämä on vain esimerkki treeniohjelmasta, ja sinun tulisi sovittaa se omiin tavoitteisiisi, kuntoosi ja kykyihisi. Muista säätää painot, toistomäärät sekä sarjamäärät sopivaksi omaan tasoon.

Haluatko ottaa treenistä kaiken tehon irti?

Proteiinijauhe: Whey-100

Whey-100-proteiinijauhe

Whey-100 on heraproteiini-isolaatti, joka tarkoittaa sitä, että tuotetta on suodatettu valmistusprosessin aikana niin, jotta laktoosi saadaan poistettua. Whey-100 sisältää kaikki tarpeelliset aminohapot ja siinä on minimoitu laktoosi- sekä rasvapitoisuus. Kun haluat treenistäsi kaiken tehon irti, niin tämä proteiinijauhe on ehdoton valinta. Sen avulla lihaksisto saa kaiken tarpeellisen rakennusaineen kehittyäkseen.

Proteiinipatukka: Fast Enjoyment

Fast Enjoyment proteiinipatukka

Enjoyment proteiinipatukka FAST:lta on juuri se luksuspatukka, jota kaipaat nautiskelijan arkeen. Sen herkullinen maku ja fantastinen koostumus tekevät siitä erottuvan tuotteen proteiinipatukkamaailmassa. Proteiinipatukan avulla saat treenistä kaiken tehon irti ja se on erittäin helppo välipala nautittavaksi ennen tai jälkeen treenin.

3-jakoinen treeniohjelman hyödyt: Tehokas ja monipuolinen tapa kehittää lihaksia

3-jakoinen treeniohjelma naisen käytössä

Liikunta ja voimaharjoittelu ovat olennainen osa terveellistä ja aktiivista elämäntapaa. Treeniohjelman suunnittelulla ja rakenteella on merkittävä rooli tavoitteiden saavuttamisessa. Yksi suosittu ja tehokas vaihtoehto on 3-jakoinen treeniohjelma, jossa harjoitusohjelma jaetaan kolmeen osaan, joissa kukin päivä keskittyy eri lihasryhmiin. 3-jakoinen treeniohjelma tarjoaa useita hyötyjä harjoittelijalle. Ensinnäkin, se mahdollistaa koko kehon kattavan harjoittelun. Treeniohjelman jakaminen eri lihasryhmiin mahdollistaa sen, että jokainen lihasryhmä saa riittävästi huomiota ja harjoitusta. Tämä auttaa kehittämään tasapainoista ja harmonista fyysistä kuntoa, kun kaikki lihasryhmät saavat asianmukaista stimulaatiota.

Toiseksi, 3-jakoinen treeniohjelma mahdollistaa tehokkaan treenin jokaiselle lihasryhmälle. Keskittyminen tiettyihin lihasryhmiin kullakin treenipäivällä antaa mahdollisuuden harjoitella niitä intensiivisemmin ja keskittyneemmin. Tämä voi johtaa parempaan lihasvoimaan, kasvuun ja kehitykseen kyseisillä alueilla. Treenipäivänä, joka on omistettu tietyn lihasryhmän treenaamiselle, harjoittelija voi keskittyä liikkeisiin ja tekniikkaan, jotka tekevät juuri tuosta lihasryhmästä vahvemman.

Kolmanneksi, 3-jakoinen treeniohjelma tarjoaa riittävästi palautumisaikaa. Harjoitusohjelman jakaminen eri päiville antaa lihaksille mahdollisuuden levätä ja palautua asianmukaisesti. Kun tietyt lihasryhmät harjoitellaan tiettynä päivänä, muut lihasryhmät voivat levätä ja palautua samalla. Tämä auttaa vähentämään ylikuormitusta ja mahdollistaa tehokkaamman harjoittelun jokaisella treenipäivällä.

Lisäksi 3-jakoisella treeniohjelmalla on käytännöllisiä etuja. Treeniohjelman selkeä rakenne ja jako eri lihasryhmiin tekevät sen helpommaksi suunnitella ja seurata edistymistä. Harjoittelija voi keskittyä kuhunkin treenipäivään täysin sitoutuneena, mikä auttaa ylläpitämään motivoituneisuutta ja välttämään harjoittelun tylsistymistä. On kuitenkin tärkeää huomata, että 3-jakoinen treeniohjelma ei välttämättä sovi kaikille. Yksilölliset tavoitteet, kuntotaso ja tarpeet voivat vaihdella. Siksi on suositeltavaa konsultoida ammattilaisen, kuten personal trainerin, kanssa, joka voi auttaa räätälöimään treeniohjelman yksilöllisiin tarpeisiin perustuen.

Mies treenaamassa kuntosalilla

Kaiken kaikkiaan 3-jakoinen treeniohjelma on tehokas tapa kehittää lihaksia ja saavuttaa monipuolinen kunto. Sen avulla harjoittelija voi keskittyä jokaiseen lihasryhmään erikseen, tarjoten riittävän palautumisajan ja mahdollistaen tehokkaan harjoittelun. Tämä treeniohjelman muoto tarjoaa selkeän rakenteen ja auttaa ylläpitämään motivaatiota pitkällä aikavälillä. Joten, jos haluat parantaa fyysistä kuntoasi, harkitse 3-jakoista treeniohjelmaa ja nauti sen tarjoamista hyödyistä.

Kenelle 3-jakoinen treeniohjelma sopii?

3-jakoinen treeniohjelma soveltuu monenlaisille harjoittelijoille, mutta erityisesti se on hyvä vaihtoehto aloittelijoille ja keskitason harjoittelijoille. Tämä treeniohjelman muoto sopii myös hyvin niille, jotka haluavat kehittää lihaskuntoaan, lisätä voimaa tai muokata kehoaan.

Nainen tekemässä 3-jakoista treeniohjelmaa

Aloittelijat hyötyvät 3-jakoisesta treeniohjelmasta, koska se tarjoaa selkeän rakenteen ja helpottaa treenin suunnittelua. Aloittelijan on usein hyvä aloittaa harjoittelu keskittymällä koko kehon perusliikkeisiin ja vahvistamaan peruslihasryhmiä. 3-jakoinen ohjelma auttaa varmistamaan, että jokainen lihasryhmä saa riittävästi huomiota ja harjoitusta.

Keskitason harjoittelijat voivat hyötyä 3-jakoisesta treeniohjelmasta edistyessään ja halutessaan keskittyä tarkemmin eri lihasryhmiin. Heidän voimansa ja lihasmassansa ovat kehittyneet tarpeeksi, jotta he voivat käsitellä suurempaa harjoitusmäärää ja intensiteettiä. Tässä vaiheessa 3-jakoinen ohjelma tarjoaa tehokkaan tavan jatkaa edistymistä ja kehittää lihaksia tasapainoisesti.

On kuitenkin tärkeää huomata, että jokaisen harjoittelijan tarpeet ja tavoitteet voivat vaihdella. Jotkut saattavat hyötyä enemmän toisenlaisesta treeniohjelmasta, kuten 2-jakoisesta tai 4-jakoisesta ohjelmasta. Lisäksi, jos harjoittelija on kilpaurheilija tai tavoittelee tiettyä erikoistumista, hän voi tarvita räätälöidymmän ohjelman. Yhteenvetona voidaan todeta, että 3-jakoinen treeniohjelma soveltuu aloittelijoille ja keskitason harjoittelijoille, jotka haluavat kehittää lihaskuntoaan, lisätä voimaa tai muokata kehoaan. Jokaisen harjoittelijan tulisi kuitenkin ottaa huomioon yksilölliset tarpeet ja tavoitteet, ja tarvittaessa konsultoida ammattilaisen kanssa sopivan treeniohjelman valitsemiseksi.

UKK - Usein kysytyt kysymykset proteiinipatukoista

Yleensä 3-jakoista treeniohjelmaa suositellaan suoritettavaksi 3-4 kertaa viikossa, jättäen päivä tai kaksi lepopäiville. Tämä antaa riittävästi palautumisaikaa lihaksille ja mahdollistaa tehokkaan harjoittelun.

Treeniohjelmaa voi muokata lisäämällä tai vaihtamalla harjoituksia, säätämällä toistomääriä tai lisäämällä vastusta. Lisäksi voit lisätä aerobista harjoittelua tai venyttelyä treenien oheen tarpeidesi mukaan.

3-jakoisella treeniohjelmalla tavoitellaan yleensä lihasvoiman ja lihasmassan kasvattamista sekä kehon kokonaisvaltaista kehitystä. Ohjelma voi myös auttaa kiinteytymisessä ja kehon muokkaamisessa, kun sitä yhdistetään oikeanlaiseen ravitsemukseen.

Riittävä palautuminen saavutetaan antamalla lihaksille lepoa treenipäivien välillä ja huolehtimalla riittävästä unesta ja ravitsemuksesta. On myös tärkeää kuunnella kehon merkkejä ja välttää liiallista harjoittelua, jotta ylikuormitusta voidaan välttää.

3-jakoinen treeniohjelma, joka jaotellaan vetäviin (esim. selkä, hauikset) ja työntäviin (esim. rinta, olkapäät) lihaksiin, tarjoaa useita etuja harjoittelulle. Tässä muutamia syitä, miksi tämä jaottelu kannattaa:

 1. Tasapainoinen kehon kehitys: Vetävät ja työntävät lihakset toimivat vastakkain työskennellessään. Niiden tasapainoinen kehittäminen auttaa välttämään lihasten epätasapainoa ja mahdollisia vammoja.

 2. Lihasryhmien tehokas harjoittaminen: Jakaessa treenin vetäviin ja työntäviin lihasryhmiin, voit keskittyä jokaiseen ryhmään intensiivisemmin. Tämä mahdollistaa tehokkaamman harjoittelun ja paremman lihasvoiman ja -massan kehittymisen.

 3. Tehokas aikataulutus: Jaottelu vetäviin ja työntäviin lihaksiin auttaa aikatauluttamaan treenit järkevästi. Voit suorittaa treenit eri päivinä, mikä antaa riittävästi palautumisaikaa kullekin lihasryhmälle.

 4. Monipuolisuus ja vaihtelu: Vetävät ja työntävät lihakset tarjoavat monipuolisen treenin, sillä ne kattavat useita eri lihasryhmiä. Tämä lisää harjoittelun vaihtelua ja haastaa kehoa eri tavoin.

 5. Liikkeiden synergia: Vetävät ja työntävät liikkeet tukevat toisiaan ja voivat tehostaa harjoittelua. Esimerkiksi selän treenaaminen vetoliikkeillä voi parantaa rintalihasliikkeiden suoritusta ja päinvastoin.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että jokaisen henkilön treeniohjelma tulisi suunnitella yksilöllisten tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Joskus muut lihasryhmäjaottelut tai harjoittelun painotukset voivat olla parempia riippuen henkilön vahvuuksista, heikkouksista ja tavoitteista.